Scudo Sports

Kadro mu, donanım mı?

@Darrow-21**
Donanım. 1060 liralık bisikletin kadrosuna slx xt xtr set dizdim. Bundan önce tourney altus acera vardı. Set yerine üst seviye karbon kadro bile alsam tourney olduktan sonra sürüş zevki kalmazdı. Dağ bisikleti dediğin minimum acera olmalıdır. O fiyata tourney altus kabul edilemez

Scudo
@Mustafa Zeybek
Hocam hani tur bisikletiyle,yol bisikleti ve mtb arasında fark var mı desen tamam ciddi fark var denir. Yol bisikletleri arasında kadro kaynaklı(ağırlık,aerodinamijlik vs) fark desek anlarım. Aynı ölçülerde ortqlamanın üzerinde iki set arasında prahikte göreceğimiz(ağırlık,dışında) ne fark vardır?Şimdi nir adam deoset,tourney set vs gibi setlere bibim onun dışındaki etmenleri aynı tutuğunda aman aman diyeceği ne gibi farklar oluyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: Darrow-21**
Donanım daha önemli dostum. Elinde sağlam malzemeler olduktan sonra istediğin kadroya uygularsın. Ayrıca donanım sana kadro özgürlüğüde sağlar .

• Beğen
Bisikletin iskeleti/kadrosu daha önemli..Kadro iyi olduktan sonra,donanımda zamanla oynama yapabilirsiniz..
Kadroyu arabanın motoru gibi düşünebilirsiniz..Yeni araba alacakların ilk baktıkları şey motordur..Motor sağlamsa,gerisi o kadar da önemli değildir..Kadro da böyle..
Vites veya jant dediğiniz şeyler,zamanla değişir..

@Raptor8
O kadar paraya değer mi? (set karşılaştırması)

@ahlaksız
Kadro da değişir :naslyany: bu konu özelinde bakarsak 3000 liralık scott ya da cube kadrosu ne kadar kaliteli olabilir ki? Hadi 10000 ve 8000 lik 2 bisiklet falan olsa tamam da bu konuda özelinde ısrarcıyım

Bisikletin surus karakterini kadrosu belirler. Donanimlar arasindaki en buyuk fark agirlik oluyor. Yine surus karakterini en fazla etkileyen donanim da jant setidir.
Kadro>Jant seti>Vites seti

Kadro ömürlüktür donanım ise zamanla eskir performansı düşer, paslanır vistes geçişleri bozulur ve değişmesi gerekir o yüzden kadro kötü olan donanımı zaman içerisinde değiştirmek zorunda kalacaksınız yeni aldığınız ekipmanları daha üst bir sevihe alırsınız

@Mustafa Zeybek
Kötü bir vites seti ile Dünya turu yaparsın ama kötü bir kadro ile bunu başaramazsın..Vites öyle ya da böyle geçer..Geçmezse tornavida ile ayarlarsın filan..Vitesten ses gelir,zor geçiş olur..Bunlar mesele değil..Sonuçta vites geçti mi,zincir dönüyor mu?Mesele bu..
Kadro böyle mi peki?Kadro da bir çatlak varsa,ne olacak?Tornavida ile mi düzelteceksin?

@Pamuk kadrolar ömürlük değildir. Metal kadrolar illa ki yorulur. (metal yorulması)

• Beğen
Tepkiler: caesar
Bu fiyat bandinda kadro yerine toplam pakete bakmak daha iyi olacaktir. Sirf marka degeri icin baslangic bisikletine bu paralara yazik.

Ust duzey bisiklet aliyorsaniz oncelik kadro ve jant olur.

• Beğen
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, çok saolun

@Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek okadar paraya değer mi derken? Dostum,gidip üst sekmen setleri alıp denermisin,sonuçları merak ediyorum demedim.:)Ben belli bir kaliteyi yakaladıktan sonra bir üst sekment sete geçmek pek gerekli olmayabilir anlayışındayım.Kadro mu set mi dersen,ortalamanın biraz üstünde sete sahipsen kesinlikle kadro.

@ahlaksız
Konumuz dünya turu değil. Orta- alt segment bisiklet kullanacak, ortalama kullanıcı.

Vites öyle ya da böyle geçer, kötü kadrolu bisiklet de iyi ya da kötü gider.

Kadroda neden çatlak olsun ki? Amacına uygun kullanılan kadro durduk yere çatlamaz, böylece tornavida ile tamir etmene de gerek kalmaz.

@Raptor8

Cümlelerinizi düzgünce yazmadığınız için yanlış anlamışım.

• Beğen
Tepkiler: appendix
@Doğanay07

İnsan ömrü değil kadro ömrünü diyorum :) 6 yıl olması lazım bir o kadar daha dayanır ama zincir,ruble,aynakol,aktarıcı makaraları,lastikler,teller,jantlar ömürlerini tamamlamadan eskirler, hasar görürler ve değismeleri gerekir

@Mustafa Zeybek
Kelimelere takılmayın, çoğu mesajı telefondan yazdığım için kelimelerde yanlışlıklar çıkabiliyor, aynı zamanda benim telefon yazdığım kelimeleri kafasına göre de değiştiriyor(otomatik düzeltme,tamamlama kapalı hatta).Ama cümledeki yargı ortada...
Sen setler önemli, mümkün mertebe en üst setler, karbon bir kadrodan daha önemlidir demişsin.Bende, üzerinde tourney altus acera olupta karbon bir kadronun, daha üst seviye setleri barındıran ama demir veya ağır bir kadrodan daha iyi olabileceğini belirttim. Benim görüşüm böyle.
Karbon kadrom olsun,Tourney setim olsun önemli değil. :)

@Raptor8
Ben de her mesajımı telefondan yazıyorum. Sonradan aynı görüşü savunduğumuzu anladım.

mariokaldato
Karbon, aerodinamik bir kadro ama Tourney set mi yoksa Demir bir kadro ama yüksek meblağlı setli bisiklet mi, hangisi sence?

@Raptor8
Mantik sinirlarina kamp kuran sorular bana agir gelir abisi :D

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
bakımları yapılmış-ayarları tam ve kullanana uygun bir kadro ve vites sistemi; çelik de olur tourney de olur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri