Scudo Sports

Kadro boyama

Selam Dostlarım Bu Nikelaj İşini İstanbulda Yapan Varmı Acaba ??

Scudo
Sevgili Serhann;Diğer bir başlık altında Gürsel abinin sana tavsiyesi var."Kadronu tamamen kaybetmek istemiyorsan vazgeç" diye.bu görüşe aynen katılıyorum.Bu kromajın çok kaliteli bir yerde olması gerekir.Öyle kalite kromaj yapan bir yerde bir tane kadroyla uğraşmaz.Onun haricinde yapılan kromajın da ömrü bir yılı geçmez.

Dostum Ben Cevizlibağdayım Ve Siyaha Boyatmak İstiyorum Bisikletimi Yanlız Üzerinde Boyası Var Ne Tavsiye Edersin ?

Sonmez KArdeşim Teşekkür Ederim Peki Siyah Renge Boyatma Konusunda Yardımcı Olabilirmisin Bana ?

elbette dediğim gibi bu nikelajın çok kaliteli bir yerde ve iyi özenilerek yapılması gerekiyor..bu iş bisiklet için meşakkatli bir iş,ama sonrası mükemmel..
nikelden sonra iyi krom çekilirse ve sonrasında kadroya iyi bakılırsa,seneler boyu gider..kesinlikle bir yıl gibi bir süre verilmesi yanlış..

Bende zaten aynı şeyi söyledim.Verdiğim bir yıl süre kötü bir kaplama içindi.

evet istanbul da olsan heryer yapıyor.. fiyatıda yaklaşık 50ytl

Kadromu boyamak veya şekillendirmek istiyorum acaba nasıl yapabilirim? Ne gibi teknikler önerebilirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: felis911
Öncelikle mutlaka ama mutlaka kadro çıpla halde iken boyayın, yani tüm diğer parçalar üzerinden sökülmüş olsun. Daha sonra sanayide oto boyacılarına kadronuzu emanet edebilirsiniz, temiz iş çıkartıyorlar.
Üzerine yazılacak yazılar için ise tabelacılara gidip lazer kesim folyo ile istediğiniz şekilde çıktı alabilir ve bisikletinize yapıştırabilirsiniz.

Tabelacılar konusunda haklısınız ama sanayide oto boyacıları hangi teknikle boyuyor?..Asıl merak ettiğim boyandıktan sonra fırınlanma gibi bir durum var mı? Varsa aliminyum kadro da erime gibi bir durum oluşabilir diye düşünüyorum
Teşekkürler...

Fırınlama yapanda var yapmayanda var.Fırınlama genelde statik toz boya uygulaması yapıldığı zaman boyanın kemikleşmesi için kullanılıyor ve boyanın rengine göre 110-200 derece arasında ısıtılıyor ve bu o kadar zarar verici oomuyor kadro için herhangi bir erime durumu olmaz merak etmeyin...Bazı boyacılar ise ilk önce astar daha sonrada boya uygulayarak kaliteli boya yapıyorlar...

Fırınlama oto boyasında ısıl işlem olmadan yapılıyor, sadece tozdan arındırılmış bir ortamda pürüzsüz sonuç elde etmek için yapılan bir işlem.
Elektrostatik toz boya ise, kadroya elektrik verilip üzerine toz boya püskürtülüyor. Elektriklenme ile kadroya tutunan tanecikler fırınlama işlemi ile yüzeye yapışıyorlar. Normalde fırınlamadan önce elektrostatik boyaya dokunursanız direk olarak elinize yapışır tanecikler, aynı pudra dökülmüş gibi... Ancak elektrostatik boya oldukça sağlam, iyi yapıldığında darbe ile kadroyu yamultsanız dahi boya dökülmüyor. Bu uygulamada astara da gerek yok.
Pişirilme sıcaklığı renge göre değişiklik gösteriyor. Beyaz 70-80 derece civarında iken siyah 200 dereceleri bulabiliyor. Örneğin beyazı 150 derecede pişirirseniz, rengi sarımtırak oluyor. Bu nedenle uygulamayı yapacak kişinin, işinin ehli olması önemli.
Bu sıcaklıklar kadronuzda herhangi bir deformasyona neden olmayacaktır, zaten aluminyum için 150-200 dereceler pek bir şey ifade etmiyor.

peki halil bu elektrostatik boyayı nerde yapıyorlar, bildiğin bir yer varmı yardımcı olursan sevinirim...

Karbon görünümlü bir boya mevcutmu ?? Ben alıcagım cromoli bi maşayı karbon fiber görünümlü boyamak istiyorum .. Karbon mtb için maşa bulamadım da :( ... Yada başka türlü bu görünümü karbon kaplamayı nasıl yapabiliriz .. Çeşitli folyo ve stickerlar ama maşanın alt kısmı düz deil o yüzden bu secenekler olmadı :(

• Beğen
Tepkiler: bora_jb
karbon gorunumlu derken :s :s metal rengi grimsi gibiyse elbette wardır ama daha deıskse sanırım karısımlar veya ınceltılebılıyorsa ınceltılır:)

Maşa siyah boyanır, folyo kesimciye (genelde tabelacılar) güzel bir taslak kestirilir. Taslak maşaya yapıştırılır, füme renkte bir sprey boya ile uzaktan uzaktan hafif hafif boyanır. Maşa uzaktan karbon gibi görünür, yakından foyamız ortaya dökülür.

Guzel bi dize olmus ... :) ;)

ömer irlandalı bir arkadaşta look marka bisiklet vardı maşasını karbon zannetmiştim üstündeki çıkartmaymış yani orjinal karbondan hiç farkı yoktu kaplama yapmışlar yani öyle kaplamalar olduğunu biliyorum ama nerde ve kimde bide onu bilsem tam süper olacak

Geri