Scudo Sports

Kadıköy

@Barış Güney

barış ,bir bisikletçi her yerde gidecek asfalt ,stabilize ,sert düz toprak ona göre bisiklet alacak ,ama sadece asfaltta sürecek ise yol alır ama bu ülkede yol almak demek her yere yol bisikleti ile gidememek demektir, çünki her yere yolla giremezsin,ayrıca şunuda biliyoruzki yüksek rakımlarda sürmek iyidir ,bu nedenden ötürü kartepenin 1640 metresinde offroad zeminde sert zeminde sürmek ,iki kat zordur ,orada ne lazım mtb amortisör,asfaltta sürmek daha kolaydır ,asfalt dediğin düz olursa tabi cıllop gibi gidersin, benim norveçte gittiğim gibi,ağır zeminlerde sürmek için tecrübe gerekir ,kontrol zordur ,asfaltta sürmeye benzemez ,istanbulda sahil yollarında bol karbondioksit yiyerek bana göre spor asla olmaz ,sporu yüksek rakımlarda yapacaksın ve oksijeni bol yerlerde sürecen evet bu bakımdan şile -darlık 1976 rakım ile önde ama ne var o şile yolu çekilmez araç olmayan yer yok artık bu mega köyde,
benim hiç ilgimi çekmeyen güzergahlar sahil yollarıdır ,sadece temmuz -ağustosta 60 km lik etabı 06.30-09.00 arası bitiririm onun dışında sahille işim olmaz, ayrıca gece sürüşleride tehlikeli ,sahilde sarhoşu var iti var köpeği var.benim sahil yollarını sevmemem için çok neden var, araç çok ,karbonmonoksit ve gürültü,biliyorsun favori mekan bıçkıdere -kurtdoğmuştur ,zoru severim ,zora başvuran adamlarıda takdir ederim aytekini takdir ettiğim gibi o adamın gözü karadır, tavşanlıya yolla gider bu adam şimdi benle kurtdoğmuşun offroaduna girecek ,hemde altında focus yol canavarı ile deli çünki tekeri 23 mm şimdi herkesin zevkleri ve renkleri asla tartışma söz konusu olamaz ,ama bi gerçeği asla unutmayacağız, egsoz kokularının olduğu yerde spor olmaz ,hele hele bisiklet sporu hiç olmaz , 25 ağustos günü karar alındı tavşanlı için sabahtan kaçacağız erkenden ve anında eskihisara feribot. ver elini tavşanlı ..
ozanın altında cyclo cross var oraya göre, ister gelir ister gelmez ,ama ekip canavar gibi kimse kimseyi beklemeyecek, aytekin erzan ,recep bozkurt, adem dualı tabi halkaya takılır ise erkan közen ....evet zora talip olacağız ve adrenalini yaşayacağız ama herkes zevklerinde hürdür tabi,senin sevmemene saygı duyarım, benim zevkim zoru sevmektir...ne yapalım kendimizi değiştiremeyiz bu yaştan sonra ...

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Bu işin zoru sevip sevmemekle alakası yok Kudret abi..Ben tozu toprağı ıslağı sevmiyorum..Zor olayı herkeze göre değişkendir..Bana göre de zor olan haftada 3-4 günyüksek tempo pedallamaktır..Asfaltta 160+ nabızla tempo yapmak,180 nabızla rampaları ardı ardına süratli bir şekilde almaktır.. Ayda bir,iki ayda bir pedallamak bana göre değil..Yani benim zevkim zoru sevmektir.. :)

@Bahadır Gürel

bahadır dostum ,
kuralı çiğneyen sınırları aşan kişi aytekin erzandır, bu adam kurtdoğmuşa focus yolla 23 mm lik teker ile girecek bu adam deli çünki, ama düşerse bilelemem, çok büyük riske girecek, bakalım ne olacak, eylülde olacak kurtdoğmuş offroad ,9 km lik inişli çıkışlı yer bura, burada tek bisiklet konuşur ,cyclo cross bike onunda kontrolü 700 x 32 de zordur, ben 700 x 32 de zorlandım açıkça ama, başardım burnum bile kanamadı ,,evet uzun süren inişler ,bir sürü irili ufaklı taşlar yerde, taşın birisinin üstünden geçer isen yokuş aşağı, senin dengeni kaybettirir ,aynen uçarsın ..

