Scudo Sports

Kahve kültürü

@el_Aksa_1903
Hala aynı değirmeni kullanmaktayım :) Hiçbir sıkıntı yok..

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Scudo
Kahve konusunda benim de içinde bulunduğum kahveler.net forumunu kurcalayabilirsiniz. Çok bilgili ve yardımsever insanlar var.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Starbucks 250 gramlık paket kahve fiyatlarına %30 küsür zam yapmış haberi olan var mı? Yani 37 lira olan kahve 49 TL olmuş vaziyette. Amaçları nedir bilmiyorum ama böylesine abartı derecede zam yapacak ne vardı onu anlamış değilim.

Starbucks 250 gramlık paket kahve fiyatlarına %30 küsür zam yapmış haberi olan var mı? Yani 37 lira olan kahve 49 TL olmuş vaziyette. Amaçları nedir bilmiyorum ama böylesine abartı derecede zam yapacak ne vardı onu anlamış değilim.

Haberim yoktu. O kadar çok kavurduğu kahveyi bu kadar yüksek fiyata satması garip. 37 lirayken bile acıyarak alıyordum, 49 lira olan haliyle hiç almayabilirim. Bu işin sonu yeşil kahve alıp her şeyi evde hazırlamaya gidiyor ya bakalım hayırlısı.

Kahve dünyası da bu sene çikolatalısına bayıldığım dondurmasının kilosuna sezon boyu 65 lira fiyat çekiyordu. 1 kilo etten daha pahalı. Yine de gözü karartıp biraz alayım demiştim de artık kilo ile satış yapmıyoruz dediler. Tuhaf şu kahveciler. 1 kilo kahve 200 lira mı olurmuş.

Kahve dünyası da bu sene çikolatalısına bayıldığım dondurmasının kilosuna sezon boyu 65 lira fiyat çekiyordu. 1 kilo etten daha pahalı. Yine de gözü karartıp biraz alayım demiştim de artık kilo ile satış yapmıyoruz dediler. Tuhaf şu kahveciler. 1 kilo kahve 200 lira mı olurmuş.

jamaican blue mountain ise olur :)

jamaican blue mountain ise olur :)

Tabii ki olur da Starbucks bunu satmıyor sanırım. Vasat çekirdeğe o meblağlar yakışmıyor demek istediğim.

büdüt: bazı mağazalarında satıyorlarmış :p

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Tabii ki olur da Starbucks bunu satmıyor sanırım. Vasat çekirdeğe o meblağlar yakışmıyor demek istediğim.
starbucktan kahve almayın zaten. mekan olarak çok giderim çok severim ama çekirdekleri vasat. para verip alacaksanız petra dan alın derim.

@undefined kahve içmek bir keyiftir ve malesef adına ne konulursa konulsun dolar yüksek oldukça içimiz yanacak.Eğlencesini yitiren ülke olduk malesef.Nerede o eski bütün foruma benden latte zamanları.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Haberim yoktu. O kadar çok kavurduğu kahveyi bu kadar yüksek fiyata satması garip. 37 lirayken bile acıyarak alıyordum, 49 lira olan haliyle hiç almayabilirim. Bu işin sonu yeşil kahve alıp her şeyi evde hazırlamaya gidiyor ya bakalım hayırlısı.

Açıkçası büyük bir hüsran diyebilirim. Ayrıca aynı düşünüyorum 37 lirayken olsun deyip bir şekilde alıyordum ama dün 49 liraya çıktığını görünce vazgeçtim artık. Bunca alternatif arasında 250 gram kahveye 49 lira vermek gereksiz. Ama hala merak ediyorum neden bu kadar abartıya kaçtılar. %5 veya %10 zam kabul edilebilirdi ama diğeri çok fazla geldi.

Kahve diyarının kahvesi de pahalanmıştı, aynı parayla gider starbucks'tan paket alarak kahvemi içerim diyordum ama starbucks yaptığı devasa zamla hayal kırıklığına uğrattı. Eminim birçok müşteri kaybetmişlerdir.

starbucktan kahve almayın zaten. mekan olarak çok giderim çok severim ama çekirdekleri vasat. para verip alacaksanız petra dan alın derim.

