Scudo Sports

Kalkınca sürmeden önce yediklerim..

BicycleLover

Forum Demirbaşı
Tepki
344
İsim
lazım değil
Bisiklet
Salcano
Merhabalar. Sabahları bisikletimi kardiyo amaçlı kullanmak istiyorum. 1-2 saat düz bisiklet parkurumuzda süreceğim. Şimdi sabahları kalkınca 1 bardak ılık limonlu su içmeyi, 1 adet muz ve birazda diyet kraker yemeyi düşünüyorum. Bunlar 1-2 saat sürmek için bana yeter mi? Çok zorluk çıkarır mı? Baş dönmesi gibi.. Sürdükten sonra asıl kahvaltımı yapacağım. Diyet yapıyorum zaten. Teşekkürler

Scudo
kardeşim sabah kalkıp aç karnına kardioya çıkabilirsin hiçte birşey olmaz zaten vücudunda 1500-2000kcal lik glikojen depoları var bunları 5-6 saat bisiklet sürsen yine bitiremezsin ayrıca muz basit şekerdir yani sabah sabah alırsan insülini tetiklersin ve istediğin kardioyu yap aç karnına olan kadar yağ yakamazsın

• Beğen
Tepkiler: bzc ve Kazuya
@Jokurx en iyi deneyerek anlarsın kalk bir kahve iç ve git sekersiz sütsüz sade bir neskafe iç ve öyle git en etkilisi budur ama hiçbirşey yeme başka :) (lisanslı bir sporcu olarak öneriyorum)

• Beğen
Tepkiler: olympos
(link)

Bu video geldi direkt aklıma, ilk 30 saniye soruna cevap veriyor sanırım. (İsteyen olursan Türkçeye çevirebilirim)

Ben bir yumurta yerim birde yolda Nescafe xPress içtim mi tam olur. Protein ve Kafein önemli gerçi Eti Gong'da iyi bir tercih.

@Yiğit Kirazpınar Yazmış zaten :) Kalktıktan sonra bir şey yemeden 30 - 60 dakikalık orta yoğunlukta bir sürüşün yağ yakımına destek olacağını, espresso (kafein miktarı daha fazla) veya kahvenin de bunu hızlandıracağını söylüyor.

Ilık limonlu veya sirkeli suyu ben de duydum ama denemedim daha.

Valla ben kalkınca bi çiftli ekmek tostu gömüyorum üzerine 2-3 yumurta zeytin peynir sonra sürüşe hazır :) bisikleti aldım 83 kiloydum 2 ay oldu dün yemekten sonra çıktım 77 :) günlük ortalama 100 km binince kilo alamıyorum

@Jokurx Spor salonuna gideceğim günlerde ya da bisiklet süreceğim günlerde genellikle sek kahve (şekersiz sütsüz) içip çıkmayı tercih ediyorum. Yağ yakımına da etkisi olduğunu söylüyorlar ama bakalım :)

Amacım zayıflamak olduğu için yağ yakımının fazla olduğu zamanı kullanmak istiyorum. Limonlu su yapacağım büyük ihtimal. Teşekkürler yorumlarınız için :)

Nescafe gold al, sekersiz sutsuz ic. Classic olani sade icemezsin. Ben uzun zamandir gold kahveyi sekersiz sutsuz iciyorum yag yakimina katkisi var.

@Saturn ve çok daha sağlıklı çünkü instant kahve yada granül kahve yada en genel olarak nescafe sadece kahve esansı ve kafeinden yapılır yani kahve bile değildir filtre kahve candır :)

@Jokurx ılık limonlu su metabolizmanı hızlandırmaya yardımcı olmaz ama kahve bunu yapar bu bilimsel bir gerçek bence ısrarı bir kenara bırak ve hedefe odaklan ;):harika:

@Yiğit Kirazpınar
İştahı Azaltır ve Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Limonunun içerisinde çözünür bir lif olan pektin bulunur. Lif tokluk etkisi vereceği için, pektin acıkmayı geciktirir. Daha uzun süre tok hissedeceğiniz için atıştırma ya da kötü yemek tercihleri yapma ihtimali de azalır.

Şöyle bişi var. Ama çözümü buldum ikisini birden içmek:koptum:

sabah kahve içmeye bünyen alışkın ise filtre kahve/french press en iyisi. espresso daha iyi ama ben sabah sabah içemiyorum :)

@hcs o dediklerinizi nasıl yapacağım ya makine felan lazım değil mi onlara :)

makina lazım doğrudur. iyi bir french press makinası 30 lira civarındadır. tavsiyem bodum marka. bunun ile başlayabilirsin :)

Geri