@ali önder hiç tura çıkmamış zaten 6 ayiık bisikletçi olarak soruyorum; bisiklet turu ( 500 km ve üstü ) mutlaka çadır-mat-tulumla mı yapılmalı? eğer çadır kampında konaklanacaksa tesise ait çadırda kalınamaz mı, otelde vs kalınacaksa zaten çadır külfet. Yani belki öyle denk geliyor ulu orta kamp mı yapılması gerekiyor bazen, ama bu da hiç güvenli değilki, hayvan değil yanlış anlaşılmasın, ard niyetli insan çok. kimileri listelerine ocak, tava hertürlü yağ tuz vs bile ekliyor. bisiklet turu direk kampçılık üstüne mi kurgulanmalı?
[/QUOTE]
Hocam bisiklet turu için öyle mi olmalı böyle mi olmalı diye bir kalıba oturtamazsınız. Ama olmazsa olmaz bir kaç husus illaki var mesela ihtiyaç duyulacak anda vites ayarı, tamir yapabileceğiniz yama seti hatta iç lastik belkide acil patlak lastiği tamir eden sprayler.. Çok daha uzun yollar için yedek dış lastik bile gerekebilir ki ülke geçen çöl aşan profesyonel arkadaşların zaten formda tecrübe ile sabit paylaşımları var.
Belki bazı arkadaşlar hatırlayabilir İstanbul-Bodrum-Datça turu yapmıştım, bu yazda benzer tura yalnız çıkma düşüncem var ve ilk turda aldığım ekipmanın 3/1 kadarını anca alırım, hatta yol bisikleti ile çıkmayı planlayarak 0 eşya ile çıkarım diyordum ki şimdi iyi bir tur biskleti arayışındayım. Şu an tur bisikleti ile çıkacağım düşüncesi ile tekrar söyleyeceğim şey ilk turdaki ekipmanın anca 3/1 kadarını alırım.
Diğer bir husus ise alet edavat dışında yanınıza ne alacağınız çokta önemli değil sonuçta TEM gibi yollara giremeyeceğiniz için her adım başı yiyeceğinizden içeçeğinize herşey mevcut.
Asıl yapılması gereken bol bol yokuş çalışın, bol bol pedallayıp km yapın. Tura çıkmak öyle günde bir iki saat bisiklete binip gezmeye hiç benzemiyor, psikolojide kondisyonda yerinde olmalı. Bu arada sayfalarda yurt içi, yurt dışı tur tecrübeleri ile ilgili arkadaşların paylaşımlarını mutlaka okuyun ihtiyacınız olan her türlü bilgi oralarda.