Scudo Sports

Kan vermek ve performans

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhaba benim aklima bir sey takildi, acaba kan verdigimizde alyuvar sayimiz azaldigi icin dolayli olarak kaslara tasinan oksijen miktari ve uretilen gucte azalir mi?
Yani performansimiz duser mi?
Evet ise eksilen kan hucrelerimizin tekrar uretilmesi ne kadar surer?
Tesekkurler

Scudo
Azaldığını bizzat test ettim :) Şirketteki arkadaşımızın babası ameliyata gireceği için kan lazım oldu. Öğlen gibi 1 ünite kan verdim. Gün sonuna kadar vücudumda hiçbir değişiklik yoktu.

İse bisikletle gidip gelirim. 3 KM yolum var. 150 Mt. de rampa. Eve gelene kadar bayağı yoruldum. Bisikleti yukarı çıkardığımda ise gözlerim karardı, kulaklarım tıkandı. Beynim kendisine daha fazla kan gelmesi için vücudumu yatırmaya çalıştı yani.

Ertesi gün herşey normal seyrine dönmüştü.

En azindan birkac gun yorucu aktivitelere girmemek gerekiyor diye biliyorum. Vücut zaten kisa zamanda kendisini yeniliyor.
Askerde sabah kan vermistik, ogleden sonra bölük olarak bizi 3000 mt techizatli kosuya cikardilar, tum millet dokuldu, cogumuz grip oldu. Kan yenilenene kadar sanirim bagisiklik sistemi de belirli oranda gucsuzlesiyor.

(link)

linkte kanın ne kadar zamanda yenilendiğinin cevabı mevcut. onun dışında tabiki güç kaybı kısa bir süre yaşanacaktır.

Normalde alyuvarlarin yani eritrositlerin yari omru 120 gundur , bu demek oluyor ki kemik iliginden hergun eritrositlerin 1/120 si yenileniyor. Aynı zamanda kemik iligi eritrosit yapimini 7 kata kadar artirabiliyor . bunun haricinde vucutta dalakta yedek kan bulunur miktari azdir fakat 100 cc kadar yedek var. Bagisiklik hucrelerinin cesitlerine gore degismekle beraber en onemli denebilecek grup olan notrofillerin yari omru 6-8 saat kadar , yani kan verdikten sonra kaninizin degerlerine baksak bagisiklik hucrelerinizi azalmis olarak bulamayiz bile . toplam kanimizin ortalama olarak 1/12 sini bagis yapiyoruz (450/6000) . bu degerler fizyolojik ve teorik bilgiler yani tam saglikli insanlarda toplumun yuzde 96 sinin uydugu degerler. Pratikte ne oluyor bilmiyorum , kan verdikten sonra bisiklet surmedim hic . teorik olarak sikinti yok gibi gorunuyor . hadi diyelim ki bir seyler olacak , 1 ünite kan hemoglobini 1 birim artirir , erkekteki alt sinir 14 tur. Yani 1 unite kan verince en fazla 13 e duseriz. Buda 1/14 luk performans kaybi yapar (aslinda yapmaz sadece hemoglobin degerine gore performans belirlenmez tabiki ☺)

Az önce ense traşı olurken hacamat bölgesine yakın bir yere yanlışlıkla kesik attım, fırsattan istifade

Dosyalar

• DFD9E63B-A482-4677-B2BE-6D439645FD8B.jpeg
    DFD9E63B-A482-4677-B2BE-6D439645FD8B.jpeg
    71,7 KB · Okunma: 227
Allah’ın peygamberi yaptırmış bunu, sen kimsin.

Asıl sana akıl fikir versin. Amin.

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
Hacamat vb islemlerde problem olmuyorda. Unite kan verilince vo2max dusuyor. 1 ay minimum toparlanma sureci

Neden utanalim bende bu islemi sizin bir meslektasinizin tavsiyesi ile baska bir meslektasiniza yaptirdim ve olumlu sonuclar gözlemledim kendimde memnunum yani.

Bir insana durduk yerde kör cahil diyecek kadar karaktersiz bir insanın utanmasını beklemek de benim aşırı iyimserliğim oldu.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Bi insana cahil demek neden karaktersizlik olsun. 5000 yillik alternatif tip tedavisini 15yüzyila bağladiniz. Bu cahillik degilde nedir.

• Beğen
Tepkiler: s0n3r
'Hacamat vb islemlerde problem olmuyorda. Unite kan verilince vo2max dusuyor. 1 ay minimum toparlanma sureci'
Genelleme yapmasak daha iyi olur..60 yaşında madalyalı bağışçıyım..Performans düşüşü hiç yaşamadım.

Kisiden kisiye degisebilir tabi bende yakin bir zamanda 1 unite kan verdim nabzimda belirgin bir artis oldu 1 ay kadar sonrasinda toparladim ama.

Sağlık bakanlığı getat polikliniğinde bu işlemlerin eğitim almış doktorların yapmasına izin veriyor .

Medical parkta oldum ben. Gayet steril bir ortamda doktor yapiyor bu islemi. Tabi evde isi bilmeyenlerin yapmasi cok buyuk riskleri barindiriyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Aşı üretim aşamaları bellidir . Bu aşamaları geçmeyen/ tamamlamayan her aşıyı insanları korkutarak imza karşılığı uygulamak denek olarak kullanmak demektir. Bu alman aşısında aşı üretim aşamaları test sonuçları tamamlanmadan uygulandı bu yüzden vurunmadım bu duruma karşıt taraftaydım beni eksik anlayıp aşı karşıtı ve gerici olmakla suçladılar . Ben mecburen sinovac vurundum 3 hafta sonra kovid geçirdim. Şimdi alman aşısı üreten şirket davalık pıhtı kalp krizi vs ile yargılanıyor. Aşı üretim aşamalarını deneylerini geçen her aşı özellikle ölü mikroorganizma bakteri olarak verilen aşılar toplum sağlığı için faydalıdır. Ben aşının içinde ne olduğunu bilemem .Sağlık bakanlığının aşının güvenliği konusunda üstüne düşeni toplumun tüm değerlerine göre inceleyip sağlamakla mükelleftir. Bu yüzden ilk vurunan olmam.

• Beğen
Tepkiler: BF Okuru
Suan covid tekrarlasa ve gene asi olacaksiniz deseler asi olanlarin buyuk bir kismi asi olmaz. Ama insanlar korku icerisindeyken malesef belirli makamlarin kararlarina uymak zorunda kaliyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri