Scudo Sports

Kadro boyama mı kaplama mı? (Mosso'dan S-Works'e)

@Rhodiumm Heyecan ve hevesinizi yazıyı okurken hissedebildim. Hayal etmişsiniz, bunun için harekete geçmişsiniz ve süreç içerisinde arkadaşlarınızdan da katkılar olmuş. Bunlar çok değerli şeyler. Kazasız belasız ve çiziksiz kullanmanızı dilerim :)

Boya işçiliği kusursuz görünüyor. Ben de yazın kendi çapımda bu tarz bir işe girişme niyetindeydim. Küçük de olsa yapılış aşamasında kullanılan boya, vernik, boya makinesi hakkında detay verebilir misiniz?

Scudo
Çok güzel olmuş gerçekten. Değerli olana değer katanlara saygım sonsuz. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Cok tesekkur ederim

Çok başarılı olmuş, güle güle kullanın. Gidon boğazı da mor olsaymış olurmuş sanki 😃
Gidon tipasi, belki gidon bandi, gidon bogazi, sele kelepcesi gibi bir cok sey dusunduk mor olsun diye fakat son olarak bu sekilde cikti :D

Güle güle kullanın, rengi gerçekten çok güzel olmuş.
Tesekkur ederim, kesinlikle ben de bayıldım!

@Rhodiumm Heyecan ve hevesinizi yazıyı okurken hissedebildim. Hayal etmişsiniz, bunun için harekete geçmişsiniz ve süreç içerisinde arkadaşlarınızdan da katkılar olmuş. Bunlar çok değerli şeyler. Kazasız belasız ve çiziksiz kullanmanızı dilerim :)

Boya işçiliği kusursuz görünüyor. Ben de yazın kendi çapımda bu tarz bir işe girişme niyetindeydim. Küçük de olsa yapılış aşamasında kullanılan boya, vernik, boya makinesi hakkında detay verebilir misiniz?
Cok tesekkur ederim. Boya olarak Metalik sprey boya kullanıldı. Vernik de parlak sprey vernik. %100 detaylı bilgim yok fakat isin mantigi zimpara-boya olarak ilerliyor. Once zimpara ile zemini duzleyip uzerine boya. Boya atıldıktan sonra tekrar zimpara, sonra 2. kat boya gibi. son aşamada vernik. Kagit bantlarla da maskeleyip desen vs. Temel olarak boyle.

Emek verilen çalışmalar her zaman daha çok haz verir bu da bunlardan birisi. Renkler,yazı çok güzel olmuş tekrar güle güle kullan Ayberg.

Tekrardan merhabalar,

Malum ekonomide yeni bisiklet almak çok zorlaştı. O yüzden yenilik isteklerime "modifiye" ile karşılık vermek durumunda kaldım :D

Yukarıda da bahsettiğim gibi mat siyah kadro, aero gidon ve amber yanak lastik hayali ile yola çıktım.

300976 dosyayı görüntüle

Bisikletim Mosso TCA 735. 105 setli. Kendisi bana yetiyor, çok memnunum. Sadece biraz daha endurance kadro istiyordum ama olsun. Malzeme bu :D

Samsun/Atakum'da bulunan Şehir Bisiklet( Muharrem Kanık) yani Muharrem abiye isteklerimi söyleyip yavruyu kendisine emanet ettim.

300977 dosyayı görüntüle

28 Ocakta teslim ettim, 7 Şubat'ta geldiğimde bu haldeydi. Zaten havalar yağışlı olduğundan acelemiz yoktu. İlk kat zimpara atılmıştı.

Bu sırada Muharrem abi vişne çürüğü kırmızı ve kahverengi boya da almış. Aklımda farklı detaylar var vs. dedi.

Bu sırada ben üzerine yazacağım yazılar ve detaylar hakkında düşünüyordum. Arkadaşlarım ise kadro boyanirken bana öpücüklü videolar gönderiyordu :D

300978 dosyayı görüntüle

Velhasıl madem bir renk ekleme planımız var, o zaman bu ara takık olduğum mor rengi seçtim ve boya alıp Muharrem abiye bıraktım. " Bundan sonrası sende abi merakla bekliyorum deyip çıktım. Aklındaki şeylerden kaba taslak bahsetti tabi. Sonucu merak ediyordum.

