Scudo Sports

Kalp çarpıntısı + Göz kararması

Scudo
Bunu ben hayatımda 3 defa yaşadım 1. Yüzme antrenmanında oldu 2 sene önce.
2. Geçen sene Bisiklet antrenmanında oldu
3. İse bugün yine bisiklet antermanında oldu....
Sebepler: Sürekli yüksek nabızda kalmak. Yeterli oksijen alamamak.
Olay baş gösterdiginde. Ne ses duyuyorsunuz ne görüyorsunuz sadece migdeniz bulanıyor ve nabız düşürmeye çalışıyorsunuz. O 15 dakika ölüm gibi geçiyor.

Bunu ben hayatımda 3 defa yaşadım 1. Yüzme antrenmanında oldu 2 sene önce.
2. Geçen sene Bisiklet antrenmanında oldu
3. İse bugün yine bisiklet antermanında oldu....
Sebepler: Sürekli yüksek nabızda kalmak. Yeterli oksijen alamamak.
Olay baş gösterdiginde. Ne ses duyuyorsunuz ne görüyorsunuz sadece migdeniz bulanıyor ve nabız düşürmeye çalışıyorsunuz. O 15 dakika ölüm gibi geçiyor.
Bu esnada hızlı nabız düşürmek için uyguladığınız bir şey var mı? Bende son zamanlarda yüklenince dediğiniz gibi yüksek nabızda uzun süre kalınca bahsettiğiniz şeyleri yaşıyorum. Oldugum yere uzanıp 15 dakika falan kalmam gerekiyor.

Bu esnada hızlı nabız düşürmek için uyguladığınız bir şey var mı? Bende son zamanlarda yüklenince dediğiniz gibi yüksek nabızda uzun süre kalınca bahsettiğiniz şeyleri yaşıyorum. Oldugum yere uzanıp 15 dakika falan kalmam gerekiyor.
Vallaha hocam babam yanımdaydı. Her an kusabilirim poşet ver dedim. Ayaklarımı karşı sandalyeye uzattım. 10 15 dakika bekledim. Derin nefes aldıgımda iyi oldugumu hissettim ve bol oksijen aldım.. Tabi oruç olmamda etki etti.. Çok kötü bir durum :hihi:

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Vallaha hocam babam yanımdaydı. Her an kusabilirim poşet ver dedim. Ayaklarımı karşı sandalyeye uzattım. 10 15 dakika bekledim. Derin nefes aldıgımda iyi oldugumu hissettim ve bol oksijen aldım.. Tabi oruç olmamda etki etti.. Çok kötü bir durum :hihi:
Bende işe gelirken geçen yüklendim. Geldim oturduğum koltuğa uzandım arkadaşlar korktu bir şey oldu diye dedim beni 15 dakika bırakın :D

• Beğen
Tepkiler: okuyucuoptik
Birinci adım : ilgili tıp bölümlerine müracaat, genl kontrol diyorum.Sonrasındaki bölüm ise, eniştemde de geçen oldu, komşu hasan amca da böyle birşeyler anlattı kısmi. Benim de başıma geldi ağır bir sportif faaliyet sonrası bir seyler yemeden ve dinlenmeden eve araçla geldim. Ağır malzemelerimi yukarı çıkardım. Sonrasında buna benzer şeyleri yaşadım ki hayatım da bayılmamış birisiyim. Bir daha da öyle bir ağır spordan sonra şekerli cay, bisküvi, poğaça şeyler yiyip 15 -20 dakika vakit geçirmeden harekete geçmedim. Ayrica yapilan spor pek müsait olmasa da arada meyve suyu, biskuvi tarzi atistirmaya dikkat ettim. Benzeri arkadaşımın başina geldi gözümün önünde. Ona da aynı şeyleri tavsiye ettim.
Çok büyük ihtimal şekeriniz düşüyor.

Şekeri düşürmemek, glikojen depolarını tamamen boşaltmamak gerekiyor.
Öyle pis birşey ki, kolunu kaldırmaya halin kalmıyor.
Çarpıntı ise vücudun hayati tehlikeye karşı dokulara kan pompalama hızının artması ile ilgili bir tepki.

Genelde ısınmadan yapılan ve yüksek efor sarfedilen anlarda da oluyor. Bir keresinde acelem olduğu için bisiklete ısınmadan pedala uzun süre abanmistim durdugumda çok fena başım dönmüş ve cok kotu olmuştum.

