Scudo Sports

Kamp izlenimleri, tavsiyeler, fotoğraflar ve tecrübeler

Daha önce kamp yaptınız mı?

• Toplam katılım
    382
Scudo
Ferhat Bey;

Çadır konusunda fikrimi söyledim. Sizin de fikriniz varmış. Arkadaş değerlendirsin, hangisini isterse onu alsın. Bitti...

@Ferhat Karaca

@Ferhat Karaca

Ferhat Bey;

Yorum yazmama, fikir vermeme sebep olan arkadaş demişti ki "Decathlon'un dandik çadırı ile başlıyorum....". Model belirtmemiş ama bu çadırın Arpenaz 2 olduğunu düşünerek bu sabah yorum yaptım. Başka bir çadır modeli önerdim. Siz de kendi fikrinizi -pardon tecrübenizi- paylaşarak bana sataştınız.

Şimdi ürünün ( (link) ) satış linki altındaki 91 adet yoruma bakacak olursanız havalandırmanın yetersiz olduğu yönünde bir kanaat var.

Erinmedim, havalandırma ile ilgili olan yorumları aşağıya çıkarmaya çalıştım. Değerlendiren arkadaşlar objektif olarak karar versinler.

---------------------------------------------------------
Her bir yorum farklı kullanıcıların TECRÜBELERİ...
---------------------------------------------------------

Çadır gayet geniş ve yüksek tavanlı. Malzemesi de kaliteli. Biraz ağır ama olsun. Yaz çadırı camı yok. Çünkü çok karanlıktı. Bir de camı olsa süper olacakmış.

Reklamda gösterilensçden daha büyük bir çadır yalnız havalandırma. Kısmı birazdaha büyük olsa iyi olurdu

Iki kişi çok rahat kaldık, çadırınızı bir ağacın batısına doğru kurarsanız ve dış tentenin kapı kısmını açık bırakırsanız havalandırma gayet yeterli.

Bence ürün kalitesi çok iyi fakat çadır hiç hava almıyor ve çok sıcak oluyor ici biraz daha fazla havalandirma olursa bence mükemmel bir çadır olur ürünü alırsanız sıcağı sevmelisiniz sıcak ve soğuğu çok fazla hissediyorsunuz ya çok sıcak oluyor yada çok soğuk ortası yok bence geliştirilebilir bir ürün.

ilk kez çadır deneyimi yaşayacaklar için kurup toplaması oldukça kolay bir çadır. fakat sıcak havalarda kullanım için pek uygun değil.

Çadıra 1 tane pencere ya da 1 tane daha havalandırma konula bilir

kurulumu kolay fakat içerisi çok sıcak yeterli pencere yok

deniz kenarında orman kampında kullandım gece soğuktu hava ama çadır yalıtımı iyiydi üstümü örtmeden rahatça uyudum ama öğlen sıcagında sinek böcek rahatsız eder diye uyumaya çalıştığımda sıcaktan uyuyamadım havalandırması düşük ama üst brandayı sökerseniz püfür püfür uyursunuz. 79 liraya mis gibi ev anlayacağınız.

Havalandırma biraz daha etkili olabilirdi.

Ortalama bir ürün fakat iç kapıyı baştan aşağı fileli yapmak yerine sadece üst kısmında azıcık bir bölgeyi fileli yapmaları yaz sıcaklarında hiç olmamış. Havalandırması fena değil ama bence özellikle yaz için bir çadır arıyorsanız bütçenizi biraz daha artırıp havalandırması daha iyi olanlara bakmalısınız. Onun dışında ilkbahar ve sonbahar için çok iyi

Çift kapılı olsaydı paha biçilemez olurdu. Tek kapılı ve pencere yetersiz, pencere yerine zaten direk direk çift kapılı olsa yeterli

Beklentileri düşük tutarsak kaliteli malzemesi ve portatifliğiyle oldukça kullanışlı. Fakat iskelet ve dış tente biraz uyumsuz. Dış tente çok geriliyor ve iskeleti daraltıyor bunun sonucunda da iç alan daralıyor. Bir de iç alanı 2 kişi için pek yeterli değil bir 10cm genişlik iyi fark yaratırdı. Havalanması da sıcak iklimde oldukça zayıf. Biraz daha paraya kıymanızı tavsiye ederim.

ürünün kapasitesi sitedeki görüntülerden çok daha kötü ve havalandırması gerçek anlamda kötü inanılmaz sıcak oluyor resmen terletiyor. kesinlikle önermiyorum.

arka havalandırması kalkık durmadıgı ıcın kapanıyor hava almıyor

havalandırması zayıf

Ben öneriniz doğrultusında bu çadırdan vazgeçtim. 4 mevsim bir çadır ve tulumda karar kıldım. Paraya kıyacağım.

#Tapatalk

@kokanche

sataşma yok ben sadece insanların bir ürünü kullanmayıp onun hakkında başkaların ağzından duydukları ile yorum yapmalarına şaşırıyorum.

neyse boşverin altı üstü bir çadır işte kim ne alırsa alsın...

