Scudo Sports

kamplı kebaplı 212 km/23 saat lik Beyşehir turu.

@Mesut Girgiç

AĞZINA SAĞLIK MESUT HOCAM. YANİ BENKİ ESKİ Bİ SPORCUYKEN BU KASK BASKISINDAN SIKILAN AMA YAŞ FARKI OLDUĞU İÇİN UYARMAYA CESARETİM OLMAYAN BİRİYKEN, DİĞER BİSİKLET (yeni yeni) SEWERLERİN ÜZERİNDEKİ BASKIYI DÜŞÜNEMİYORUM...

Scudo
Mesut Hocam,
gün batımı ve doğumu fotolarının yine harika kırmızılar, kızıllıklar ortaya koyuyor.
Hani alıştık demiyorum ama bunu sizden normalde de bekliyoruz artık.
Ellerinize sağlık.
Amma o kazığa oturtulmuş sonrada herhlade midelere oturtulmuş :) tavuğun kızıllığındaki o iştah açıcı neredeyse kokusunu ve dahi hatta tadını bile buralara hissettirecek perspektifi ve renkleri açıkcası beklemiyordum.

afiyet olsun, km'leride tavuğuda yemiş bitirmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahtt ve AHMTB
@Niyazi ALTUN

Salça yoktu sosumuzda... Bir fincan sıvıyağ (zeytinyağı) içinde acı kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve yeteri kadar tuzu karıştırıp, daha önceden tavuğun kalın etlerinin (göğüs ve but etleri) toplam 8-10 yerinden bıçakla derinden yarılmış kısımlarına da boca sürülerek (içi de dahil) mümkünse bir poşetin içinde yarım saat kadar sosun içine işlemesi sağlanır. Daha sonra Poşetten çıkarıp önce baş tarafı kazığa geçirilir ki; üstte kalan tavuğun gerisindeki (yumurtanın çıktığı kısım oluyor bu kısım) yağların eriyip aşağı süzülüp tavuğu otomatikman yağlaması umulur ki; Öyle de olur zaten. Kanatları ve butları bir tel ile bir araya toplanır ki tenekeye değmesin ve yanıp kül olmasın...ve mümkünse ortası delik bir tepsi kullanın ki suyu toprağa gitmesin. ve tavuğun yerden 2-3 parmak yüksekte kalması sğlanır (ya ters çarmaha gerilir ya da butlarına bağlanan tel, yukarıda gergi halinde bırakılır)... ve 18 kiloluk boş-temiz teneke dengeli biçimde tavuğun üzerine geçirilerek aynı zamanda kazığa da değmemesi sağlanır (ki değerse kazık yere az daha gömülür) Yaktığınız ateşin 4 bir yandan ve eşit yanmasına ve aşırı olmamasına bakın. Yaklaşık 30 dk sonra ateşi biraz kenara çekip tenekeyi kaldırmak suretiyle tavuğun yumurtlayıp yumurtlamadığına bakılır. Yumurtladı ise (Yeteri kadar pişti ise) gerisi malum... Yok daha yumurtlamadı ise bi 5-10 dk daha ateş tazelenir ve kendi haline pişmeye bırakılır. Sos işi zevk işi olup, damak zevkinize bağlıdır. Dilediğiniz karışımı yapmakta serbestsinizdir yani.. Saygılarımlaaa... afiyet olsun

@Mesut Girgiç

@Tolga Gürgün

herşeyden önce mesut beyin turu zevkli geçmiş kendisini kutlarım
yukardaki dostlarımın mesajlarına gelince bence her iki tarafta iyi niyetli
tolga arkadaş kimsenin başına bir şey gelmesini istemiyor tolga dostum iki kez
kask konusunda mesaj atmış
mesut dostumda spor yapmadığını yani yüksek tempo ile gitmediklerini ima etmiş benim görüşüm yüksek tempo ile bir tur yapılıyorsa evet kask gerekiyor bu konuda esas ben suçluyum 29 mayıs kartepe turunda yüksek tempo ile gidildi ve bende kep vardı ama bu benim seçimimdi
şimdi bir arkadaş neden kask takmıyorsunuz diyebilirdi ve bende şu gerekçelerimi ileri sürerdim yazın kafama bandana sarıyorum ve üstüne kask sonra kafam su içinde oluyor sıcakta müthiş bir şekilde rahatsız oluyorum bandana ve kasktan ama kışın durum öyle değil kask ve kar maskesi beni rahatsız etmiyor sıcak son derece beni bunaltıyor kep takınca o kadar sorun olmuyor
norveçte şehir içinde kep takıyordum evet orda şehir içinde kimse kask takmaz
tolga dostum bir kere yazabilirdi gerçi ikinci bir defa daha bu kask olayı
gündeme gelince belkide iyi olmadı ama tolga dostum bunu kötü niyetle asla yapmış olamaz çünki kendisini yakınen tanırım
bu forumda zati malum bir şahsiyet var kask fanatikliği yapan ve çoktan kaybetmiştir insanlar nezdinde tolga dostumu gene tenzih ederim bir şeyin aşırı fanatikliğini yapmak karşı tarafca iyi karşılanmıyor buda gerçek
evet avrupada insanların çoğu kasksız etkinliklere katılmaktadır
bunları yakınen gördüm

