Scudo Sports

Kadro boyu

Trek 7300 almak istiyorum ama kadro boyu konusunda tereddütlerim var. Bir türlü emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Boyum 184 cm. olup, bacak arası boyum 88 cm.'dir. Sizce 20 inçlik mi, yoksa 21,5 inçlik kadro boyunu almalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
BOY (cm) Kadro yüksekliği
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "

bisiklet seçimine girip sabit konulara göz atarsanız tüm detaylarıyla bulabilirsiniz

@Mehmet Ortaç

Sabit konulara baktım daha öncesinde söylediğiniz gibi. ancak kafam iyice karıştı. çünkü bacak boyuma göre bir hesap yaptığınızda C-T değeri ki sanırım bu kadro boyutunu belirleyen değer 88*0,67=58,96 olarak çıkıyor. ama bu değer hiç bir kadro boyuyla uyuşmuyor. bu sebeplede forma yazarak yardım istedim. teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ortaç
arkadaşlar bende yeni konu açmak istemiyorum, bu konuyla ilgili birşey sormak istiyorum. araştırmadan aldığım bisikletimin 15" olduğunu farkettim. Boyum 1.76 olması gereken kadro boyu 17". bu bisikleti değiştirmek gibi bir durumum da yok. bu şekliyle kullanacağım. uzun sürüşlerde benim için çok sorun olurmu?

Günay Büyük Bir Sorun Olmaz.
Sele Borusunu Uzatır , Sürersin.
Hatta kareket Felan Yapmak İstediginde İyiki 15" aLdm Dersn.

@Emirhan Atasöz

zaten sele borusunu ayarladım. bacağım düz şekilde topuğum pedala tam oturuyor. buna rağmen bel ağrısı, bacak ağrısı gibi sorunlar omaz dimi? bisikletle hareket yapmak, hoplamak, zıplamak gibi bir niyetim yok. bu arada bisiklet Salcano NG650

Arkadaşlar merhaba boyum 1.67.
Sanırım en 16" kadrolar uygun benim için Forumdan ikinci el bakıyorum güzel bisikletler çıkıyor fakat genelde 18"... Benim için büyük kalır mı 18" ? Kullanma amacım sahilde gezmek falan olacak...

evet büyük kalır.

ve biraz daha araştırın 16"lerde var. ben bi kaç tane görmüştüm öyle gezerken.

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
teşekkür ederim herkese sanırım 18 biraz büyük gelek 16 almalıyım

Sanırım bu konuda bir cevap vermiştim size ama sanırım oraya yazdığınızı unuttunuz...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=859840#post859840

Yazım şu şekilde idi...

18" size biraz büyük kalabilir... Ama tur için kullanacak iseniz 18" bir bisiklete oturun deneyin... Genede ben tavsiye etmem...

Çünkü uzun bisiklet ağırlık merkezinizi öne alarak omuzlarınıza ve bileklerinize fazla yük bindirir...

Küçük kadro ise belinize fazla yük bindirir...

Yani 15" alıp uzun sele borusu almak aslında bir işe yaramaz... Çünkü siz zaten 15-17 arasında kullanabilirsiniz kadro... Sadece boyunuz değil kol ve bacaklarınızın uzunluğuda önemlidir...

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
@Hasan Çağri

kusura bakmayın gözümden kaçmış o cevabınız. teşekkür ederim detaylı cevap için. deneyerek bakacağım. en rahatı nasıl olacak.

Arkadaşlar yeğenime bisiklet alacam 711 v alacagız herhalde 15 yaşında 1.65 boyu 18 kadro boyu olur mu selenin boyunu kısaltsak felan uygun olur mu binebilir mi ? (Arkadaşları 18'lik kullandıgı için 18'likte ısrarlı ama bakalım siz ne diyorsunuz ?)

kesinlikle büyük bir kadro.iş selenin kısaltılması ile bitmiyor.o bydaki kadro son derece rahatsız edecektir.uygun olan kadro boyu 15.5-16 inch arası.bundan büyüğünü kesinlikle almayınız

Kesinlikle 14.5'' ve 16'' arasında almalısınız. Bundan büyüğü pek sağlıklı olmayacaktır. şurayı kullanarak sonuca varabilirsiniz :

(link)

bence bi sorun olmaz ben 1.77 im kadro 16.5 koltuğu kakldırıp biniyorum hiç sorun olmadı sende indirip binersin

Arkadaşlar merhaba,

Yeni üyeyim, bisikletimizi de eşimle beraber yeni alıyoruz :) 2 adet Salcano NG 650 26 V siparişi verdik ama henüz mağazaya gelmedi, bekliyoruz. Bisikletlerimizi daha çok düzgün yollarda kullanacağımızı düşünüyorum, bu yüzden de bütçemi de düşünerek bu bisiklette karar kıldık. Ama alırken açıkçası "bisiklet nasıl seçilir" ile ilgili araştırma yapmadığımız için biraz acemice hareket ettik. Fakat forumdan anladığım kadarıyla doğru seçimler yapmışız. Boyum 1.82 kadro boyunu 20'' olarak seçtim. Eşimin boyu 1.60, onun kadro boyunu da 16'' olarak düşündük. Benim sormak istediğim konu kadro üst borusunun bacak arasına olan mesafe ile ilgili. Eğer ayak yere basarken arada hiç mesafe kalmamışsa o bisiklet çok mu yanlış bir seçim olur? Bunu eşim için soruyorum, yani kendisine "lady" modelinden mi almak gerekir illa. "Lady" tarzı bisiklet almayı çok istemiyor, o tarz bisikletlerin de denge bakımından daha zayıf olacağını duymuştuk? Bu konuda ve genel olarak almayı düşündüğümüz bisikletler konusunda bilgilendirebilirseniz sevnirim. Teşekkürler.

Bayanlar için tasarlanan bisitletlerde tek fark kadro değil diye biliyorum. Sele ve gidon ile ilgili birtakım farklılıklar var. Ben de eşime bisiklet almayı planlarken bakmıştım ama sonra vazgeçince konuyla ilgili araştırmayı tamamlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: Murat.E
Geri