• Beğen
Tepkiler: kokanche
bir dalgakırana, limana ya da balıkçı barınağına destur alarak çadır kurabilirsiniz.

şekil1a:

IMAG1040.jpg

çok turistik olmayan yerlerde insanlara 'nereye kamp kurabilirim'' diye sorduğunuzda, çok yardım alıyorsunuz. hatta bazen yardımı abartıp evlerinde ağırlıyorlar, olmadı bahçeye çadırı kuruyorsunuz.

şekil 1b:

YDXJ0401.jpg

Ya da dışarıda çadır kurdurmayıp içiride kurmanızda ısrar ediyorlar.

şekil1c:

bscap0000.jpg

Ya da ıssız bir yerlet bulup oraya çadır kuruyorsunuz. kuş gözetleme kulesi gibi.

şekil1d:

bscap0001.jpg

@Atilla G. balta baya güzelmiş. Şu ürün çok hoşuma gitmişti 180$ olması haricinde (link)
@Eser Sevinç ilk resimdeki yer neresi ise çok güzel tepeden her yer gözüküyor hele 2. resimdeki taş üzerinde yemek yapma ise şahane ayrıca dediğiniz maddelere katılıyorum bisiklet turunda gecelemek için petrol ofisinin bahçesine kurmuştuk tabi direk kurunca gece batan hayli rahatsız etmişti. Normalde deniz yatağını şişirip üzerine ince bir çarşaf yazıyorum yastığıda olduğuna güzel oluyor en kötü ihtimal ya patlar yada bazen ağzı açık kalıyor sabaha kadar iniyor :)

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
Merhaba Arkadaşlar Ben Fahrettin
Yaşar Üniversıtesinde Mimarlık Fakultesinde okuyan bir orğrenciyim.
Bisikleciler için Urla Yağcılar köyünde bir kamp/barınak tasarlıyacağız.

Bu Konuda size bir kaç birşey soracağım.

bana yardımcı olursanız menmun kalırım
aşağıda sorularımı sıralıyorum, ilginiz için
şimdiden çok teşekkürderim.

-Kamp alanlarinda bir arada uyumak sizin icin
bir sıkıntı yaratıyor mu?

-Konaklama alanlannda bisikletlerinizin kaldığı
yerin size konumu nasll olmalı?

-Kamp alanlarında sizin rahatlığınız açısından
tuvalet ve duş konumlandirması naslı olmalı?

-Sizin için konaklama sirasinda mahremiyet mi
daha önemli yoksa insanlarla bir arada
olabilmek mi?

- köylülerle kaynaşmak istermisiniz yoksa kendi guruplarınız içerisinde
sosyaleşmeyı mi tercih ediyorsunuz?

-Uyku tulumlanmz lsinmamz için yeterli oluyor
mu yoksa lsinma için başka bir çözüm
getirilmelimi?

-Kamp alamndaki yeme-içme gibi temei
ihtiyaçlarınızı nasll gideriyorsunuz?

- kamp alanında olmazsa olmaz?

- kamp alanında nelerin olmasını isterdiniz bu bir aktivite olabilir?

Herkese iyi akşamlar ben de kamp hakkında bir sorum olacaktı. Kampta masa ve sandalyelerin işe yarayacağını düşünüyorum ve bu iki temel eşyayı fotoğraflarda görüyorum size sorum bu ikisini nasıl heybelere sığdırıyorsunuz ve heybeye sığan bir masa sandalye nasıl olmalı ? Bimdekiler yeterli olurlar mı? (Ağırlık açısından?) Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
@fmgenc

Gece ateşbaşı muhabbeti uzarsa ve kalabalıktan gürültü çıkınca millet rahatsız oluyor.

@fmgenc

Çalınma riski her zaman vardır göz önünde durmasını tercih ederim.

@fmgenc

Temizlik açısından uzakta olması gece güvenlik açısından düzgün yolu olmalı

@fmgenc

İnsanların bir arada olabileceği alan yapılabilir gece büyük ateş yakılıp toplanılması açısından. Mahremiyet derken ne tür bir mahremiyetten bahsediyoruz?

@fmgenc

Tulum içine sıcak su torbaları soğuk gecelerde çok faydası oluyor.

@fmgenc

Herkes kendileri getiriyor. lakin ekmek gibi temel gıdann taze olması için kamp alanında satılması uygun olabilir.

@fmgenc

Aydınlatma açısından elektrik önemli, ateş yakmak için uygun çalı çırpının doğadan temin edilebilir olması ya da tüple hazırlıklı gelinilmesi, Temiz su temel ihtiyaçları saymıyorum.

@fmgenc

Kamp alanlarında ısınma ile ilgili hiçbir problem yaşamıyoruz biz genelde. Bizden önceki oraya gelmiş sıfatına insan denmiş içi boş , kof karaktersiz varlıkların etrafa attıkları ve saçtıkları pislikleri yakarak sabahı rahatlıkla ediyoruz. Bu yeterli sanırım başka birşey yazmaya gerek yok :kötü:

Geri