Scudo Sports

Kal vidası düşmesi

Biyerlerinde yazması lazım ölçüsünün yada cetveli alıp kendiin ölç diklemesine ölçü birde vida çapı önemli
images

şöle bişi arıyorsun sanırım bu M5 e 8mm düz başlı vida başı ile dişleri arasında bir boğumu daha var ama boğumsuz vida da işini görür

Scudo
Aynı durumu ben de yaşamıştım. Sürüş esnasında kal vidalarının biri düşmüştü. İnternete kal setlerine bakarken aklıma yeniköydeki sedona cafe geldi. Gidip sordum sizde şu vidadan var mı, abi sağolsun çekmeceden çıkarttı verdi. Para teklif ettim kabul etmedi. Paradan önce müşteriyi düşünen insanlar da var. Bulunduğunuz konumda yakında bisikletçi varsa onlara bir uğrayın. Ordan sonuç çıkmazsa buraya kullandığınız kilitli pedalın modelini söyleyin, ona uygun kal vidası bulmaya çalışalım. Piyasada 12,5, 11,5, 10, 8 mm gibi bir sürü kal vidası çeşidi var, buradan sizinkini bilmek lazım. Arayışlarınızda size şans diliyorum.

SM-SH 56 Kaller vidası
Uzunluk:11mm, Baş çapı:9-10mm
8zBb4a.png

DDZRNO.png

Gören duyan, aşağıdaki numarayı arayabilir mi?:D
Şaka bir yana, kallerin kaybolan 1 vidası yerine yeni vida arıyorum ama bir şey çıkmıyor gibi.Bir iki satıcıya sordum halen dönmedi.Kimisinde stok yok diyor,kimisi belli bir limitte vida satıyor.Bisikletçilerde bulamadım.Kalleri takarken,bir videoda fazla sıkmayın,alttaki mekanizmayı kırarsınız demişlerdi.Bende orta ayarda sıkmıştım.Tabi,işler rayına oturmadığından takıp,çıkartmakta zorlayınca kaller pedala takılıp kalmış,vidada düşmüş.
Kısacası, netten alabileceğim bir adres var mı acaba?

@-Skynet-
amazon,n11,hepsiburada,gittigidiyor,delta,erdoğanlar,özceylan,decathlon..vb
Buralara bakabilirsiniz..

Metal atölyem var. Bu civata benzerlerinden onlarca geçiyor elimden. Ama hepsi standart havşalı.

Yarın ayakkabımı atölyeye götürüp deneyeceğim. Uyarsa isteyen herkese kargo ya da postası karşı ödemeli olarak gönderirim.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahlaksız Valla hocam hemen hemen hepsine baktım ama uygun olan yok. Olabilecek bir tane bu var ama yol bisikleti için diyor ve 1 vida 15tl geliyor.
(link)

Birde bu var 6lı diyor,o da 30TL
(link)
Diğer yandan Amazondan vida alınmazki...

Biri telefon kulübelerinde var demiş yukarıda.:srnsml::srnsml::D

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Eski vidalarından birini al hırdavatçıya git, aynısı olmasa bile biraz uzunu yada kısası vardır. Ayakkabının içine doğru büyük pay var bu yüzden sorun yaratmaz. Hatta alyan yuvasının bir numara büyüğünü bulursun ve bu sayede yalama etme derdinden kurtulursun.

@tersderyar
Benzer bir tane buldum hatta yanyana getirdim uyar gibi gözüküyordu.Ama ayakkabının altına taktım tutmadı. Diğer yandan burası ufak bir şehir sayılır, pek fazla bulunabilecek yer yok.

@-Skynet- anladım. Dediğiniz gibi küçük yer olduğundan çok çeşit yoktur. Yoksa özel bir vida değil.

@-Skynet- şunun M5 12 mm lik olanı işini görür
(link)

@thieft3000
Standart gönderimle en az 30 gün bekleme ve 36-40TL gibi bir fiyat çıkıyor,bu kadar harcama yaptıktan sonra tek vida kullanır,oda düşünce direk kalleri 70e yenilemek daha mantıklı olur gibi.yinede teşekkürler.:)

@-Skynet- Hadi yaw fiyata bakmadıydım hiç :(

aslında koçtaş ya da bauhaus ta bulabilme ihtimalin var yakın civarlarda varsa

Ancak dönebildim.

Ürün standart M5 civata değil. Hem havşası farklı hem de anahtar ölçüsü. Sağdaki orijinal:

02.jpg

Bununla birlikte, diş standart olduğu için MTB kaline uyuyor. Aşağıda sağdaki orijinal vida, soldaki bu işlem için taktığım vida:

01.jpg

Burada da boy sorunu çıkıyor aslen. Orijinal kal vidası boyunda hazır ürün yok, bir boy büyük olanı alıp aynı ölçüde kestim. Fotoğrafta belli değil ama havşa tipinden dolayı mm'nin ondalığı ölçüsünde dışarı atıyor, sorun olacağını sanmam.

Sonuç ve özet: Arzu edenler nalburlardan (mahalle nalburu, Koçtaş, Bauhaus vs) "M5x15, havşa başlı civata" diyerek alır, boyunu 11mm'ye kesip kullanır. Arzu edenler bana özelden yazar, maksimum 4 adet ve kargo ücreti karşı ödemeli olmak üzere gönderirim. Vidalar bedelsizdir :) Bir de not, bugünden sonra 1 hafta kadar şehirdışında olacağım, talepleri ancak önümüzdeki hafta karşılayabilirim.

Geri