Scudo Sports

Kadro boyu karmaşası

@Mustafa45
Sana olacak olan tablodaki gibi 50 kadrodur. Ama bulmak zor ben 168 boyundayim 50 kadro yol bisikletim var ust borusu 52 cm. Bulman zor gibi ama arastirmaya devam et yada cevrende 54 kadro bi yol bisikleti bulup bi dene en iyisi

Scudo
@mariokaldato teşekkürler gidip deneyecem olmadı ama denerken neye dikkat etmem gerekiyor bilginiz var mı

Mosso 735 tca almayı düşünüyorum. 182cm boy 85cm iç bacak uzunluğuna kaç kadro gider?

@Solkol gidip deneyin mutlaka ben netten baktığımda ölçüp bictigimde çıkan biraz ufak geldi deneyince. Bir boy büyüğü kullanımı çok daha iyiydi. Mumkunse deneyin.

@Solkol gidip deneyin mutlaka ben netten baktığımda ölçüp bictigimde çıkan biraz ufak geldi deneyince. Bir boy büyüğü kullanımı çok daha iyiydi. Mumkunse deneyin.
İlk yol bisikletim olacak nasıl anlayabilirim doğru boy olduğunu.

İlk yol bisikletim olacak nasıl anlayabilirim doğru boy olduğunu.

Ben 1.78e 79 iç bacak boyum. 54 mü 56 mı derken (küçük bisiklet sevmiyorum) 56 kadro aldım, gayet iyi fakat 54 bence tam benlik kadroymuş. Yani bir tık boy bile fark ediyor. Kadro boyu ile ilgili çok detay var. En önemlisi bence yükseklik. Ben seleden indiğimde ortadan geçen kadro borusunu malum yerimde hayli hissediyorum. Normalde iki ya da üç parmak boşluk olması gerekiyor. Tabi bu kaba bir hesap ama hayat kurtarabilir. Tahminimce size 56 iyi olur gibi...

@Voltaire bazen arkadaşların bisikletlerini test ediyorum sürüş olarak kadro boyları büyük geldiği için Cüneyt Arkın Babanın yeşil çam filmindeki küheylanlara atladığı tekniklerin hepsini geliştirdim :D , malum yer dert çekmesin diye:)

Seleden inince üst borunun kasiklardan birkaç parmak aşağıda olması gerekiyor diyorlar. En basit haliyle bu. Ben o boruya çanta koydum seleden inemez oldum. Bisikleti yana hafif yatırmak zorunda kalıyorum durunca. Hatta birkaç sefer zorluk yaşadım bunun yüzünden. Bir ufak olunca gidon yuklekligi de aşağı iniyor. Sele yüksekliği hemen hemen sabit oluyor bacağa göre yükseltince. Bana ideal olanı denediğimde çok eğiliyorum gibi hissettim ben. Bir buyugu denedim daha rahat hissettim sürerken ve onu aldım.

• Beğen
Tepkiler: Solkol
Yere basınca iki parmak, 3 parmak , 22 karis filan hepsi tamamen şehir efsanesidir arkadaslar. En onemli sey alt borudan dahada kritik olan üst boru uzunlugudur. Bacaklariniz kisadir , ust beden uzundur alirsiniz alt boruya gore bu sefer kadro tabloda size uygun gorundugu halde ufak gelir. Terside aynidir

@Solkol yol bisikleti olan birinden rica edip 10 dakikalık bir test sürüşü sonrası anlayabilirsin yaklaşık ne ölçülerde olması gerektiğini.

@mariokaldato hay ağzın bal yesin. ideal diz açısını, seleyi alçaltıp yükselterek ayarlarsın, ama ideal uzanmayı boğazı uzatıp kısaltarak ayarlayamazsın. boğazdır bu, uzatmaya kısaltmaya gelmez. bisikletin bütün hissiyatını değiştirir.

lakin bir yerde eksiğin var sayın kaldato. önemli olan üst boru uzunluğu değil, kadronun "efektif üst boru'' denen ölçüsü. aynı üst boru uzunluğuna sahip 2 farklı model yol bisikleti ele alalım. biri modern yol bisikleti geometrili, yani üst borusu yer düzlemi ile 20 derece açı yapsın. diğeri ise klasik geometrili, üst borusu yere paralel olsun. paralel üst boruluya ebatça ideal olan bir sürücü için, eğimli üst borulu kadro büyük kalacaktır. misal, mosso 735 in üst borusunun eğimi oldukça az, neredeyse yere paralel. o sebeple, güncel modeller üzerinden oluşturulan üst boru boyu önerileri bu model için tutmayacaktır.

effective_top_tube_length.png

@Solkol yol bisikleti olan birinden rica edip 10 dakikalık bir test sürüşü sonrası anlayabilirsin yaklaşık ne ölçülerde olması gerektiğini.

@mariokaldato hay ağzın bal yesin. ideal diz açısını, seleyi alçaltıp yükselterek ayarlarsın, ama ideal uzanmayı boğazı uzatıp kısaltarak ayarlayamazsın. boğazdır bu, uzatmaya kısaltmaya gelmez. bisikletin bütün hissiyatını değiştirir.

lakin bir yerde eksiğin var sayın kaldato. önemli olan üst boru uzunluğu değil, kadronun "efektif üst boru'' denen ölçüsü. aynı üst boru uzunluğuna sahip 2 farklı model yol bisikleti ele alalım. biri modern yol bisikleti geometrili, yani üst borusu yer düzlemi ile 20 derece açı yapsın. diğeri ise klasik geometrili, üst borusu yere paralel olsun. paralel üst boruluya ebatça ideal olan bir sürücü için, eğimli üst borulu kadro büyük kalacaktır. misal, mosso 735 in üst borusunun eğimi oldukça az, neredeyse yere paralel. o sebeple, güncel modeller üzerinden oluşturulan üst boru boyu önerileri bu model için tutmayacaktır.

effective_top_tube_length.png
Eyvallah soylediklerine tamamen katiliyorum dostum. Ust boruda var olan açi herseyi değiştirir.

