Scudo Sports

Kahve kültürü

@specific Demleme için ideal sıcaklık 92-96 derece olarak söylenir. Sıcaklığı nasıl ölçeceğim derseniz de, kaynar suyu 1 dk kadar bekletirseniz aşağı yukarı bu sıcaklıklara düşer.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve specific
Scudo
Moka pot olarak ikea kullanmak daha mantıklı. bialetti ler alüminyum, ikea nın ki çelik. fakat bundan üretilen kahveye espresso dememek lazım.

Moka pot alınacaksa bu aletin mucidi italyan markası Bialetti tercih edilmeli. İkeanınki aynı performansı vereceğini sanmam. Ayrıca Bialetti nin de çelik olanları var. Tercih edilebilir. Ancak patentli ve yine Bialetti nin daha fazla basınç üreterek kahve elde edebildiğiniz Brika modelini tavsiye ederim. Bu cihazdan alınan kahveye espresso demek tabi ki yanlış olur ancak bu brika modeli nispeten yaptığı kremalı mokasıyla espressoya yakın bir lezzet sunuyor. Gönül ister ki mutfağımıza biz de birer Ranchilio Silvia, Rocket ya da ECM gibi makinaları alıp gönlümüzce espresso yapalım ama ne yazık ki çok ciddi bütçeler ayırmak gerekiyor.

@Hakan Bahrilli @Fırat İler Yanlış anlaşıldım. Espresso keyfi veriyor demiştim :) Küçük bardak, shot, kahvenin lezzetindeki öz tada yakınlık bu hissi uyandırıyor, subjektif değerlendirmemde.

@Hakan Bahrilli merhaba Bialetti lerde espresso nun üzerinde köpük oluşuyor mu?IMG_20170402_155903.jpg

@çimtay
Aynen üstat oluşuyor. Espressoya benziyor yaptığı kahve. Ancak bahsettiğim Bialettinin Brika modeli. Diğer moka potları ile karıştırılmasın. Kahve çıkışının olduğu yerde diğer moka potlarda olmayan fazladan bi parça var ve daha basıçlı şekilde alıyorsunuz kahvenizi ve kahveniz taze ise ciddi miktarda köpük oluşuyor. Hatta yaptığımda atarım foto.

IMG_20171117_160418.jpg

Bialetti Brikadan aldığım shot

Merhaba,French Press kullanarak kahve yapabilmek icin tchibo dan kahve aldim. İlk defa deneyecegim icin yumusak bir sey istedim ve bana calisan bana weiner melange adindaki kahveyi verdi. Bu sanirim Arap cekirdegi. Fakat bu da sevmedigim Turk kahvesi gibi. İcimi yumusak ama tadi cok benziyor. Acaba alacagim her kahvede bunun gibi mi olur yoksa Arap cekirdegi oldugundan benziyormudur? Aydinlatirsaniz cok sevinirim kahve icmeyi cok seviyorum ama cezve ile vs sutlu kahve yapmak cok pratik degil. Onerilerinize de acigim.

Tchibo'da Barista Caffé Crema 20171206_194747.jpg (500 gr.), 45 liradan 22 liraya inmiş.Dilerseniz çekirdekleri istediğiniz şekilde öğütüp,orjinal ambalajına koyuyorlar.

Dosyalar

• 20171206_194747.jpg
    20171206_194747.jpg
    86 KB · Okunma: 5
@Aytaç DİREK
Hocam normal Barista espresso 23 tl idi, bu caffe crema nin fiyati 26-27 tl idi. Ben alacagim zaman kalmamisti. Siz nerede buldunuz bunu?

@Çağrı Öztürk ben de sizin gibi türk kahvesini pek sevmem fakat günde en az 3 4 kupa filtre kahve tüketirim. Bütün kahve çeşitlerinde çok ufak da olsa türk kahvesi gibi bir aroma alabilirsiniz ama sanırım aldığınız kahve daha fazla andırmış. Demlenince daha berrak olan ve orta sertlikteki çekirdekleri tercih ederseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Öztürk
Selamlar. Hafta sonu urfada menenhic kahvesi deneme fırsatım oldu. Kremamsı turk kahvesi gibi fakat telvesiz bir kahve. Denemenizi oneririm.

Sonrasında antepli bi arkadasım menengic agacının asılanarak fıstık agacı oldugunu soyledi. Bir yasıma daha girdim :)

@Aytaç DİREK Ah beaaa....!! Portekiz de Brezilya kahvesi gördüm ama alamadım,dükkan kapalıydı:agla::agla::(

@Emre Yönlüer
İyi espri,okudukça gülüyorum

@Emre Yönlüer
Ben de İzmir Tchibo'nun uzaklığına nükte yaptıınızı düşünmüştüm.Sosyal medyanın azizliği işte.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Aytaç DİREK Ben de oradan almıştım Barista espressoyu :harika: Caffe Crema için yine gideyim madem. Espressoya göre daha yumuşak olduğu yazıyor da aroması nasıl? Çok yumuşak kahve sevmiyorum ben.

Geri