@Bahadır Gürel

Aksilik olmazsa katılacağım size.. ;)

@Barış Güney

toz her yerde var barış yoldan gider ikende tozlanırsın tozdan kurtulamazsın ,haftada 3-4 kez kısa mesafe de tempo yapmakla 300 km yapma arasında fark var bunu biliyoruz bu bakımdan aytekin erzan ultra ıron man katogorisine giriyor ,bu adamı 160 kesmiyor ,adamı 200 km kesmiyor adamı 200 + kesiyor yani senin anlayacağın fena halde uçmuş bi dostumuz..,
zoru seviyor isen biliyorsun adresi barış dostum kartepe .........:in:

@Kudret Kurtcebe

Uzun mesafe tempo yapılmaz zaten tempoyu kısa mesafelerde yapacaksın..60-80 kmlik kısa mesafelerdeki tempo o kadar sert oluyorki yorgunluk ve acı uzun mesafe turlarından daha fazla oluyor (çünkü Uzun turlar daha düşük tempo ve molalı oluyor)..Zaten gelişim de bu sert çalışmalarla oluyor..(ayrıca başkalarının ne yaptığının bana bir karı yok,ben kendi sınırlarını bilirim ve bu sınırları zorlarım)

şöyle bi durum ortaya çıkıyor renkler ve zevkler tartışılmaz, ben sevmiyorum kısa mesafe yüksek tempo yapmayı ama uzunlara bayılıyorum ama biliyorsun uzunlarada kimse gelmiyor,1-2 kişi dışında,
evet uzunlara kartepe olacak ekip gene hazır ,,,ekim ayında kurban bayramında ve bu bıçkıdere -kurtdoğmuş olacak neyseki bir kaç adam var onlarda olmasa yandım barış kimse yok yahu... :)

@Kudret Kurtcebe

Erkan seni yanlız bırakmaz..Ne diyelim o zaman; durmak yok çalışmaya devam.. :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, Aytekin'i face'ten görüyorum. Yaptığı turları derecelerini yorumlarını yazıyor. Yani helal olsun diyorum başka ne diyeyim. 95 kiloluk bir insan dağ bayır demeden 150-200 km yol yapıyor. Bazı kısa turlarında ortalamalarını da gördüm 38-40 arası. Bu biraz da güç-kuvvet işi. Atilla'nın takımında Osman da aynen böyle. Adam geçen yıl 100 kilonun üstündeydi. Bisikletle geçen yıl Ağustos'ta tanıştı, face'te gördüm daha önce tesisat işinde çalışmak dışında hiç bir spor geçmişi yok. Ama yola çıkınca 38-40 ortalama gidiyor. Yarışlara katılıyor derece yapıyor yok böyle bir şey gözümle görmesem inanmam. Bir de yarışlarda grubun içinde gitmeye korkuyor, bu nedenle dışından sürüp rüzgarı da göğüslüyor. Bileklerinin baldırlarının kalınlığını görsen ne demek istediğimi anlarsın. Bildiğim kadarıyla Aytekin de yarışlara katılıyor.

Bahadır abi tuzla tarafı çok karanlık kaynarcadan dönmek lazım..Genede kazasız belasız ve keyifliydi.. :)

@Barış Güney

Yarın akşam da bir aksilik olmazsa 20:45 Bostancı'da olurum.

@Bahadır Gürel

Aynı şekilde, aksilik olmazsa ordayım..

Merhaba,

Facebook'ta yanlış anlamadıysam velo slow grubunun sahilde akşam sürüşü var.
Bugün kesin var mıdır ? Tam buluşma yerini bilen var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
@Faruk

Merhaba Faruk,
Bu akşam 19:45 de dalyan da sahilde bisiklet yolu başlangıcında toplanılacak..ben bu akşam başka bir grupla süreceğim..belki geçerken uğrarım.. :)

Merhaba Barış,
Cevap için teşekkür ederim. Aslında ben de Kaynarca grubuyla çıkıyordum. Bir süredir de binemiyorum. Arkadaşlar daha da hızlanmış diye duyuyorum :)
Keyifli sürüşler dilerim..

• Beğen
Evet doğru epey hızlanmışlar Faruk, bir defasında Bostancı-Kaynarca 40 ortalama gidilmiş. Bu akşam yanımda çekme halatı da getireceğim. Ne olur ne olmaz yine hız yapılır belki... Artık kancayı kime takabilirsem :)

• Beğen
@Faruk

Teşekkür ederim..Bundan sonraki veloslow sürüşlerinde umarım görüşürüz.. :)

• Beğen
Tepkiler: ramon71
@Bahadır Gürel

Bahadır abi valla ben sana halatı atarım sen kime atarsın bilemem artık.. :)

Cumartesi sabah 6:30 Bostancı çıkışlı rotayı çizdim; rota aşağıda:

(link)

Rotayı çizdim çizmesine de gidebilecek miyim orası meçhul :) Mesafe 93 km, yükseklik 1300 metre.

Bostancı-Tuzla-Şekerpınar-Kocaeli sınırı-Formula 1-Aydos-Uğur Mumcu-Kayışdağı-Bostancı

• Beğen
Geri