Ben boya konusunda çok hassas davranıyorum. Bir zamanlar oto sanayide çalıştığımdan açıkçası boya işi elimden de geliyor. Size benim bisiklet boyarken izlediğim yolları söyleyeyim;
1. Kemik boya (amerikan oto hastası)
Evvela boya çıkarma. 6 numaradan başlayıp 2 şer 2 şer inceleştirerek zımparalıyoruz. Kadromuz çıplak kalınca. Bol kepçeden kalınca bir astar atıyoruz. Sonra su dolu varilin içinde yeniden zımparalıyoruz. Kuruyunca bir kez daha astarlayıp yeniden su altında zımparalıyoruz. Zımparayı kesinlikle elle yapıyoruz. Yaparken kızmıyoruz. Sonra ince bir kat boyamızı 2 farklı istikametten sırayla standart mesafeden atıyoruz. Bu ince katları sırayla kurumasını bekleyerek toplamda 8 kat atıyoruz. Benim favori kat sayım sekiz. Sonra iyice bir kuruyunca eller boyanana kadar ince ince bir pasta cila yapıyoruz. Lokum oluyor.
2. Boyasız cila (en sevdiğim)
kadroyu komple ve özellikle kalın zımpara kullanarak çize çize soyuyoruz. Sonra kalın bir tabaka halinde metal verniğiyle kaplıyoruz. İsterseniz kaplamadan önce kadroya ispirtolu kalemlerle yazı yapabilirsiniz.
Daha devam edicem.