Scudo Sports

Kapı Kazası

Taksi ve dolmuş gordugunuzde durun bekleyin yoksa kapıyada vurursunuz o da size vurabilir belli olmaz bende yaşamistim bu olayi

Scudo
Tek çözüm park etmiş araçların yanından geçerken kapı mesafesi kadar uzaktan geçmek arka müsaitse tabi. Aynı zamanda bunu yaparken mümkünse araç içlerine kadar bakabilmek. Kafamız radar gibi olmalı.
Araba içinde olanlar içinse lütfen kapıyı sağ elle ve arkayı kontrol ederek açalım. Önde oturanlar da aynalara bakarak açarlarsa böyle kazaların gerçekleşme oranı azalır. Herkese kazasız belasız sürüşler.

Herşeyi hesap etmek gerekiyor. Zira yola ciktigimizda başımıza ne geleceği belli değil..

bi ara arkadaşla çarşıda arka arkaya giderken önümdeki toros bi anda kapıyı açtı neyse ki son anda görüp açmasıyla kapatması bir olmuştu.Yoksa hem ben hem arkamdaki arkadaş .. Araçlarla aramıza mümkün mertebe mesafe koymak zaten gerekli ve daha da dikkatli olmalıyız o_O

Nasıl da denk gelir anlamam ya.. :uzgnm:

en güzeli bu kapılar dışarı doğru değil de, ileri geri kayarak açılacak.. başka yolu yok bunun..

5peugeot1007.jpg

Kapılarla aranızda 1.5 metre olsun. Mesafe yoksa bekleyin.

@Harun. Ormanda sürmek en temizi MTB. bisiklet yolu olmayan yerde risk vardır

Banada şehir içinde bisiklet kullanmak her zaman ürkütücü gelmiştir.Araçların arasında bisiklet sürerken kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum stres atalım biraz spor yapalım derken resmen geriliyorum hele bu kazaları duydukça iyice içimdeki korku günyüzüne çıkıyo.Ne yalan söyleyim ben bisikleti uzun yolda kullanmayı daha çok seviyorum ve kaza riskinin uzun turlarda daha az olacağını düşünüyorum.Allah hepimizi bu ve buna benzer kazalardan muhafaza eylesin.Aman dikkat arkadaşlar..!

1.5 ay kadar once neredeyse ilk kapi kazami yapiyordum ama gercekten sansliymisim , halihazirda kavsaga girmek uzere oldugum icin yavaslamistim hizim 15 20 arasiydi tam kavsak girisine parketmis bir arac vardi kavsagi kontrol edeyim derken aracin icinde biri olduguna bakmamistim ki tam yanindan gecerken kapiyi acti nasil yaptim bilmiyorum o anki refleks ile kapiyi tutup hafif kapatarak surtup gectim eger tutmasaydim muhtemelen dikine girecektim o kapiya , o gunden beri ilk yaptigim aynadan icinde biri var mi yokmu onu kesmek oluyor.

şükür hiç başıma gelmedi ama her seferinde gözüm kapıda elim frenlerde olur hızım da yavaş kapı açıldığını gördüğüm anda durmam gereken hızda giderim.geçmiş olsun.

bugün Facebookta paylaşılan foto ,paylaşanlara teşekkürler
41365633_1090871867748746_5345570993010114560_n.jpg

Dosyalar

• 41318492_1090871864415413_2686823105338277888_n.jpg
    41318492_1090871864415413_2686823105338277888_n.jpg
    36,4 KB · Okunma: 12
@zagnos

Eğer kapı tam açılmışsa ve hızınız makulse dediğiniz doğru, en kötü ihtimal aracın kapısını kırarsınız. Araca sıfır gidiyorsanız ve kapı yarım veya çeyrek açılmışsa durum vahim. Ya gidonun sağ tarafını kapıya vurup sola savrulacaksınız yada kapı sizi balta gibi doğrayacak.

Sol kapı sağ elle açılsa bile görüş her zaman tam olmuyor, temkinli sürücü veya yolcu kapıyı yavaş yavaş açacaktır, bu hem dışarı baka baka kapıyı açmak için hem de sağdan gelene hamle şansı tanıyacak şekilde uyarmak içindir. Eğer siz araca sıfır gidiyorsanız ne siz açılan kapıyı ne de kapıyı açan sizi zamanında görebilecektir.

Uzun lafın kısası sıfır gitmek pek iyi fikir değil. En iyisi mümkün olan her yerde en az bir kapı boyu mesafe bırakmaktır. Bir kapı boyu mesafe bırakmanın mümkün olmadığı durumlarda özellikle İstanbullular'ın trafikte iyi bildiği prensibi uygulayın : Paranoyak olun !... Herşeyden, herkesten şüphe edin.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz ve ekranci
Bugun sabah okula giderken saate baktim 8 25 falan okul 830 da basliyo okul evden 2 km uzakta surekli gittigim yoldan aydin denizli yolundan gidiyorum biraz tehlikeli oluyor ama hizli gitmek icin o yolu kullaniyorum cogunlukla neyse ben hizli gidiyorum biraz kirmizi yandi bi yerde ben en sagdan emniyet seridinden gidiyorum arabalar durdu bekliyor baya bi trafik var isigin yandigi yere dogru gidiyorum en sagdan sehirici bir minibusun kapisi bi acildi sonra
Çattt nasil carptim hatirlamiyorum ben uzaga dustum bisijlet fazla uzakta degildi kafamda kask falan da yok sonra bisikleti kaldirdim kapiyi acan yolcuya bagirdim adam kacip gitti birsey tok dedigini duydum minibusu kullanan sofor de inmedi arabadan yesil yaninca gitti hickimse bana yardim etmedi birseyin varmi diye sormadilar bile
Sonra benim bisikletin zinciri atmis onu yerine taktim bisiklette cizikler vardi arka freni yerinden cikmis arka jant 8 ciziyor osekilde binip gittim okula yuzumde ufak yara var elimde yara var sonra okula babam fln geldi mudur yardimcisiyla falan konusurken bisey olmaz dikkat et dediler kapiyi acan adami ceske dovseydim benim bugun psikolijim bozuldu olayin sokundayim bisikletten sogudum
Yani beni sinirlendiren sey adamin kapiyi acip cekip gitmesi

Öncelikle geçmiş olsun. Memleketimizde duyarlı insan sayısı malesef oldukça az. Kaza yaptınız ve doğal olarak bisikletle ilgili tereddütleriniz oldu fakat olanları ve olacakları düşünürsek hepimizin bisikleti bırakmamız gerekir.

Olay yerinde kamera varsa kayıt arayın ve bulabilirseniz şikayetçi olun derim. Bu kaçıp gitme ve duyarsızlıklara taviz vermememiz gerekir.

Sağolun arkadaslar kaza yaptigim yerde kamera vardir buyuk ihtimal lakin babam fln ugrasmak istemez bende uğrasmak istemiyirum

Allah a havale ediyorum yapcak bisey yok

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Öncelikle geçmiş olsun.Karşı taraf da hatalı ama hatayı kendimizde aramamız gerekiyor.İnsanların dikkat etmediği belli.Canımız onlara emanet edilecek kadar ucuz mu?Kendimiz öngörmeliyiz bu durumları.Gerekirse geç kalmalı ama sakat iş yapmamalıyız.

• Beğen
Tepkiler: Mediwitch
Geri