Scudo Sports

Kadro nasıl kaliteli boyanır öğrenmek isteyen gelsin

@oguzhanzed

tek tek baktım fotolora
benim bisiklet tap tazeyken hiç binilmemişken asbim kutusundan çıkarı sokakata bi gitti geldi güzelmiş bisiklet rahat sürülüyor dedi sonra balkona bıraktı:)
ben onu balkona çivi çaktım iki tane astım yağmur kar bütün kış üstünden eksik olmadı indirmeye karar verdiğimde 2 yıl çoktan geçmişti
paslarını baya giderdim ama bazı yerlerinde var
jantlarında bile var onlar hiç çıkmıyor
ön tekerinin akort ayarı yapılması şart oldu ben temizliyim derken bozdum iyice
metalik gri alsam jantlara sıksam orjinal gibi durur mu ?

Scudo
@murat yayla

Valla ben içine araba girmeyen boya fırınlarıda iliyorum ama, acaba yanlış mıbiliyorum börek fırını mı ya da ekmek fırını mı acaba?

@murat yayla

Madem boyayı usta yapıcak o zaman neden ben uğraşayım ki hepsini o yapsın...

Boyayı söküp ustaya götürmeyi herkes bilir yoksa...

Adam gibi sadece nalburdan bulunan malzemeler ile fırına, ustaya ihtiyaç duymadan kendi başınıza kadronuzu boyamak için şu aşağıdaki konuya bir bakın...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5450

@Hasan Çağri

aslında
zımpara+boya+vernik+ vs. vs + emek derken aynı fiyata gelecek usta ellerine teslim etmek gerek

sayın Hasan bey.çevremde bisikletini kendi boyayan arkadaşların bisikeltlerini gördüm.eski halleri daha güzel oluyor bisikletlerin.hadi diyelim boya atmadan önceki zemini hazırladılar boya atarken ya fazla atıp akıtıyorlar ya bazı yerlerine atmıyorlar.benim düşüncem zemini hazırlayıp boyayı üstaya attırmak ki görüntüsü düzgün olsun.zemini sanayideki ustalar hazırlamıyor malesef.verdiğim linkte benim boyadığım-topladğım motosiklet varhttps://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=68428 bu motosikleti boyarken bu forumda yazdığım boya atma şeklinde boyadık sonuçta ortada.gayet kaliteli bir boya oldu.dediğim gibi zemini hazırlamak marifet olmuyor her zaman.üstteki boya kötü olduktan sonra emeklerimizde bir şeye benzemiyor.düzgün boya atmayıda insanlar kolay sanıyor ama öyle değil.

@pınar kacakkiz

evt benm anlatmak istedğimde o zaten.boyayı yüzeye düzgün bi şekilde atmak gerçekten göründüğü gibi değil ve hüsranla sonlanıyor genelde.o yüzden bir ustaya attırın boyayı demek istediğim bu.

• Beğen
Tepkiler: pınar kacakkiz
benim eski bianchi meta pro yu boyatmak istiyorum rengini sarı beyaz yapıp yeni tekerler fren sistemi vites sistemi ve çatal alarak yenilemek istiyorum. acaba kadroyu otomobil boyacılarına götürüp boyatabilme şansım varmıdır?

@snnemr

konuda anlattığım gibi zemini hazırlayıp boyasını attırmaya götürürseniz boyuycak usta bulunur gayet güzel olur bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: snnemr
benim bisikletimin gidonunda biraz pas vardı bugün evde bi parça zımpara kağıdı buldum gittim zımparaladım pas gitti ama şimdide siyah noktalar var onları nasıl silebilirim cif işe yarar mı

@muhammed safa çetinkaya

siyah noktanın hangi maddeden olduğuna bağlı.cif fln olmazsa tiner deneyin büyük ihtimal çıkarır.

@HaliliOzturk

dediginiz seye cozum kumlama makinesidir kadroya zarar vermeden uzerindeki boyayı pası basınclı hava silisyum kum karısımıyla bi guzel alır ki denedim cok memnun kaldım zımpara gibi ugrastırıcıda olmuyo vakit almıyo sorun bu makineleri heryerde bulamamak:(

@mustafa kemal güler

evt mustafa bey maalesef bu tür aletler Türkiye'de henüz her yerde bulunmuyor.ve insanlarımız elimizde olanlarla uğraşmak zorunda kalıyor.

Arkadaşlar bu zımpara işi çok zor 7 gündür uğraşıyorum günde 3 saat belki uğraşıyorumdur ve hala bitmedi tavsiyem eğer boya sökücü olmadan işe başlarsanız işiniz çok uzun sürer bilgi almadan bisikleti boyamak isteyince tabi bu sonuçlarda çıkıyor detayları hala uğraştırıyor yarına bitirebileceğimi düşünüyorum
zımpara işi bittikten sonra astar diyorsunuz bu astarı sprey olarak bulamadım bisikleti sadece sprey boyayla ince bi astar kat oluşturduktan sonra boyamaya başlasam kuruduktan sonra vernik yapsam doğru mu yapmış olurum kaliteli bi boya elde edebilirmiyim

@anom009

eğer astarı bulamadıysanız benim size tavsiyem şudur.bisikletin zımparası bittikten sonra bi kat boya atın bisiklete.boya iyice kuruduktan sonra 1000-1500 gibi ince bi zımparayla boyayı çok kaldırmadan üstünü zımparalayın.boyanın üstündeki kum-toz kabarcıkları gider hemde bi yönde astar vazifesi görür.

@murat yayla

Ben gerçektende boya aşamalarını merak ediyordum. konu içim teşekkürler.. 7 temmuzda açılmış bir konunun hala konuşulmasıda güzel tabiki.

Ancak yukarıda alıntı yaptığım cümlenizdeki kırmızı kelimenin dahil olduğu çümleyi anlamadım.

Teşekkürler..

@Tolga Ayla

arkadaşlar k.bakmayın yakmadan kelimesi takmadan olcaktı yanlış yazmışım:)

bisikletin 1.katını boyadıktan sonra 2. katını veya 3. katını yapareken arasında kaç saaat beklenmeli? aynı işlemi verniklerkende kaç saat beklememiz gerek ??????????

@anom009

bekleme süreleri kullandığınız boyaya göre değişiyor.otomobil boyaları kullanırsanız 1.katı attıktan sonra kat aralarında ortalama 15dk beklemek yeterli oluyor.vernikte ise 2. kat verniğe geçmeden 10dk beklemek yeterli oluyor.Ama kullandığınız boya piyasadaki sprey boyalardan olursa benim önerim 1. katı atın boya hafif kuru-yaş arasındayken 2. kata geçin.

KArdeş Şimdi boyayı yaptım 1 - 2 gün sonra vernik çeksem bişey olurmu

Geri