Merhaba arkadaslar
Az evel A 101 de bu urunu gorur gormez kaptim tabi 15 tl bu ocak ve jelle calisiyor.
Cok hafif ve ufak
Kamp ocagi ihtiyaci olan kacirmasin.
Zamanında öğrenci iken jel ile kamp yapmışlığım var pek işe yaradığı söylenemez şimdi geliştirmişlerse bilemem en iyisi doğada kendi ateşini doğanın sana sundukları ile yapman hem yanında daha az malzeme götürmüş olursun hem kamp yapmaktan zevk alırsın diğer türlü kamp değil piknik oluyor.
Jel kutusunun üzeriiede içerik olarak Metanol yazıyorsa , kapalı alanda kullanımı sakıncalı. Etanol yazıyorsa kullanabilirsiniz. Jel yakıtlar pişirme yapmak yerine, genelde pişmiş yemeği veya konserveyi ısıtmaya yarar.
Ah kaldırato ah bir gün de tavsiyen bir işe yarasa. Bir 15 tl daha koyar mis gibi nurgaz ın bütan ocaklarından alırımki aldımda. Güneşin altında yumurta kırarım bundan daha hızlı pişer.
Bu ocagi test etmedim henuz.
Bununla elbet yemekli sünnet cemiyetine kazanlarla yemek yapilmaz ama ufak celik kaplrda pratik yemekler, çay kave gbi seyler halledilebilir. Zaten kampta tabildot usulu 3 cesit yemek yapanda bulunmaz. Buyuk falan degil rahatlikla sirt çantama sigdi. 15 liraya bence gayet uygun.
Ben bunu isyerimde yemek isitmaya ve ufak caydanlikta cay yapmaya kullanacagim . kampa filan da gotururum
Bu benzinli olan modelleri yüksek irtifada kullanılmak için sanırım ve yanlış biliyorsam düzeltin ama tek dolumla kesintisiz 12 saat yanıyor diye duymuştum.
@mariokaldato Allah iyiliğni versin senin o ne öyle yaa iyice bi kıl çadır kurup yayık da çalkalamak ilazım o full otantik ocağın yanında. Arkadaş millet son teknolojik en rijit malzemelerlen kamp yapmağa rağbet ederkene senin ettiğin oldu mu ha şimdi soruyorum
Neysem kadıysa bi dene de ben alayım yarın.
(link) @mariokaldato Aliexpressten yukardaki linkteki aparatlardan birini aldım Kamp ocağı ucunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama tüp kısmında uyuşmazlık var. Tüpçüler bile hayret etti
babam tüpe göre uç ayarlayacak. Yapıldıktan sonra kullanılan malzemeleri atarım.
Kamp ocağı ve piknik tüpü yeter
İyi forumlar.
sadece jel yakıtını reşo yakıtı diye de geçiyor alıp geri kalanına para vermeye gerek yok diyerek kampta kullandım ama bununla anca ince alüminyum tavada yumurta pişirirsiniz. Yakıtı 2,5 tl. üç adet uzun çiviyle tencereyi tavayı ocaktan yüksek tutacak ayağı 5 sn.de yapabilirsiniz. Hiç para vermeden bundan daha verimli çalışanını kendiniz yapın, kampta nolur nolmaz diye kendi yaptığım alkol ocağını da yanıma almıştım, makarna bile pişirdim tavsiye ederim.