Scudo Sports

Kadir Gecesi

Scudo
Islam aleminin en kiymetli gunu kadir gecesi kutlu olsun dualariniz kabul olur inşallah su an okunan ezan saatinde.

1000 aydan daha hayırlı bu Kadir Gecesi'nde Yüce Rabbimiz, "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye yakaran müminlerin dualarını kabul eyler inşallah.

Sizlerin ve tüm islam aleminin kadir gecesini en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve Yusuf G.
Cümle İslam âleminin Kadir gecesi mübarek olsun. Rabbim Müslüman kullarının birbirlerini sevmesini nasib eylesin, İslam devletlerini de İslam coğrafyasını yıllardır karıştıran "büyük" devletlerin maşası olmaktan kurtarsın inşaallah.

@chnkrmz

Arapçada 1.000 in bir kullanım alanı da ne ile kullanılıyorsa onun faziletini çokluğunu ifade etme biçimi şeklindedir. Bu 1000 den fazlada olabilir azda tabi..
Yani belki gerçek anlamda belkide bu anlamda da kullanmış olabilir Allahu Teala.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Dualariniz kabul,kandiliniz mubarek olsun..

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Allah ( cc ) yaptığımız tüm duaları kabul eder inşallah. İslam alemine hayırlara vesile olur.

Bütün müslümanların sorunları için çare duasında bulunarak,tum islam ve musluman aleminin kadir gecesi mubarek olsun arkadaslar.Ben hepinize dua ediyorum:),Allahin tevekkulu uzerinize olsun.
Allah tum dualarinizi kabul, gunahlarinizi affeder lsallah...

Bütün müslümanların sorunları için çare duasında bulunarak,tum islam ve musluman aleminin kadir gecesi mubarek olsun arkadaslar.Ben hepinize dua ediyorum:),Allahin tevekkulu uzerinize olsun.
Allah tum dualarinizi kabul, gunahlarinizi affeder lsallah...

Kadir Geceniz mübarek olsun. Goca Rabbim dualarınızı kabul etsin.
Tam da namaza başlamak için güzel bir gün
Ha bugün ha şu gün başlarım diyeniniz varsa değerlendirin.
Hayat yalan, bir bakmışsınız "Men Rabbuke?" sorusuna muhatab olmuşsunuz

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Halk arasında yaygın olarak bilinen anlayışla alakalı olarak Ramazan'ın 27. gecesi olduğuna dair kesin bir delil de yoktur. Kadir Gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında İslam peygamberi Muhammed'in Müslümanlara tavsiyesi, Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son 10 gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur. Buna göre Kadir Gecesi Ramazan'ın 21, 23, 25, 27 veya 29. gecelerinden herhangi biri olabilir. Yani Kadir Gecesi, herkesçe bilinen sabit bir gece olmayıp, aksine gizlenmiştir. Konuyla ilgili olarak sahih rivayetlerden anlaşıldığına göre, Muhammed dahi Kadir Gecesi'nin Ramazan'ın kaçıncı gecesi olduğunu bilmiyordu.

Halk arasında yaygın olarak bilinen anlayışla alakalı olarak Ramazan'ın 27. gecesi olduğuna dair kesin bir delil de yoktur.
Söylediklerinize tümüyle katılmakla birlikte şunu da eklemek istiyorum. Kadir gecesinin 27. gece olarak düşünülmesinin sebebi; kadir süresinde fi leyletül kadr ifadesi 3 kere geçmektedir, bu ifade toplam 9 harf olduğu için ebced hesabı ile 9X3 27 olarak belirtildiği içindir. Ama sizin de ifade ettiğiniz üzere kesin bir gün belli değildir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hayat yalan, bir bakmışsınız "Men Rabbuke?" sorusuna muhatab olmuşsunuz
Men Türküm, arapça bilmiyorum. 😅 Öğrenmeye de hiç niyetim yok, zira hayat şartlarım arapça konuşulan bir yerde yaşamamı gerektirmiyor.
Ola ki bir gün bir arap ülkesinde yaşamaya başladım, o zaman öğrenmeye çalışırım. 😌

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Geri