Scudo Sports

Kadro içi fren vites kablosu

@SpirituaL bence normal degil tellerin birbirine dolanması vites telini zorlar ama büyük soru vites geçişleri ve kolda zorlama oluyormu

Scudo
Herhangi bir zorlanma yok, vites geçişleri sorunsuz. Kablolar fabrikada mı çekiliyor yoksa satınalınan bayide mi acaba?

Ben bilincli olarak bu sekilde yapildigini oldugunu dusunmuyorum, ama sorun teskil edecegini de dusunmuyorum. sonucta onemli olan kablonun icinden gecen tellerin gerginligidir bence
Herhangi bir zorlanma yok, vites geçişleri sorunsuz. Kablolar fabrikada mı çekiliyor yoksa satınalınan bayide mi acaba?
kablolar genelde fabrikada cekilmis hazir sekilde geliyor, en azindan benim 1 ay once aldigim bisiklette boyleydi, hatta vites ayari dahi yapilmadi bayiide

@SpirituaL Bu şekilde yapılarak kadro içinde sağa sola çarpıp acaba bu ses nereden geliyor ikileminin bize yaşatılmaması olduğunu düşünüyorum. Kablolar boşlukta sallanmayacağı için kadroya çarpma olasılığıda minimize edilmiş olacaktır.

Bugün normal formuna getirerek bir sürüş yapacağım.
@SpirituaL Bu şekilde yapılarak kadro içinde sağa sola çarpıp acaba bu ses nereden geliyor ikileminin bize yaşatılmaması olduğunu düşünüyorum. Kablolar boşlukta sallanmayacağı için kadroya çarpma olasılığıda minimize edilmiş olacaktır.
Ses yapacak mı ve klavuz yuvalarında aşınmaya yol açacak mı takip edeceğim.

Normal değil tabi ki.Kesinlikle birbirlerine temas etmemeleri gerekir.
Bana da anormal geliyor ancak fabrika çıkışı olduğu için kafamda soru işareti oluştu.

Yok hocam öyle şey olmaz.Kablolar birbirine değemez.

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bugün bisikletimi yıkarken farkettim. Ön aktarıcı vites teli, orta göbek kısmındaki kılavuz deliğine sürtüyor. Bu sürtme bir miktar kadroyu aşındırmış ve vites telinin zarar görmesine neden olmuş. Teli değiştireceğim ancak bu sorunun tekrar olmasını nasıl önleyebilirim? Teşekkürler.
Telin kadroya sürtüğü kısım:
IMG_20210423_165418.jpg IMG_20210423_165425.jpg IMG_20210423_222801.jpg
Telin ön aktarıcıya bağlandığı yer:
IMG_20210423_221357.jpg

@Emre Tuna Mirliva
Evet, arka aktarıcı telinde plastik bir dış kablo var ancak ön aktarıcı telinde asıl gerekli olan o parça yok. Alternatif birkaç çözüm düşündüm. Hafta içi vites teli alıp deneyeceğim. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. :)

@Kadir İLBAY Ön aktarıcıya giden deliğe kauçuk ya da plastik destek uygulamak da kalıcı bir çözüm olmaz sanırım. Metali aşındıran tel plastiği hayli hayli aşındırır. Bence ön aktarıcıya giden delikte de olması gereken parça varmış ve parça eriyince oradan düşmüş. Aynı parçadan birkaç tane bulmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Emre Tuna Mirliva
Aslında ilk aldığım günden beri bu sürtme problemi vardı. Sadece ben problem olduğunu düşünmüyordum. O plastik parça (Kablo kılavuzu) ''Internal cable routing kit'' denilen kablo kitlerinde oluyor fakat bizim ülkemizde bulunmuyor. Yurt dışından almaya kalksam bir kaç plastiğe aktarıcı parası vermek durumunda kalıyorum. Bu da haliyle cazip gelmiyor. :) İngilizce forumlarda saat 2 den beri çözüm arıyorum. Benzer sorunlar görsemde hiçbiri tam olarak benim yaşadığım problemi çözmüyor.

Şimdiye kadar aklıma 3 çözüm geldi.
1- Serum hortumu, deliğe biraz büyük kalıyor.
IMG_20210424_011452.jpg
2- Enjektörlerin ucundaki ufak plastik, deliğe biraz büyük.
IMG_20210424_011554.jpg
3- Fısfısların küçük hortumu. Bulduğum hortum deliğe ve tele tam olarak oturuyor. Vites teli aldığımda ihtimalen bunu kullanacağım.
IMG_20210424_011913.jpg

Son düzenleme:
Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bugün bisikletimi yıkarken farkettim. Ön aktarıcı vites teli, orta göbek kısmındaki kılavuz deliğine sürtüyor. Bu sürtme bir miktar kadroyu aşındırmış ve vites telinin zarar görmesine neden olmuş. Teli değiştireceğim ancak bu sorunun tekrar olmasını nasıl önleyebilirim? Teşekkürler.
Telin kadroya sürtüğü kısım:
261987 dosyayı görüntüle 261988 dosyayı görüntüle 261989 dosyayı görüntüle
Telin ön aktarıcıya bağlandığı yer:
261986 dosyayı görüntüle
Tel kadroyu resmen yırtmış. Çok dert edecek bir durum değil ancak can sıkıyor. Bir zaman sonra problem olur. Sanayide bu aralar boş bir kaynak ustası bulabilirsen orayı kaynattır. Kablo tel deliğine uygun birde delikli bir perçin tutturabilirseniz işe yarar belki.

8,5/13 Delikli Perçin - Hisar Çelik

@necmeddin
Necmeddin abi kadro karbon, o yüzden kaynak işi o kısımda pek mümkün değil. Orta göbek kısmının içi tamamen alüminyumdan oluşuyor. Perçin deliğe sığarsa ömürlük bir çözüm olabilir, denemek lazım. Şimdilik elimdeklilerle çözmeye çalışacağım. Tavsiyeniz için çok teşekkürler.

Ekleme: Tel başıda işe yarayabilir gibi duruyor. Elimde yedek tel başları var. Tek problem elimde yeni vites teli yok. Bu yüzden hafta içini beklemek zorundayım. :acpsnr:
images (60).jpeg

Son düzenleme:
Sorun çözüldü. İlgi, alakanız için teşekkürler.
1)Vites teli, greslenerek değiştirildi. (Rahat çalışmak için aynakolu söktüm)
IMG_20210426_191528.jpg IMG_20210426_203958.jpg
2)Sürtmeyi önlemek için fıs fıs hortumundan kılavuz yapıldı.
IMG_20210426_204045.jpg
3)Yeni kılavuzun konumunu daha aşşağı almak için cırt kelepçe ile destek oluşturuldu.
IMG_20210426_220518.jpg
Artık tel, kadroya temas etmiyor. Vites kolu yumuşacık oldu. :)
IMG_20210426_220428.jpg
İlk hali:
IMG_20210423_165425.jpg

Arkadaşlar merhaba kadro içi kablolama sistemi var bisikletimde .Yeni Gidon aldım gidon değişimi zor mudur?Bukunduğum yerde bisikletçi var ama öyle profesyonel değil .Bunu internetten anlatımı var mıdır?Birde telleri çıkarıp takınca özellikle vites ayarı rahat yapılabilir mi?

Geri