valla açıkça 11-34 ün üstü olacakki işe yarasın ..13-38 örneği mesela ,,bakacağım ..
tabi megarange olacak malesef 48 ayna kol olmuyor çünki ön aktarıcı yok , boru çok kalın ..
barış benim ruble ile düz yolda randıman olmuyor ortayı bulamıyorum ama megarange rublede böyle bi sorun yok kullanan ali dostum söyledi ama 9 lu arayacağım bi de 8 lilere bakacağım durum nasıl onda..
Abi biliyorsundur 13 diş ile 11 dişi kıyaslarsak aynı kadansı uygularsan 13 dişde hızın düşücek demektir..Aynı hızı yakalayabilmen için daha yüksek kadans çevirmen lazım..38 olayına gelirsek abi senin rampada problemin yok..34 sana yeterli 38 de boşa çeviriyor gibi olacaksın..
evet mantıklı...bakalım duruma göre olmaz ise eski sistem devam eder.....sorun şu 38.9 mm lik boru için kelepçeli ön aktarıcı yok malesef ,,,o olmayınca 48 ayna kol suya düşer....
yok barış hem yeşilde ölçtük hemde velespitte ,
alperen var idi ve orada mekanikçi bir arkadaş daha var idi onların bi ölçme aleti var idi onla ölçtüler ve 38.9 mm geldi zati bariz olarak diğer bisikletlere bakınca benim borunun kalınlığı ayan beyan ortada idi.. scott o sene yani 2008 de kalın kullanmış arka boruyu bi bakıma iyi tabi onca sert araziye girdim karbon dayandı valla..
@Barış GüneyValla yoktu heralde rahatsız olmadım çünkü. İlk 1 tur attım ısınmak için caddebostan sahilde. Sonra 35-40 arası hızla kartal istikametine doğru gittim. Nerden döndüğümü hatırlamıyorum ama bostancıya geldiğimde 30km olmuştu [ caddebostan turu hariç]. Fakat yine bacağımın aynı yerinde yavaş yavaş ağrılar hissettim sol bacakta. Nedense 35 in üstüne çıktığımda beliren bir ağrı kondüsyonsuzluktan mı yoksa başka bişeyden mi anlamadım.
Selam, bu hafta sonu plan varsa ben de katılabilirim. Cumartesi sabiha dönüşü malum çukurda arka jant eğildi, tam o çukurdayken hızım 55 olunca janta zarar verdi. Ama lastik patlamadı Jant çemberi değişecek. Aynı gün idareten Carraro'nun bir jantını taktı Atilla sağolsun bisiklet sürmeye devam edeyim diye. Jant çemberini bulmak, onu monte edip akort işleri bir hafta sürer dedi. 28 delikli jant çemberi pek yok. Bir de kaliteli olanı bulmam gerekiyor. Tabi Carraro'nun jantı ağır, hemen farkı ortaya çıkıyor. Pedal çevirmek düz yolda bile zor, dt swiss'e alışınca. Bu geçici jantla Pazar günü Maltepe'den Üsküdar'a giderken Bağdat caddesinde arka lastik patladı (Bisikleti Mart'ta almıştım bugüne dek bir defa bile patlamamıştı). Lastiği değiştirdim bir defa daha patlayınca Pazar eve geri döndüm. Bisikleti Atilla'ya bıraktım, iyi bir temizlik yaptılar, ayrıca sorunu da halletiler.
Ameliyat'a kısa zaman kaldı: 6 temmuz'da hemoroid ameliyatı olacağım, 1-1.5 ay bisikletten uzak kalırım. Ama ondan sonra bisiklet sürmek işkence olmak yerine keyif haline gelecek. Bu nedenle kendimi iyi hissetikçe hafta içi sabahları sürüyorum. Dün sabah, bu sabah çıktım, durumum gayet iyi, yarın sabah 5 civarı çıkarım.
barış selam..
bu pazar atalım bi toz gene siz yapın bi 110 km ben yapayım tenbellik 60 ho ho ..:rolleyes:
barış seni öyle bi kandıracağımki gelecen tavşanlıya hohohoho...:rolleyes:gelirsin gelirsin,,,,
Abi geçmiş olsun..En azından düşmemişsin sana bir şey olmamış.. Pazar gününe gelirsek geçen sefer yaptığımız rotanın aynısını yaparız yada aynı rotayı tersten alırız..Tersten alınca rampa adetleri ve sertlikleri artacak belirteyim..
Pazar aksilik olmazsa çıkarız abi..Rota için üstteki mesajımda Bahadır abiye 2 seçenek yazdım..Neyi seçerseniz ordan gidelim..
Tavşanlı için henüz erken ama işin açıkçası kararsızım çünkü orası bisikletin ömrünü yer vallahi..Benden başka hangi kurbanlar var yol bisikletli onada bakacam
Bugün öğlen sıcağında molasız pedalladım,biraz yandım detaylar altta
Mesafe : 101.29 km
Süre : 03:30:37
Toplam Süre: 03:40:31
Ort. Hız : 28.9km/h
Max. Hız : 60.0km/h
Calori : 2,170 kcal
Ort. Harcanan Güç : 142 w
Ort. Kalp Atımı : 146
Max. kalp Atımı : 180
Alınan İrtifa : 185 m
Ort. Kadans : 88 rpm
Max. Kadans : 117 rpm
Ort. Sıcaklık : 34.2 °C
Barış, en önemlisi kazasız atlattım herşey olabilirdi, çukuru geçtikten sonra lastik patladı sandım bir yerde durup kontrol ettim, lastik patlamamış, grup gitti tabi. Sonra tekrar yola çıktım ama nedense bir türlü hızlanamıyorum ve sürekli zıplatıyordu bisiklet, daha sonra anladım jantın akortu öyle bir bozulmuş ki sürekli fren yapıyormuş bisiklet. Ne yaptıysam düzeltemedim, fren yapa yapa geri geldim.
Pazar günü ters düz fark etmez gelirim, rampalar dik olsun o da sorun değil biraz geriden de olsa çıkarım
Barış şimdi Strava'da gördüm, bravo gerçekten sıcaklık 34 derece yazıyor. Ben öğlen dışarıda biraz yürüdüm ter bastı, sen sabiha'ya gitmişsin. Yüksek tansiyon nedeniyle temmuz ağustos'ta pek süremem zaten o nedenle ameliyatı da temmuz'a aldım. Zaten yazın sürsem de herhalde sabaha karşı 4'te filan giderim ama o zaman bile sıcaklar bir de nem insana nefes aldırmaz.