Scudo Sports

Kahve kültürü

@kobalamin doğru onlarda orta gelirli insanların alışkanlıkları bizde lüks kaçtığından orta ve üst gelirli insanların alışkanlığı şeklinde görünüyor. Kahvenin maliyeti onlar için dünyanın her yeri için hemen hemen aynı. Kuruş demiyelim mesela, Starbucks kahvenin bir fincanını ( bunu 200 ml olarak tahmin ediyorum) 13 cente mal ediyor diyelim. (umarım cent hesabını doğru yapmışımdır. 50 kuruş 13 cent mi yapıyor) Dünyanın hemen hemen her şubesinde sattığı kahvenin fincanı üç aşağı beş yukarı 13 cente mal olur.

Robusta için teşekkür ederim.

Scudo
Uzun süredir Tchibo Cafissimo Pure kapsül kahve makinesini kullanıyorum. Espresso, caffe crema ve filtre kahve yapma seçenekleri mevcut. Daha önce piyasadaki tüm bilinen kahvecilerin kahvelerini çekirdek olarak alıp çektirerek denedim. Tchibo kapsüller kesinlikle kat be kat üzerinde lezzet olarak. Yoğun kahve tadını kesinlikle alıyorsunuz. Bunu içtikten sonra Starbucks'ın espresso ve filtre kahvesinin tadı su gibi gelmeye başlıyor.

10'lu paketi 14TL ve bir çok farklı kahve seçenekleri de mevcut.

Kahve içmeyi sevip, hazırlamasıyla uğraşmayı sevmeyenler için en iyi seçeneklerden biridir diye düşünüyorum.

Bozulan French presi mi dün kahve dünyasına götürdüm sağolsun çok ilgilendiler nasıl kullanmam gerektiğini güzelce anlattı çok hoşuma gitti pres değişimi oldu adamlar üstüne bide özür diledi çok hoşuma gitti tavırları.:)birde buradan teşekkür ediyorum kahvedünyasına.:harika::harika:

Arkadaşlar merhaba pazar kahve keyfimi sizlerle paylaşmak istedim. Genelde kahve alışverişini tchibo dan yapmaktayım. Barista veya Brezilya hoşuma gidiyor. Sürekli kahveyi aldığım şubede Buyaka/Ümraniye. Başka şubeden aynı kahveyi almama rağmen. Kalite aynı olmuyor. Kokusu ve makinadan çıkan köpüğü ve lezzeti değişiyor. Sizlerde de kalite farkı oluyor mı? Bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkürler. IMG_20170326_134557.jpg

@çimtay Dün starbucks tan sade filitre kahve alayım dedim. Yukarıda ki arkadaş bahsetmişti merak ettim. Fakat kahve bayatmıydı yoksa başka birşeyden miydi anlayamadım, tadı pek hoş değildi arkadaşlar latte aldılar onlarda beğenmemişler. Evimde yaptığım filtre kahve ondan daha lezzetliydi. Şimdi kendini mi övüyorsun denebilir ama öyle değil ben başka markaların çeşitli kahvelerini bayılarak içiyorum beğeniyorum. Beğenmedim diye firmayı gömecek değilim belki de bana beklemiş kahve denk geldi bilmiyorum. Fakat dediğinizi bende yaşadım başka şubede içtiğim kahve ile melsela latte, diğer şubede içtiğim kahveden farklı oluyor ve sanırım bu olay hazırlayan barista ile alakalı kenardan görüyorum bazıları belli acemi, sütün miktarını ayarlayamıyor bardaktan taşıyor yada oranları ayarlayamıyor tadı değişiyor filan. Sizin yaptığınız en iyisi aynı yerden ve hatta aynı kişiden alınması daha iyidir bence.

@D.Mustafa bey bende kendi yaptığım espresso yo da çok beğeniyorum. Yada daha benden lezzetli yapan yere denk gelmedim. Veya kendi yaptığım kahve damağımda standart oluşturdu. Afiyet olsun.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Merhabalar!
Kahve ile ilgili başka bir forumdan bir arkadaş buraya üye olmamı önerdi. Baya kahve sever olduğunu ekleyerek :) Ben Ersin Acar (@kahvesakal olarakta bilinirim) Her ne kadar bisiklet binmeyi bilmesem de (çocukluğumda kırılan bisiklet yüzünden yaşadığım tramva sonucu roller blade ile devam ettim hayatıma :) ) İyi arkadaşlarımdan biri sıkı bisikletçidir; (link) trecking grubumuzdan bir kaç kişi de CAT bisiklet gurubundan. Hatta atölyede bir ara ufak bir etkinlik bile yapmıştık kendileri ile;

Belkide fotoğraftakilerden biri forumdadır şuanda hehe :) Kısacası binmesem de saygım sonsuzdur, bisiklet candır.