mesut bey bir yönetici olarak kaskın önemini tabiki bilmektedir ama kendisi spor yapmadığını söylemektedir burda durum değişmektedir evet bisiklete binmek için binmek spor değil gezi bisikletçiliği anlayışında olduğunu bunun içinde kaskın aşırı bir şekilde gündeme getirilemiyeceğini söylemektedir mantıklı
tolga dostumu tenzih ederim ama olayı bu şekilde anlarsak bence bence sorun kalmaz

iyi forumlar dostlar

:in:

memleket özlemimi depreştirdiniz harikasınız, çok güzel bir tur daha....

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
@Kudret Kurtcebe

Üstad yorumlarınız için teşekkürler..
Bu topiğe teşrif edip değerli yorumlarınızı paylaştığınız için minnettarım.

1. Öncelikle şunu diyeyim "kask" konusunun gündeme getirileceği yer bir gezi paylaşımı topiği değil forum cafe yada belki sağlık köşesi falandır. Anca Tolga bey nedense hep bizim gezi paylaşımlarımızda bu konuyu açtığı için biz de buradan devam etmek zorundak kaldık.
Netekim Kudret abim daha evvel forum cafe bölümünde bu konuyu işlemiştir. İlgili konu en aşağıya tarafımdan aynıyla alıntılanmıştır.

@Tolga Gürgün
2. Benim bisikletforum yöneticisi olarak gezilerimde örnek olduğum tek konu kask konusu değil. Gezi paylaşımlarında vermeye çalıştığımız daha onlarca örnek davranış var. Üstelik ekibin hepsi kasksız değil. Takma desek te kafasından kaskını çıkarmayacak arkadaşlar var. Kask takmaya niyeti olan onları da örnek alabilir. Kaldı ki ben de kaskı tavsiye edip duruyorum. Ama şu da bir vakıa; 200-300 liralık bisikletiyle bize katılmaya heves eden, bırakın bisiklete daha fazla verecek parası olmayı bizim ekipte kask takanları gördükten sonra kask alamadığı için bize katılmaya utanan PIRLANTA GİBİ arkadaşlar biliyorum. Peki onlara kim örnek olacak?
Yeni heveslileri kılık kıyafet-ekipman yasasından sınıftamı bırakacaz?

3. Benim kimseye kırgınlığım olmaz. Sadece Tolga bey bu konuyu 2 sefer açtı diye de cevap yazmış değilim. Bu konu daha önce forumumuzda defalarca tartışıldığı için belki bende aşırı bir duyarlılık oldu ve ondan dolayı defans gösterme ihtiyacı duydum. Ama inanın önce bir mesaj yazdım sonra bu sert oldu deyip gidip sakinleşmeye çalıştım ve ondan sonra gelip mesajı biraz daha yumuşatmaya çalıştım. Yine de o kadar yumuşayabildi...
Tolga beyi de kırdıksa o da kusura bakmasın.

Tekrar söyliyeyim herkes kask taksın. Ama kasklı yada kasksız bisiklete binmeyi asla bırakmayın.

@Tolga Gürgün

Beni başbaşa bıraktığınız avrupai bilinci diğer arkadaşlar da bilsin istedim.
Daha önce bahsettiğim paylaşımı sizin için bulup buraya aldım.

@Kudret Kurtcebe

Üstad yorumlarınız için teşekkürler..
Bu topiğe teşrif edip değerli yorumlarınızı paylaştığınız için minnettarım.