Arkadaşlar bayılıp kafanızı sağa sola vurabilirsiniz. Ya da kaza yapabilirsiniz. Dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Arkadaşlar 180 nabızın üstünde uzun kalınca çok normal.eğer kalp damar yada bilmediğiniz rahatsızlığınız varsa çok tehlikeli. Ve en önemlisi başınıza bu geldiğinde örneğin nabzını tavan yaptı , atışlar kulağınızda çınlamaya başladı, yapacağınız son şey bisikletten inip oturmak olsun. Bu çok tehlikeli kalp krizi , inme vs neden olabilir. Temponuzu hafifçe düşürerek nabzınızı yavaşça düşürün ve bisikletten öyle inin

Hipoglisemi belirtileri nelerdir? Açlık, titreme, huzursuzluk, göz kararması, terleme, dil ve dudakta karıncalanma, solukluk ve çarpıntı gibi yakınmalar hafif hipoglisemiye işaret eder ki; bu durumdaki birey şeker alarak kan şekerini normal seviyeye çıkarabilir.
(link)
alıntıdır...
Hipoglisemi belirtileri nelerdir?
Açlık, titreme, huzursuzluk, göz kararması, terleme, dil ve dudakta karıncalanma, solukluk ve çarpıntı gibi yakınmalar hafif hipoglisemiye işaret eder ki; bu durumdaki birey şeker alarak kan şekerini normal seviyeye çıkarabilir. Baş ve karın ağrısı, solukluk, bulanık görmeye başlama, konuşma zorluğu, uyuşukluk, terleme, taşikardi (kalp atım hızının artması) orta şiddetteki hipoglisemiye işaret ederken ağır hipoglisemide şeker düzeyi 50 mg/dl’nin çok daha altına düşer ve beynin şekersiz kalması sonucunda bilinç kaybı oluşabilir. Bu noktada tıbbı bir müdahale şarttır. Belirtileri taşıyan bir kişinin hasta olup olmadığının anlaşılması için hipoglisemi testi yapılması gerekir. Bu test sırasında vücuda bir miktar şeker yüklemesi yapılır. Bir süre sonra kan testi yapılarak kandaki şeker seviyesi ölçülür. Şeker seviyesinin belli bir oranın altında olması durumunda tanı konur.

terleme, dil ve dudakta karıncalanma, solukluk ve çarpıntı
Taze biten sürüşümün son 20 dk'sında yokuşu çıkarken bu sorunlarla uğraştım. Bugün hava biraz nemli mi, ben mi çok yüklendim bilemedim? Yüklenmedim de, değerlerim hemen hemen aynı...

Taze biten sürüşümün son 20 dk'sında yokuşu çıkarken bu sorunlarla uğraştım. Bugün hava biraz nemli mi, ben mi çok yüklendim bilemedim? Yüklenmedim de, değerlerim hemen hemen aynı...
Oruçluyken çok dikkat gerekliyor sevgili kardeşim.:) Bir anda koridorun sonundaki ışığı görebilirsin.. :eek:

Oruçluyken çok dikkat gerekliyor sevgili kardeşim.:) Bir anda koridorun sonundaki ışığı görebilirsin.. :eek:
Sürerken bir şey yok. Normal nefes alıyorum, zaman zaman kafamı dümenin önüne koç boynuzu yapıp yükleniyorum. O yokuşu her çıkışımda bunlar başıma geliyor. Daha dik yokuşları çıkmamış olsam neyse diyeceğim.
Yokuşta da bir şey yok. Son 50 mt içinde başlıyor, 20-25 mt kala tavan yapıyor. 15-20 sn sonra sanki demin ki Cemal ben değilmişim gibi oluyor.
Dediğiniz gibi; açlık, susuzluk, sıcak, nem bg. 😊

Yıllar sonra yeni bisiklet alıp o gazla sabah aç karnına "ekmek almaya" bir Pendiğe gideyim dedim. Gittim neyse de dönüşte neo marin yakınındaki köprü yokuşu bu yakada oturup bisiklet kullanan çoğu insan bilir, nasıl abandıysam çöktüm kaldım refüjün yanına. Ağzıma küçük bir çikolata atsam böyle olmazdı. Çantamdan şeker eksik etmiyorum artık.

Oksijen akciğerlerindeki bronşlar vasıtası ile kanına geçiyor. Burada bazı fizik, kimya, biyoloji ,.... olayları var. Nemli havada bu geçiş zor oluyor galiba. Araştırmak lazım ozmoz, difüzyon, bağıl nem, mutlak nem ....

Özellikle yazın nemli havalar çok büyük sıkıntı. Havada sikinti ( siklet) var denir. Yağmur yağsa da rahatlasak denir . Işte o zaman hava taşıyabileceği max nemi taşıyor. Hem senin nefes almani hem de terlemeni zorlaştırıyor. Sağlıcakla pedalla.
Rüzgarsız, nemli ve sıcak havalarda dikkat et. 10 15 sene önce Fransa da birçok yaşlı oldu. Oranın iklimi yada insanların alıştığı iklim ile alakalı da olabilir.

Oranın iklimi yada insanların alıştığı iklim ile alakalı da olabilir.
Burada ki 25°C hava, İzmir'de 35°C'ye eş değer gibi. Çok fazla orman ve yeşillik olmasının yan etkisi diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri