Scudo Sports

Kamp ve uzunyol bisiklet önerisi

Tura göre değişir tur bisikleti. Basma kalıp bagajı olan en sağlam en ağır parçalardan üretilmiş ortak bir tur bisikleti mantıklı değil, bazı kişiler az yük ile hızlı yol gitmek ister, bazı kişiler çok yük ile dağ tepe gitmek ister. Nasıl bir tur yapmak istediğinize emin olduktan sonra o işin altından kalkabilecek en basit bisiklet işinizi görecektir. Ben hibrit şehir bisikleti kullanıyorum. Mis.

Scudo
Arkadaşlar kamp uzun yol bisikleti için şu kararı verdim siz ne düşünüyorsunuz?
Merida Crossway 300
(link)
Bu bisiklet beni ekstrem olmayan arazi şartlarında da düz yolda da götürür mü? Ne dersiniz?

ege bölgesinde yaz boyunca uzun turlara çıkmayı düşünüğüm için hem beni engebeli yollarda üzmeyecek hem de hız yapıp yolları hızla geçebileceğim bir bisiklet türü olduğu için cyclocross'a yöneldim. Ancak bununla beraber carraro sportive 220* serisi, kron rc1000,salcano xrs060 da düşündüm. mosso cavalier 700 ağır basan bir aday ancak türkiye yollarında sorun çıkarmayacağından emin olamadım. bütçem anladığınız üzere max. 2000tl. salcano serilerini müşteri hizmetleri sorunlarından dolayı(açık kalitesizlik diyerek :D) carraro serilerini de dropbar arzumla eledim. ancak aklımda son bir yarış veriyorum:
mosso cavalier 700, kron rc1000, btwin triban100(düşük bütçe önerisi için yorumlarınızı bekliyorum)
bu üçü hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
teşekkürler

@Mag2
Kendi şahsi fikrim olarak bu 3 markadan triban 100'ü elerim tekli aynakol ve o vites oranları ile rampalar yüklü iken ölüm olabilir. Ayrıca alüminyum kadroya çelik maşa var. Mosso ve Kron'a gelcek olursak ikisinde de claris sistem mevcut. Benim mosso'nun en beğendiğim yanı kabloların kadro içinden geçmesi ama iş fiyata gelince Kron sitesinde 1850 TL, Mosso 2300 TL. Elediğiniz sportive serisine bu gibi güncelleme/modifkasyon ile dropbara geçirebilirsiniz, HD fren koymak zorunda değilsiniz. Ama elbet bir maliyeti olur. Sonuç size kalıyor. Tabi boyunuza uygun güzel bir 2.el üst donanımlı bir bisiklette alabilirsiniz.

Kendim adıma 2.el tam bir sıkıntı. 60-61 kadro bulmak çok zor. Bulduklarımda pek hoşuma gitmedi.

@Mag2 carraro 220 bisikletim vardı: hafif değildi(kaç kilodur bilmem ama hafif değildi), jantlar 28 teldi(uzun yol için gözümü korkutuyordu).....iyi tarafı bana sağlam mış hissi vermekteydi(+100 kg olmama rağmen bir sıkıntı çıkarmadı)

Aynakol ve ruble oranları da önemli özellikle rampa çıkışlarında. Son turumda bunu anladım. Dikkat edilmesi gerekir.

merhaba Arkadaşlar öncelikle sitede yeniyim konu açamadım buraya yazmak mecburiyetindeyim
arkadaşlar ben 650 km'lik yola çıkacam 1900 liraya Carraro tur bisikleti buldum bi bisiklet mağzasında bisikletin ismini hatırlayamıyorum ama carraro marka bu bisiklet nasıldır yani beni yarıyolda bırakabilirmi dediğim gibi 1900 liradan yukarıya çıkamıyorum bütçem okadar .
yardımcı olursanız çok mutllu olurum şimdiden teşekkürler.

@44ALEV44
İkinci el bir bisiklet degilse o fiyatta kotu bisiklet yok bisiklete biraz alisip da cikarsaniz yola iyi olur ayrica da uzun yolda bisikletten onemli surucu faktoru var hurda bisikletle bile avrupadan gelen var siz kendinize guvenin bisikletinizi bilin neler yapabilecegini kestirin fazla limitlerinizi zorlamayin pek bir durum yasayacaginizi sanmiyorum

@44ALEV44

Merhaba, tecrübeniz yoksa 650 Km'lik yoldan önce, daha kısa mesafelerde deneyebileceğiniz bir bisiklet alın. Alacağınız hiçbir bisiklet, siz istemedikten sonra yolda bırakmaz. Bisiklet pedala siz bastığınız müddetçe gider.

Yurtdışındaki insanlar, buradaki insanların çarşıya pazara gitmeye bile binmeye çekindikleri bisikletlerle dünyayı geziyor. Her şey insanın inancı ve azmi ile oluyor. Yeter ki denemeye başlayın.

@44ALEV44
bisikleti aldınız mı iş bitiyor mu ? tura çıkacağınızdan bahsediyorsunuz bence forumdaki gezi/tur yazılarını üşenmeden okuyup kendinize gerekli malzeme listesi yapın . bu arada da bisikletinizle kısa kısa turlara çıkın 650 km ilk etapta uzun gelebilir. uzun sürüşler/turlar sadece kas gücüyle bitirilmez kafa olarak da zorlukların üstesinden gelebilmelisiniz ve biraz mekanikten anlamalısınız . kolay gelsin

@specific evimde Fransız bayan ile belcikali erkeği misafir ettim. Bayanın bisikleti Decathlon nün şehir bisikleti, erkeğin bisikleti Decathlon unun amartisorlu bisiklet idi. Bayanın bisikletinin önünde tek sepet vardı. Arkasındaki de öylesine Decathlon heybesiydi. Erkeğin ki ide BTWİN heybeydi.. Bu şekilde fransadan buraya geldiler. Irlanda dan çıkıp gelen misafirim vardı. O da hibrit bir bisiklet ile arkada sadece bir çift BTWİN heybe ile geldi. Biz abartıyoruz herşey kafada bitiyor..

@ali önder hiç tura çıkmamış zaten 6 ayiık bisikletçi olarak soruyorum; bisiklet turu ( 500 km ve üstü ) mutlaka çadır-mat-tulumla mı yapılmalı? eğer çadır kampında konaklanacaksa tesise ait çadırda kalınamaz mı, otelde vs kalınacaksa zaten çadır külfet. Yani belki öyle denk geliyor ulu orta kamp mı yapılması gerekiyor bazen, ama bu da hiç güvenli değilki, hayvan değil yanlış anlaşılmasın, ard niyetli insan çok. kimileri listelerine ocak, tava hertürlü yağ tuz vs bile ekliyor. bisiklet turu direk kampçılık üstüne mi kurgulanmalı?

@Hakan1969 herşey paraya bakıyor. Paran varsa en ucuz otellerde yanında sadece tamirat aletleri ve yedek lastik ile gezebilirsin. Çadır yerine Tente. uyku tulumu ve esbit ocagiyla gezebilirsin. Ama ben çadır taraftarıyım bocubortuden dolayı.. Bana gelen irlanda linin sadece arkada çantaları vardı ve max 15 kg Di. İlk gelen ilse Singapur'dan yola çıkıp gelen bir bayanı. Çanta tahminimce irlanda li ve singapurlunun ortk olarak söylediğimiz yaklaşık 85 kg. Dağcılık ta söyle bir deyim var '' eşekler gibi taşır krallar gibi yaşarım. '' sana kalmış. Dağcılık ile de uğraşıyorum ve minimal yaklaşıyorum. Bisiklette de aynı sekukde düşünüyorum. En son gelen İtalyan bir kız ve irlanda li ile yoldaki kötü insanlar üzerine konuştuk. İrlanda li da İtalyan da sen iyiysen herkes iyi diyor ki ben de aynı fikirdeyim. Yazacaklarım benim kişisel fikirlerim. Bisiklet turculugu yapanlar ekonomik düşünmek zorunda. Eğer kültürel bir tür yapıyorsan. İran'a 35 40 gunluk bisiklet turu düşünüyorum. Uçakla veya otobüsle İran. Gezebildigim yerler bisiklet ile gegidilemeyecek olan yerleri de otobüsle gidip bisiklet ile gezmeyi düşünüyorum. Önceliğim Warmshower evleri ve cadır.minimum para bol miktarda müze gezmek..

@ali önder hiç tura çıkmamış zaten 6 ayiık bisikletçi olarak soruyorum; bisiklet turu ( 500 km ve üstü ) mutlaka çadır-mat-tulumla mı yapılmalı? eğer çadır kampında konaklanacaksa tesise ait çadırda kalınamaz mı, otelde vs kalınacaksa zaten çadır külfet. Yani belki öyle denk geliyor ulu orta kamp mı yapılması gerekiyor bazen, ama bu da hiç güvenli değilki, hayvan değil yanlış anlaşılmasın, ard niyetli insan çok. kimileri listelerine ocak, tava hertürlü yağ tuz vs bile ekliyor. bisiklet turu direk kampçılık üstüne mi kurgulanmalı?
[/QUOTE]
Hocam bisiklet turu için öyle mi olmalı böyle mi olmalı diye bir kalıba oturtamazsınız. Ama olmazsa olmaz bir kaç husus illaki var mesela ihtiyaç duyulacak anda vites ayarı, tamir yapabileceğiniz yama seti hatta iç lastik belkide acil patlak lastiği tamir eden sprayler.. Çok daha uzun yollar için yedek dış lastik bile gerekebilir ki ülke geçen çöl aşan profesyonel arkadaşların zaten formda tecrübe ile sabit paylaşımları var.
Belki bazı arkadaşlar hatırlayabilir İstanbul-Bodrum-Datça turu yapmıştım, bu yazda benzer tura yalnız çıkma düşüncem var ve ilk turda aldığım ekipmanın 3/1 kadarını anca alırım, hatta yol bisikleti ile çıkmayı planlayarak 0 eşya ile çıkarım diyordum ki şimdi iyi bir tur biskleti arayışındayım. Şu an tur bisikleti ile çıkacağım düşüncesi ile tekrar söyleyeceğim şey ilk turdaki ekipmanın anca 3/1 kadarını alırım.
Diğer bir husus ise alet edavat dışında yanınıza ne alacağınız çokta önemli değil sonuçta TEM gibi yollara giremeyeceğiniz için her adım başı yiyeceğinizden içeçeğinize herşey mevcut.
Asıl yapılması gereken bol bol yokuş çalışın, bol bol pedallayıp km yapın. Tura çıkmak öyle günde bir iki saat bisiklete binip gezmeye hiç benzemiyor, psikolojide kondisyonda yerinde olmalı. Bu arada sayfalarda yurt içi, yurt dışı tur tecrübeleri ile ilgili arkadaşların paylaşımlarını mutlaka okuyun ihtiyacınız olan her türlü bilgi oralarda.

Son düzenleme:
Hocam bisiklet turu için öyle mi olmalı böyle mi olmalı diye bir kalıba oturtamazsınız. Ama olmazsa olmaz bir kaç husus illaki var mesela ihtiyaç duyulacak anda vites ayarı, tamir yapabileceğiniz yama seti hatta iç lastik belkide acil patlak lastiği tamir eden sprayler.. Çok daha uzun yollar için yedek dış lastik bile gerekebilir ki ülke geçen çöl aşan profesyonel arkadaşların zaten formda tecrübe ile sabit paylaşımları var.
Belki bazı arkadaşlar hatırlayabilir İstanbul-Bodrum-Datça turu yapmıştım, bu yazda benzer tura yalnız çıkma düşüncem var ve ilk turda aldığım ekipmanın 3/1 kadarını anca alırım, hatta yol bisikleti ile çıkmayı planlayarak 0 eşya ile çıkarım diyordum ki şimdi iyi bir tur biskleti arayışındayım. Şu an tur bisikleti ile çıkacağım düşüncesi ile tekrar söyleyeceğim şey ilk turdaki ekipmanın anca 3/1 kadarını alırım.
Diğer bir husus ise alet edavat dışında yanınıza ne alacağınız çokta önemli değil sonuçta TEM gibi yollara giremeyeceğiniz için her adım başı yiyeceğinizden içeçeğinize herşey mevcut.
Asıl yapılması gereken bol bol yokuş çalışın, bol bol pedallayıp km yapın. Tura çıkmak öyle günde bir iki saat bisiklete binip gezmeye hiç benzemiyor, psikolojide kondisyonda yerinde olmalı. Bu arada sayfalarda yurt içi, yurt dışı tur tecrübeleri ile ilgili arkadaşların paylaşımlarını mutlaka okuyun ihtiyacınız olan her türlü bilgi oralarda.
[/QUOTE]

Yazilanlara katilmakla beraber belirttigim bolume ayrica katilirken alti cizili bolumun her seyden daha onemli oldugunu belirtmek isterim :).

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Geri