Alternatifin çok fazla olduğu yerde elbette diğerlerine bakmak lazım ama Segafredo hakkında bilginiz var mı? Bu marka İtalyanmış yanılmıyorsam ve çok güzel olduğu söyleniyor. Kilosu da yanılmıyorsam 105 TL falan olması lazım.

Açıkçası büyük bir hüsran diyebilirim. Ayrıca aynı düşünüyorum 37 lirayken olsun deyip bir şekilde alıyordum ama dün 49 liraya çıktığını görünce vazgeçtim artık. Bunca alternatif arasında 250 gram kahveye 49 lira vermek gereksiz. Ama hala merak ediyorum neden bu kadar abartıya kaçtılar. %5 veya %10 zam kabul edilebilirdi ama diğeri çok fazla geldi.

Bir keresinde Kahve Dünyası'ndan içmek durumunda kalmıştım. Çok beğendiğim için demledikleri çekirdekten aldım. Güzeldi. Nedense Tchibo kahvelerini beğenemedim bi türlü. Var mı tavsiyeniz?
Segafrado'yu 2 defa tükettim. Biri hüsran, diğeri güzeldi.

Ben sanırım şu internetten abonelikvari satış politikaları olan yerleri inceleyeceğim artık.

Bir soru; Starbucks Narino ve Sumatra tatlarında ne önerirsiniz?

Bir keresinde Kahve Dünyası'ndan içmek durumunda kalmıştım. Çok beğendiğim için demledikleri çekirdekten aldım. Güzeldi. Nedense Tchibo kahvelerini beğenemedim bi türlü. Var mı tavsiyeniz?
Segafrado'yu 2 defa tükettim. Biri hüsran, diğeri güzeldi.

Ben sanırım şu internetten abonelikvari satış politikaları olan yerleri inceleyeceğim artık.

Bir soru; Starbucks Narino ve Sumatra tatlarında ne önerirsiniz?
Tchibo’dan African Blue’yu seviyorum, baharatlı ve çok hafif ekşimsi bir tadı var. Starbucks’ta yine baharatlı Sumatra’yı denemiştim bir kere. Dükkandan aldığım al götür filtre kahveler fazla kavrulmuş olduğu için tatları birbirine benziyor ama bu farklı gelmişti paket olarak aldığımdan olabilir. Narino hakkında malumatım yok.

Mehmet Efendi nin Colombiyan ı IMG_20191024_130156.jpg250 gramı 20 lira civarı, tavsiye ederim...

Tchibo’dan African Blue’yu seviyorum, baharatlı ve çok hafif ekşimsi bir tadı var. Starbucks’ta yine baharatlı Sumatra’yı denemiştim bir kere. Dükkandan aldığım al götür filtre kahveler fazla kavrulmuş olduğu için tatları birbirine benziyor ama bu farklı gelmişti paket olarak aldığımdan olabilir. Narino hakkında malumatım yok.

İlk iş Tchibo'dan alıyorum yarın. Ekşiden uzak duruyorum biraz.
'Ekşi bu kahve' diyorum, 'asiditesi yüksek' diyor :koptum:
Tav olmuştum bi ara bu asidite lafına.
Narino'yu topraksı diye satıyorlar.
Yeni kahveleri deneme vakti gelmiş artık. Starbucks o kadar para etmez.

50 lira civarina nitelikli kahve icebilirsiniz. Bircok firma var kaliteli kahve satan. Bunlari kesfetseniz tchibo, starbucks tqn kosarak kacarsiniz. Montag, williams, boxx, yuzlerce kavurucu var. Nitelikli kahve diye aratabilirsiniz.

Jacobs Monarch içiyorum ben de
250 gramlık deneme paketi aldım yaklaşık 1.5 ay önce
Kahveyi cam kavanozda saklıyordum bir miktar acılaşma var bu filtre kahveyi en iyi şekilde ve en uzu olacak şekilde nasıl saklayabiliriz ki acılaşmaması için?

@Anonim az önce starbucks'dan geldim christmass blend 54 tl idi almadım ama öylesine bakıyım dedim.Adamlar pazarlamayı iyi yapıyor içim gitmedi değil.

hep stabucks'tan verona, ethiopya, narino gibi kahveleri alırdım ama bu zam doğruysa bir daha içeri girmem.
petra'yı öneren arkadaşın fiyatlardan bilgisi yok galiba.
baharatçıda çalışan arkadaşım var, ona karışım yaptırıyorum. işi biliyor

Geri