300979 dosyayı görüntüle

Kadromu mat siyah görmek beni heyecanlandırdı. Fakat daha maşayı görmemiştim :
300980 dosyayı görüntüle

İç tarafı mor detaylı.. Heyecanlanmaya devam ediyordum.

300984 dosyayı görüntüle

Zımpara atılmış mat hali.

300983 dosyayı görüntüle

Bu sırada siyah ve/veya morun parlak/mat seçimini yapmaya çalışıyorduk. Mat hayali ile yola çıktığım için içimde hep mat istediği vardı ama bir süre sonra sıkılır miyim? Diğer bütün bisikletler gibi mat olması güzel olur mu bilemiyordum. Her şeyde olduğu gibi akışına bıraktık.

300982 dosyayı görüntüle

Kadronun iç taraflarına mor renk geçiliyor.

300981 dosyayı görüntüle

Alt borunun altı.

300985 dosyayı görüntüle

Muharrem abinin işçiliğine ve zevkine her zaman güvenmişimdir. Sona yaklastik. Halen son halini merak ederek her iş çıkışı soluğu orada alıyordum.

Arka çatal içi, kadro içi, maşa içi mor olmuştu. Benden habersiz de @TeamO2.cc İsmail abinin gazıyla bazı detaylar eklendi:

300989 dosyayı görüntüle

300987 dosyayı görüntüle

300990 dosyayı görüntüle

Artık geceleri uyuyamiyordum. Ertesi günü düşünmekten..

ve bir seyler ortaya çıkmaya başladı.

300988 dosyayı görüntüle

300986 dosyayı görüntüle

Artık kendi markamı basma vakti.

2012'de Elemental Brotherhood takımı ile CsGo'ya başlarken sectigim element olan Rhodium. Bir çok arkadaşım rhodi diye tanır beni. Bu yüzden bisikletime de bunu yazmaya karar verdim. Tabiki mor tonda.

Ayrıca yıllar sonra bir logo tasarlamıştım. rh harflerinin birleşimi. Üçlü yabayı andırıyor.

300994 dosyayı görüntüle
300995 dosyayı görüntüle

300991 dosyayı görüntüle

300993 dosyayı görüntüle

Bu aşamadan sonra vernik atılıyor üzerine.

Bu bisikletin dünyada tek bende olması işin en heyecanlı kısmı bence.

Bu sırada 4 yıldır detaylı bakım yapılmayan grup setime bakım yapıldı. Jantlar da bir elden geçti. Gidonum kablolandi ve sarıldı.

301004 dosyayı görüntüle

301001 dosyayı görüntüle

Günler sonra, beklediğim an:

300996 dosyayı görüntüle
301002 dosyayı görüntüle

300999 dosyayı görüntüle

301006 dosyayı görüntüle

301005 dosyayı görüntüle
300997 dosyayı görüntüle

301003 dosyayı görüntüle

301000 dosyayı görüntüle

Pasta-cila sonrası güneşte parıldıyor. Biraz daha matlasacak yani.

Bu işe başlarken bu kadar hoşuma gidecek bir şey çıkacağını beklemiyordum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle işçiliği , detayları ve fikirleri için Muharrem abiye çok teşekkür ederim. Bisiklet sayesinde güzel dostluklarim oldu. Bu bisikletin yeri bende çok ayrı.

Beni heyecanlandıran bu projemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim 🙏
Çok çekici bir bisiklet olmuş güle güle kullanın mat siyah-mor ikilisine bayıldım

Güzel olmuş. Kondisyon açısından bir şey katmasa da, bu tür şeyler insana motivasyon açısından çok şey katıyor.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
@Rhodiumm

Muharrem arkadasimizin ellerine saglik, cok güzel ve iyi is cikarmis. Allah gönlüne göre versin, Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.

Güzel olmuş. Kondisyon açısından bir şey katmasa da, bu tür şeyler insana motivasyon açısından çok şey katıyor.
Motivasyon=+20 watt 😊
Bu arada bende çok beğendim 👍

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
güzel bir fikir usta ellerde hayat bulmuş. keyifli sürüşler

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Beğenmenize cok sevindim :p

Geri