mesut girgiç

esas ben teşekkür ederim dostum evet yukardaki olayı daha önce forum cafede yayınlamıştım 1980 de norveçte iken yukardaki olaylarla çok karşılaştım insanlar gezi esnasında süratli sürmüyorlardı aralarında bazen yolcu bisikletliler vardı onlarda kask vardı ama tempodan bazen sıkılıp gruptan ayrılarak hızla ayrılıyorlardı kimse onlara neden böyle yapıyorsunuz demiyordu kask takan insanlarda vardı yavaş süren insanların arasında ama hiç kimse
neden sen kask takıyorsun yada takmıyorsun diye birbirlerine karşı bir müdaleleri olmuyordu
hiç kimse bu forumda gezi düzenleyen kişide dahil senin kaskın yok seni bu tura alamam deme yetkisini kendinde bulamaz herşeyden önce üstelik bu yapılan gezi ,gezi maksatlı spor amaçlı değil ise
böyle yapıldığı müddetçe insanları bisiklet sevgisinden mahrum ederiz avrupada şehir içinde kask takılmaz yalnız malesef istanbul yolları kasisler ve mazgallar açısından bol olduğu için bu yollarda kask takmak kişinin menfatinedir dünyanın en kötü alt yapısına sahip bir büyük mega köyde yaşıyoruz daha doğru dürüst yollarımız istanbulun içinde yok otoban yollar bizi ilgilendirmiyor biz bisiklet daha doğrusu bağımsız bisiklet sürücüleri şehir içinde daha emniyetli bisiklet yolları istemekteyiz özellikle bazı çalışmalar oldu dernek açısından bakırköyde yapılan çalışmalar yalnız yetersiz
istanbulun avrupa yakası bisiklet kullanım açısından milli bir felakettir
sirkeciden floryaya adam gibi bir bisiklet yolu görünmüyor olanda yetersiz
sadece o da yetmez artık birinci köprüden bisikletle geçerek istediğimiz yere ve her yere bizi ulaştıran şehirler arası bisiklet yolları olması lazımda nerde üstadım nerde bu anlayış ben mildeden bergene kadar olan 25 km lik mesafeyi bisiklet yolundan gider gelirdim emniyetli bisiklet yolları her yerde mevcuttu bu anlayışlara varabilmemiz için eğitim kültür gerekir
esen kal dostum bol eğlenceli geziler dilerim

.

Mesut Bey ,

Ali Nejat Bey ' in yazısını , ve ECF nin istatistiklerini okuyunca ayrıca konu fotolarlada desteklenince bisiklet sporuna olan bakışım bir anda değişti . Aydınlandım .

Bisikletle olan gezilerinizde kazasız belasız sürüşler dilerim .

Selamlar ,
Tolga Gürgün

@Tolga Gürgün

Tolga Bey, aslında seni uzun zamandır forumdan tanırım ve severim. Bisiklet dostu, insan dostu, yaşam dostu birisin.

Aslında sana yönelik olarak yazdığım şeyler senin kişiliğine değil, kask konusuna yöneliktir.

Sadece bu tartışmanın senin vesilenle olması bir talihsizlik oldu ve beni de üzdü

Her neyse, sen de takma kafana, kasktan başka bir şey.. :)

@Mesut Girgiç

Mesut Bey ,

Bende seni ve gezilerinizi çok yakınen forumdan zaten takip ediyorum . Seni severim .

Tartışma değil bilgi paylaşımı diyelim .

Seni ve arkadaşlarını yapacak olduğunuz gezilerinizde kasklı olarak görmeyi hep arzulayacağım fakat asla yorum yapmayacağım .

Tolga Gürgün

Yani bu tatlı bu güzel bu ne hoş bir gezi olmuş. Tamam kabulediyorum;gelmedim. İsteyerek gelmedim üstelik ama aklım sizdeydi. Evet gelseydim benim için güzel bir hatıra daha olacaktı sizlerle beraber. Ama yine herkesin özendiği gibi özendim aranızda olmaya.

Yahuuuu orda bi tavvuk varya hah o tavuğu nasıl yediniz Ahmet abiiiii.

@bisikletseven

Sen yengemizin pişirdiği tavukları beğenmeyip te bizimkilere imreniyorsun ha.. bunu bir şekilde yengeye duyurmassak.... görürsün sen..
senin foruma girmeni de yasaklayacak bu gidişle... :cool:

iyice pencere güzeli oldun gittin. :)

çok güzel bir bir tur gerçekleştirmişsiniz tebrikler.. resimlerde süper çıkmış...

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
@Mesut Girgiç

Emniyet kemeri takmanayan sürücüler için de aynı tepkiyi gösteriyormuyuz? yada alkollü yola çıkanlara? Ki bunların yaptığı bireysel ihtimal başkalarının hayatına kast edereken, ölümle sonuçlanabilirken...

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU;
MADDE 66- Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır. a) Ayrı bisiklet yolu varsa , bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda, Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana sürülmesi yasaktır. b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur. c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır. Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz. ( Değişik: 25.05.1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 3.600.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Kanunen takma zorunluluğu olmayan kask konusundaki ısrarın nedenini ben de hiç anlayabilmiş değilim. :eek: Bu sürüş emniyeti adı altında yapılan ayrımcı, şekilci zihniyetin sadece bisiklet dünyasından değil, tüm yer küremizden yok olmasını diliyorum...

@Mesut Girgiç

Mesut abi geziniz çok güzel olmuş ben gezi ile ilgili beğeni ve görüşlerimi dile getirdim. Kendimi bu kadar da sakınmayayım dimi.:D

(Hah bir de; Gülme komşuna gelir başına:eek: :eek: )

Mesut Bey
Yine muhteşem fotograflar çekmişsiniz.Sizin gezi yazılarınızı ve fotograflarınızı izlemek büyük keyif.Merak ediyorum bu fotografları DSLR Makineyle mi çekiyorsunuz? Her kadraj her kare ayrı sanatsal pedallarınıza,yüreğinize sağlık:)

Geri