@furkantrojka merhaba, kahveye henüz 10 tl nasıl vermediğinizi anlamadım, ben de baristayım diye muhabbete girip eşantiyon kurabiyelerden yiyip bedava çay içip kalkıyor musunuz (şaka şaka), düşünün ki ben kahve cahiliyim ben bile cafe latte içtim bir yerlerde +10 tl para verdimdi.
bu kahvecilerin menü fiyatlarını internette bulamıyoruz, demin arandım da yaşadığım şehir için sadece şöyle bir şey bulabildim.
(link)
fiyatlarla ilgili şeylerden seçme yapıp yazıyorum ki kahveye 10 lira vereceğini sanan cahil kesim dışındaki insanların da fiyatlara hayret edebildiği konusunda uzlaşalım.
konu izmirdeki 3. nesil kahveciler, şurası iyi, burası dandik diye konuşuyorlar, x için yorum yapıyorlar.
-İki Chemex bir Çikolatalı cheesecake 33 TL gibi bir fiyat ... Ehh işte , hafif pahalı
-Malesef ki izmirdeki 3rd wave cafelerin ortak yanlış fiyat politikasına sahip olduğunu düşünüyorum. Yeni açıldık sizinle birlikte öğreniyoruz diyenlerin chemex fiyatı 10-11 TL, 6 aydır 1 yıldır yapıyoruz biz bu işi öğrendik diyenlerin de 12-13 TL.
-Yahu bu fiyatların hali ne ? Kız arkadaşım bile aşkım yeter bu kadar 3. dalga kahve mekanı baktığımız (ki bu 2. farklı yer) bir yemek parası veriyoruz , yazık ! dedi ... Düşünüyorum haklı da ...
-İzmirdeki 3. dalga mekanların ortak sorunu aslında, çok gereksiz pahalılar, sonuçta birçoğumuz bir kahvenin yeşil kahveden içme seviyesine kadar ne kadar malolduğunu biliyoruz, 1-2 liraya malolan bir kahve 12-13 liraya satılıyor yazıktır.
-2 kişilik Sifon 30 TL diyor. Diğerlerini siz düşünün. 30 liraya 1 kilo kahve alıp bir ay içiyorum, el insaf.
-Bostanlı'da mekanların yüzde 90'ı son 2-3 senedir hep 20-25 yaş aralığına oynuyor.
Belki de asıl parayı harcayan onlar