Öncelikle Ballıpınar köyünden bir bisiklet sever olarak. Hoş geldiniz hoş gittiniz diyorum

Bandırma da yaşıyorum burada çalışıyorum. Fırsat buldukça kapıdağ da geziler yapıyorum.
Geçtiğimiz h.sonu bende kapıdağdaydım. Cmts (08.06.2013) aşağıyapıcı dan yukarı hamamlı içerisinden manastır ve devamında ballıpınar a vardım. günün geri kalanını denizde geçirdik. belkide arkamızdaki yoldan geçtiniz gittiniz biz görmedik

akşam köyde dedemin evi var orada kaldık.
Ertesi gün bu sefer asfalttan şahinburgaz devamında tatlısuya doğru gittim bandırma da turumu bitirdim.
toplamda 80km yol 2 günde.
böyle aktivitelere ev sahipliği yapabildiği için kapıdağ çok seviniyorum.
denizde zaman zaman çok fazla akıntı dalga falan olduğunda bir kirlilik olabiliyor özellikle kışın. fakat genelde yılın özellikle denize girilebilir mevsimlerinde deniz çok temizdir. marmara demezsiniz.
eşim ankara lı daha önce marmara da tatile falan gelmemiş birisiydi evlendikten sonra beraber gitme fırsatımız oluyor işte bisiklet sayesinde. kendisi şaşırdı temizliğine. çok daha pis sanıyordum dedi. girilemeyeceğini düşünüyordu hatta marmarada denize. ama benden önce o atlıyor şu anda suya

özellikle kışın dalgaların rüzgarın artmasıyla sağ olsun istanbul vs karşı kıyıda yaşayan vatandaşlarımızın çöplerini gördüğümüz oluyor.
fakat bizler gibi sizler gibi doğa severlerin artacağını düşünerek bu kirliliğin zamanla azalacağını düşünüyorum.
tekrar sizleri buralarda görmek dileğiyle saygılar sevgiler...
(lütfen gezilerimizde çevreye olan saygımızı sevgimizi koruyalım. çöplerimizi de yanımızda taşıyalım. çöp atmayalım atanları uyaralım, gittiğimiz yerde konakladığımız alanlardaki çöpleri biz atmasak da toplamaya özen gösterelim, topladığımız bu bizden öncekilerin çöplerini taşıyamasak da bisikletlerimizle en azından bir arada tutalım ki bizden sonra gelen arabalı birisi çöpleri belki alıp götürüp çöplüğe atacaktır.)