Scudo Sports

Kadıköy

kaynak alıntı..
Çok önemli bir hatırlatma: Tablolar genel vücut ölçülerine göre belirlenmiştir. Kişiden kişiye bacak uzunluğu ve kol uzunluğu değişiklik gösterir. En önemli nokta bacak uzunluğudur. Bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha kısa kalıyorsa küçük kadro tercih etmenizi öneririz. Yada bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha uzunsa büyük kadro tercih etmenizi öneririz. Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.
Bazen ölçüleriniz tam arada kalır. Yani ne büyüktür ne de küçüktür. O zaman yapılacak bir kaç küçük püf noktası vardır. Selenizi biraz ileriye veya biraz geriye kaydırarak yada gidon boynunu 1 cm veya 2 cm +- değiştirerek bu sorunu giderebilirsiniz. Bu kollarınızın uzun veya kısa olması durumunda da yapılabilir.
Ölçülerin amaçlarından biri de sele borusunun kadroya giren kısmının doğru mesafede olmasıdır. Ölçü size uygun değilse sele borusunu haddinden fazla kaldırmak zorunda kalırsınız bu da bisikletinizin kadrosunun kırılmasına yada çatlamasına sebep olur. Eğer ölçü büyükse sele borusunu aşağıda tutmak zorunda kalırsınız.
Sabit Kadrolu - Hard Tail MTB
Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "
kaynak..
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109
şimdi benim duruma gelelim boy 1.72 bacak uzunluğu 83 cm kol uzunluğu 71 cm tam koltuk altından,bisikletimin kadro boyu 49 cm olduğuna göre 19-21 inç yani 19 inç ,,,benim bisiklet mtb kadro ama hibrite dönüştü ve 28 e bağlandı,, kırmızı olan yer benim durumum..benim boy 1.72 ama yukardaki listeye göre 1.85-1.90 boyunda olanlar kullanmalı diyor ,
Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.

bu mantığa göre işlem yaptım ve 3 parmak yani kadro bana uygun ..
evet tutarsızlık var gördüğün gibi...

Scudo
Teşekkürler abi..Bahsettiğin kişi ortalama 20 ile ve mtb ile gitmiştir muhtemelen..

Merhaba, doğa gezileri benim de ilgimi çekti :) müsait olursam gelmeyi isterim. Mutlu günler :)

Barış ilk defa katıldın, grup nasıldı? tanıştın mı? Değerlere baktım hem gidişte hem dönüşte birlikte sürmüşsün; efe yine 60'ı bulmuş, tabi yaş 18, sınavları da bitmiş kafa rahat :) Reha olmadığı için gaza gelen olmadı galiba :)

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
@Bahadır Gürel

Aynen dediğin gibi sorun olmadı hatta önlerde bile kaldım diyebilirim hehe..Genç Efe nin maşallahı var.. Sonuç olarak keyifli idi.. :)

Yarın sabah 5:30-5:50 arası Bostancı'dan Tuzla yaparım; dün sabah Tuzla'ya doğru sert rüzgar yormuştu, dönüş kolay oldu, bakalım yarın sabah durum ne olacak?

Dün akşam Arkın Şeker de kaynarca grubuna katılmış (Formula benzincide bahsetmiştim), beni göreceğini sanmış ama gitmediğimi bugün söyledim ona. Kendisi bizim grup şirketlerinden Efes'te IT işleri yapıyor, genç arkadaş, aslında MTB'ci ama geçen hafta yol bisikletine geçti, karbon Scott, Ultegra yapmış, makina çok iyi. Kaçkar'da IT tarafında çalışıyor. Şimdilik yol bisikletine alışık değil, onunla da turlar yapacağım. Tanışmanı isterim.

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
@Bahadır Gürel

Sabah sürüşleri daha sağlıklı,kalkabiliyorsan en iyisi..Arkının bisikletini hatırladım,yanlış görmediysem Kaynarcaya gidişte tempoyu kesip geri kaldı.. Beraber pedalladığımız bir gün tanışır kaynaşırız.. :) Bu arada perşembe akşamaı gelecekmisin?

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Barış Güney

Sabah turdan sonra belli olur akşam katılmam. Kendimi iyi hissedersem katılabilirim, ama performans optimum olmaz, tabi grupla daha iyi sürülüyor o ayrı. Bir de şöyle bir şey var, akşam bizimkileri evde bırakıp çıkmam çok sağlıklı olmuyor, ama sabah herkes uyurken gidip geliyorum kimse şikayet etmediği için avantajlı bir yöntem, bir de sabah in-cin top oynuyor araç filan yok, sadece kovalayan köpekler oluyor uyandırdığım için sanırım ne işin var dercesine koşuyorlar.

Tamam abi yarın turdan sonra durumunu yazarsın..Alternatif olarak öğlede pedallayabilirim..Senin cevabına göre hareket edeceğim..

Barış Abi bugün çıkmayı düşünüyor musun ben çıkacağım gibi

Ozan bugün dinleceğim dün akşam sert tempo oldu,dinlensin bacaklar..Ama yarın öğle tekbaşıma yada akşam Kaynarca grubu ile bineceğim..Müsait olurmusun yarın?

@Barış Güney

Durumu yarın haber vericem Barış Abi...

yav arkadaş reha ile yıllar önce aydos ormanlarına dalmış idik yalnız o vakitler kilolu idi haberi aldım tığ gibi olmuş ve fırtına gibi basıyormuş düz yolda,,
tabi gitti ağırlıklar fazla kilolar ..

Abi ben müsaitim bugün, çıkmadan haber verin bana da geleyim..

Ozan bende seni bekliyordum.. Akşam çıkmaktan vazgeçtim hava şuan çok müsait rüzgarda fazla yok.. Saat 13.30 caddebostan migrosun önünde (cadde tarafında) buluşalım..

Öldüm bittim ciğer miğer hiçbişey kalmadı abi bende :D Bisikleti yukarı zar zor çıkardım çıkarır çıkarmaz yatağa attım kendimi kalp atışım baya hızlanmıştı yavaşlayana kadar uzandım.. Şimdi iyiyim bacaklarda ağrı yok. 60km yazdı tam bana. değerleri gelince bekliyorum Barış Abi. Bu arada duştan sonra tartıldım 76kg tarttı :D O kadar su içmeme rağmen ne kadar su kaybetmişim düşün abi

@Ozan Güner

seni bu yaz tığ gibi yapacağım hehe..detaylar az sonra geliyor..

Kaynarcaya yüksek tempo gittikten sonra dönüşü laylaylom yaptık..Bostancıdan sonra bisikletin yolundan eve geldim..

Mesafe : 60.6 km
Süre : 02:05:27
Toplam Süre: 02:20:52
Ort. Hız : 29.0km/h
Max. Hız : 51.5km/h
Calori : 1,263 kcal
Ort. Harcanan Güç : 150 w
Ort. Kalp Atımı : 147
Max. kalp Atımı : 183
Alınan İrtifa : 78 m
Ort. Kadans : 84 rpm
Max. Kadans : 117 rpm
Ort. Sıcaklık : 33 °C

(link)

Abi sıcaklığa baksana 33 derece, zaten dönerken rampalarda mahvetti beni. Bu arada sadece gidiş segmentinin süresi uzunluğu ortalaması neydi Barış Abi ?

Geri