Girişten sonra kim olduğumuzdan bahsedeyim. 2015 de (link) İzmir - Alsancak'da ilk şubesini açtı. Sonrasında Alaçatı'ya sezon için taşındık. Şuan için Buca da ufak bir kavurma atölyemiz var. Toptan ve internet üzerinden kahve satıyoruz. Ayırca youtube da (link) olarak nitelikli kahve üzerine videolar çekiyorum.

Kahve ile ilgili bilmek istediğiniz herhangi bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım :)

Kendinize iyi bakın, Kahve ile kalın ;)

Arkadaşlar kahve dünyasından aldığım filtre kahveyi tükettik:) Şimdi tchibo dan alacağım varmı tavsiye edeceğiniz bir çeşit onu deneyeyim.

Bu konuyu okuyarak dahil olduğum kültür. Ocak ayından beri kahve yapıyorum. Starbucks'tan House Blend, Kenya, Three Region Blend denedim ama asıl tadı bulamadım. Güncel olarak kaliteli kahve çekirdeği önerilerinize açığım :)

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@kuşlar gibi özgür starbuckstan önerebileceğim tek kahve sumatra'dır. yoğun ve berrak bir içimi var. çok yoğun sevmiyorsanız colombia narino'yu da önerebilirim aroması fena değil. onun dışında son zamanlarda carrefour'dan aldığım pilao tradicional brazilian isimli kahveyi de beğeniyorum öğütülmüş olarak satılıyor güzel bir aroması var.

Ben de kahve konusunda hiç bir şey bilmiyorum. Başlangıç icin tavsiye edeceğiniz kahvelere, yöntemlere açığım. Siemens eq 6 series 300 makine var dükkanda.

ben tchibo'dan haftada bir 100 gram guatemala filtre kahve çektiriyorum. Kokusu çok güzel. Kahve içmeyenler bile kahve içmek istiyor iş yerine getirdiğimde. İş yerinde günde 4-5 defa kahve yapmak için kalkıyordum. İşlerim bölünüyordu sürekli. Şimdi Tchibo'dan bir termos aldım. Gayet güzel. Bardak olmadan termos üzerinden içebiliyorum. 7-8 saate kadar kahveyi sıcak tutuyor. Gayet içilebilir bir sıcaklıkta. Bilmiyorum fazlası zararmı ama günde 3-4 bardak duble sade ve şekersiz içiyorum. Tabi sertliğini kendi kafama göre yapıyorum. Çok sert değil. Çay gibi, kahve tadını da alacak kıvamda ayarlayıp yapıyorum. Bir duble bardak için 2 tatlı kaşığı kadar kahve yetiyor.

@Birhan K.

Fiyat yüksek demiyorum fahiş diyorum. Fransa'ya gittiğimde kahve alıyorum, hiçbir kahvecide böyle bir fiyat yok. Türkiye'de bütün kahvecilerde fiyat fahiş. Herhalde lüks ürün sanılıyor.

@clubber Üstat haklısınız, bence de yüksek fakat dolar-euro kurları da ortada. Sonuçta bu kahveler Adana'da yetişmiyor :) İthalat, vergilendirme, işletme giderleri, kâr payı, şu bu.. Sadece kahve için değil, Türkiye'de pek çok ithal ürün için durum maalesef böyle.

Öte yandan Starbucks'ta da 250 gr kahve paketleri sanırım 28 lira civarına satılıyor. Yani piyasaya göre konuşursak o kadar da yüksek değil. Hatta aradaki kalite farkını düşünürsek (hatta fark değil, uçurum demek daha doğru olur), ucuz bile bence.

@Birhan K.

Starbucks'da 24 TL Den başlıyor.

Benim söylediğim fiyat yüksek kurlar dikkate alınmış fiyat. Sonuçta 4,5 Euro dan bahsediyorum. Burda 8 Euro. Avrupalı da arka bahçesinde yetiştirmiyor, onlar da ithal ediyor.

Geri