mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.546
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
İlk yol bisikletim olacak nasıl anlayabilirim doğru boy olduğunu.@Solkol gidip deneyin mutlaka ben netten baktığımda ölçüp bictigimde çıkan biraz ufak geldi deneyince. Bir boy büyüğü kullanımı çok daha iyiydi. Mumkunse deneyin.
İlk yol bisikletim olacak nasıl anlayabilirim doğru boy olduğunu.
Eyvallah soylediklerine tamamen katiliyorum dostum. Ust boruda var olan açi herseyi değiştirir.@Solkol yol bisikleti olan birinden rica edip 10 dakikalık bir test sürüşü sonrası anlayabilirsin yaklaşık ne ölçülerde olması gerektiğini.
@mariokaldato hay ağzın bal yesin. ideal diz açısını, seleyi alçaltıp yükselterek ayarlarsın, ama ideal uzanmayı boğazı uzatıp kısaltarak ayarlayamazsın. boğazdır bu, uzatmaya kısaltmaya gelmez. bisikletin bütün hissiyatını değiştirir.
lakin bir yerde eksiğin var sayın kaldato. önemli olan üst boru uzunluğu değil, kadronun "efektif üst boru'' denen ölçüsü. aynı üst boru uzunluğuna sahip 2 farklı model yol bisikleti ele alalım. biri modern yol bisikleti geometrili, yani üst borusu yer düzlemi ile 20 derece açı yapsın. diğeri ise klasik geometrili, üst borusu yere paralel olsun. paralel üst boruluya ebatça ideal olan bir sürücü için, eğimli üst borulu kadro büyük kalacaktır. misal, mosso 735 in üst borusunun eğimi oldukça az, neredeyse yere paralel. o sebeple, güncel modeller üzerinden oluşturulan üst boru boyu önerileri bu model için tutmayacaktır.
![]()
Eyvallah soylediklerine tamamen katiliyorum dostum. Ust boruda var olan açi herseyi değiştirir.
Dipçe : "Ayagi yere basinca 3 parnah bosluk kalacak bilader" cilere de şunu af dileyerek söyluyorum : Herkezin testis boyutuda farklidir . Neye gore olacak bu 3 barnah olcusu ?
Hocam cok cesitli kadro tipleri var artik. Siz kendinize gore 3parmak olcerek alabilirsiniz.Neye göre, tercihler çocuk yapıp yapamayacağına göre değişir bence 🤭 uzanma borusu belki bel ağrıtır ama öbürü başka birşeyi... Şahsi fikrimdir en az üç barrrnak boşluk şart. Aslında arkadaşın dediği gibi önemli nokta seleye kadar olan uzanan boru boyutu ki bu da zaten üst borunun yüksekliğini belirliyor (tabi kabaca dediğimi tekrar ederek, üst kadro borusunun eğimli olması da önemli bir nokta). Yine arkadaşın dediği gibi biraz büyük kadroya binmek (+inmek) için Cüneyt abinin filmleri eğitim amaçlı kullanılabilir.
Hocam cok cesitli kadro tipleri var artik. Siz kendinize gore 3parmak olcerek alabilirsiniz.
Elimden yığınla bisiklet gecti daha bir tane denk getiremedim 3 parmak bosluk birakani![]()
Sitesinde tabloları var.Mosso 735 tca modelinin en fazla 52 kadrosunun internette ölçülerini bulabildim. 54 ve 56 için ölçüleri bilen var mı?
Hocam bi sene boyunca L beden retro 96 model bir mtb kullandim. Ust borusu baya uzundu bana , seleyi alcaltip, marti gidon diye tarif edilen gidonlardan takip, kisa da bogaz takip uzanma mesafesini minimuma cektim. Sorunsuz kullandim.@Voltaire "üst boru-kasık arası boşluk yok ise o kadro ideal kadro değildir" diyemeyiz. ben mesela, kullandığım 52 kadro çelikte 2 tabanımı da yere basamıyorum malum yerde oluşan baskıdan dolayı. üst boru mesafesi benim için en ideali olmasına rağmen, çeki borusu yere paralel olduğu için haliyle üst boru da yükseliyor. duracağım zaman bir ayağımı kilitli pedaldan kurtarıp o tarafa doğru az bi şey eğilmem yeterli oluyor.