Dipçe : "Ayagi yere basinca 3 parnah bosluk kalacak bilader" cilere de şunu af dileyerek söyluyorum : Herkezin testis boyutuda farklidir . Neye gore olacak bu 3 barnah olcusu ?

Son düzenleme:
Eyvallah soylediklerine tamamen katiliyorum dostum. Ust boruda var olan açi herseyi değiştirir.

Dipçe : "Ayagi yere basinca 3 parnah bosluk kalacak bilader" cilere de şunu af dileyerek söyluyorum : Herkezin testis boyutuda farklidir . Neye gore olacak bu 3 barnah olcusu ?

Neye göre, tercihler çocuk yapıp yapamayacağına göre değişir bence 🤭 uzanma borusu belki bel ağrıtır ama öbürü başka birşeyi... Şahsi fikrimdir en az üç barrrnak boşluk şart. Aslında arkadaşın dediği gibi önemli nokta seleye kadar olan uzanan boru boyutu ki bu da zaten üst borunun yüksekliğini belirliyor (tabi kabaca dediğimi tekrar ederek, üst kadro borusunun eğimli olması da önemli bir nokta). Yine arkadaşın dediği gibi biraz büyük kadroya binmek (+inmek) için Cüneyt abinin filmleri eğitim amaçlı kullanılabilir.

Neye göre, tercihler çocuk yapıp yapamayacağına göre değişir bence 🤭 uzanma borusu belki bel ağrıtır ama öbürü başka birşeyi... Şahsi fikrimdir en az üç barrrnak boşluk şart. Aslında arkadaşın dediği gibi önemli nokta seleye kadar olan uzanan boru boyutu ki bu da zaten üst borunun yüksekliğini belirliyor (tabi kabaca dediğimi tekrar ederek, üst kadro borusunun eğimli olması da önemli bir nokta). Yine arkadaşın dediği gibi biraz büyük kadroya binmek (+inmek) için Cüneyt abinin filmleri eğitim amaçlı kullanılabilir.
Hocam cok cesitli kadro tipleri var artik. Siz kendinize gore 3parmak olcerek alabilirsiniz.
Elimden yığınla bisiklet gecti daha bir tane denk getiremedim 3 parmak bosluk birakani :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Hocam cok cesitli kadro tipleri var artik. Siz kendinize gore 3parmak olcerek alabilirsiniz.
Elimden yığınla bisiklet gecti daha bir tane denk getiremedim 3 parmak bosluk birakani :D

Tecrübe herşeydir ve siz daha tecrübelisiniz bu konuda saygı duyarım. Bahsi geçen bisiklet içinde kadro yapısına uygun bilgileriniz doğru olabilir. Benim şahsi fikrim ve TECRÜBEM bu, malum yerl üst kadro borusu arasında (En azından düz olan üst boru) belirli boşluk Şart! Hayır kendim deniyorum yani kuru laf değil, tecrübe... Arada boşluk şart yoksa ani duruş veya binişlrrde üçüncü bir cins olarak hayata devam edebilirsiniz 😊 Referansım sağlam yani 🙈

@Voltaire "üst boru-kasık arası boşluk yok ise o kadro ideal kadro değildir" diyemeyiz. ben mesela, kullandığım 52 kadro çelikte 2 tabanımı da yere basamıyorum malum yerde oluşan baskıdan dolayı. üst boru mesafesi benim için en ideali olmasına rağmen, çeki borusu yere paralel olduğu için haliyle üst boru da yükseliyor. duracağım zaman bir ayağımı kilitli pedaldan kurtarıp o tarafa doğru az bi şey eğilmem yeterli oluyor.

Mosso 735 tca modelinin en fazla 52 kadrosunun internette ölçülerini bulabildim. 54 ve 56 için ölçüleri bilen var mı?

bu site şaşmıyor benim bacak içi 84cm yol bisikleti 56 kadro çıktı doğru 56 kadro kullanıyorum mtb için de ölçüyor.Bisiklet seceneği tabloda sağda tıklayın.
(link)

@Voltaire "üst boru-kasık arası boşluk yok ise o kadro ideal kadro değildir" diyemeyiz. ben mesela, kullandığım 52 kadro çelikte 2 tabanımı da yere basamıyorum malum yerde oluşan baskıdan dolayı. üst boru mesafesi benim için en ideali olmasına rağmen, çeki borusu yere paralel olduğu için haliyle üst boru da yükseliyor. duracağım zaman bir ayağımı kilitli pedaldan kurtarıp o tarafa doğru az bi şey eğilmem yeterli oluyor.
Hocam bi sene boyunca L beden retro 96 model bir mtb kullandim. Ust borusu baya uzundu bana , seleyi alcaltip, marti gidon diye tarif edilen gidonlardan takip, kisa da bogaz takip uzanma mesafesini minimuma cektim. Sorunsuz kullandim.
2018-07-17_13-56-04_HDR.jpg
2018-07-10_11-43-27_HDR.jpg

Geri