Kafam karıştı iyice :(

barisagir

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
12
Tepki
2
Şehir
kırklareli
Herkese merhaba. Eşimle birlikte uzun süredir bisiklet almayı planlıyoruz. Bütün forumları okuduk neredeyse, ama kafamız o kadar karıştı ki hangi bisikleti alacağımızı şaşırdık. Basit bir şekilde anlatacak olursam; genellikle asfaltta kullanacağımız, ama kötü yol, arazi şartlarına da uyum sağlayabilen, olabildiğince hafif ve rahat, uzun yolda güvenle kullanabileceğimiz bir bisiklet arıyoruz. 2000 TL bütçeyle iki bisiklet :)
 
Scudo
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Hoşunuza giden veya düşündüğünüz bir kaç model yazmanız mümkün mü? Malum marka model çok alternatif var. En azından seçimleriniz arasında size yardımcı olmaya çalışırdık.
 

barisagir

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
12
Tepki
2
Şehir
kırklareli
karar vermemiz gereken ilk şey dağ bisikleti mi yoksa şehir bisikletinin mi daha uygun olacağı yönünde. bu noktada tavsiyeler alabilirsem çok sevinirim. bizim hoşumuza giden Sedona'nın bazı modelleri oldu. 321VIA çok hoş gibi görünüyor.

(link)

eşim için de 311LADY olabilir.

(link)

bize en doğru kararı verecek tavsiyeleri bekliyoruz gerçekten de. çok teşekkürler şimdiden :)
 

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Nisan 2013
Mesaj
1.088
Tepki
2.109
Yaş
51
Şehir
K.Çekmece İstanbul
Bisiklet
Salcano
şehir/tur bisikleti sizin için ideal. bütçeniz doğrultusunda bakabileceğiniz markalar sedona,carraro ve merida olabilir. salcano da var ama satış sonrası hizmetinden çokça şikayet var.

(link)
(link)
(link)
(link)

bu da benim bisikletim ama dediğim gibi salcano'ya sıcak bakmıyorlar bu ara
(link)

ekstra bir not: tamamen şahsi fikrimdir, kilitli maşa gereksiz bir ağırlık bence. 2 aydır kullanıyorum bir kere denedim bir daha aklıma bile gelmedi.
 

Serdar Sarı

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2013
Mesaj
303
Tepki
77
Şehir
Bandırma / Konya
Bisiklet
Cannondale
Kötü yol ve arazi şartlarina dayanabilen aynı zamanda uzun yol yapabileceğiniz bisiklet istemişsiniz. Bu şartlar altında ben olsam yol bisikletini kafamdan silerdim. Şahsi görüşüm dize en çok gidecek bisiklet türü "Hardtrail MTB"
Kitlenebilen maşası olan bir Hardtrail MTB sizi hem arazide hemde maşanızı kitleyip düz yolda mutlu edicektir.

Kitli maşa gereksiz diyen arkadaşımıza pek katılmıyorum ne yazık ki. Bisiklette sürücünün ağırlığı ellerinde yani gidonda olmalıdır. Bu da direk olarak maşanın üzerine yük binmesi demek. Düz yolda maşa açıkken gücümü ve hızımı nasıl yediğini hissedebiliyorum. Kitlediğimde de hızda ve performansta hissedilir bir artiş oluyor.
Ancak şu konuda katılabilirim gidondan kitlemeli maşa gereksiz bence. Sonuçta bisiklet üzerinde seyir halindeyken zaten ulaşabileceğiniz biyerde maşa kilidi