Scudo Sports

Kaça aldın?

ben fotoğrafçıyken portre ve benzeri boydan fotoğraf çektirip fotoğraflarını almaya geldiklerinde..
" oo çok pahalı yaaa. ne dir ki bi kağıt parçası... " diyen insanlarla aynı zihniyet işte.
bende fazla sert olmadan. " senin verdiğin parada kağıt parçası " diyorum.
ama bu tepkiler hiç bitmicek.
yani bu sorular bitipte herkes bisiklete verilen değeri verdiğinde buna anca torunlarım şahit olur. :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@c. kırmızı
Fotoğrafçı değilim, amatör olarak birşeyler yapmaya çalışıyorum 2-3 yıldır. Eminim forumda da benzer yanlış düşünceye sahip arkadaşlar vardır; "İki şak şak, bir kağıt hoop 10 lira. Ben de çekerim bunu ne var sanki" diye. :) Bu 10 TL vb fiyatların sebebini anlayabilmek için öncelikle bir "emek-tecrübe-yetenek ve masraf" kelimelerinin üzerinde iyice bir düşünmek lazım.
Bu adam bu fotoğrafı çekebilmek için kaç yıl eğitti kendini, neler okudu, ne zorluklar çekti, aynı ekipmana sahip diğer insanlara göre daha iyi fotoğraflar çekebilmesini sağlayan şeyleri (ışık bilgisi, kompozisyon bilgisi, etkili iletişim vb) ne kadar zamanda nasıl öğrendi vs. Elindeki makineye, lens(ler)e ne kadar masraf etti. Paraflaşına, tripoduna, filtresine, softboxuna, çantasına, tepe flaşlarına, ışık ayaklarına, stüdyoya veya dış çekim için bu malzemeleri taşıyacak arabaya vs ne kadar masraf etti. Ödediği vergi, maaş vb zorunlu harcama nedir, ne değildir?
Bunların maddi değerini elbet bilemem. Ama şunu bilirim, o kağıt parçası ve baskı maliyetinin toplamı normalde 2 TL ise, benim bu ürüne vermem gereken ücret elbette 2TL'den daha yüksek olmalı yukarda saydıklarımdan ötürü. Doğal olarak herkes kendi "emeğinin" ücretini belirleme hakkına sahiptir. Daha azını istemek o adamın emeğini küçük görmektir, saygısızlıktır benim gözümde. Fiyat pahalı gelirse daha ekonomik olanını ararım, kaliteden ödün vermeyi göze alarak. Ya da "Ne var ki bunda, bende yaparım bunu" diyerek yapmaya çalışırım aynısını. Yerse(!) tabi.
Aynı olay bir musluğu iki anahtarla 1 dakikada tamir eden su tesistatçısında da geçerli, hastanın sırtını 1 dakika dinleyip 1 "kağıt parçasına" 1-2 satır ilaç yazan doktorda da geçerli bence. Tüketim toplumu olmakta son derece başarılı olduğumuz için "emek" kavramını unutmaya başlamışız iyice.
Neyse dağıtmayayım konuyu. Gidip biraz pedallayıp sakinleşeyim. "Kaça aldın? " diye soran olursa "20bin'e aldım işte malım biraz, hödüğüm, bakmayın siz bana" diyeceğim :D

eline sağlık güzelyazı :)
gece gene pedallıcam. gece turu hoşuma gitti :D

• Beğen
Şu cevap da geçen gün aklıma geldi, 300 liralık bisiklet alsaydın felan diyenlere güzel olabilir.
Ben kendime bu bisikleti layık(2000 tllik olur mesela) gördüm, sen kendine 300 liralığı layık görüyorsan ona binebilirsin diyebiliriz. Belki arkadaş gaza gelir de adam akıllı bir bisiklete biner bizim de etrafa bakınca gözümüz gönlümüz açılır:)
Ocean zeppelin gibi garip garip markaların çift amortisörlüsünü görmek bıktırdı biraz:)
Sizin oralarda durum nasıl bilmiyorum ama gıcırtılı şekilde bisiklet sürenler var keşke onlar da güzel bisikletlere binse. Scott, cube gibi markaların tur bisikletlerini hiç görmedim mesela Giresun'da. Yol bisikletinde de salcano dışında gördüğüm markalar var onları yakından görmek zor oluyor tabi.

• Beğen
@c. kırmızı

O durum benim işte de var,adam gümüş yüzük alacak;"çok pahalı işçilik bunun neresinde?" diyor. Ben de"vereyim evde kendin yap" diyorum.... [emoji41]

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"bisiklet çocuklar içindir" diyenlere "ben hiç büyümedim ki" diyorum, gülüyorlar.. herşey verdiğiniz tepkiye göre şekilleniyor, aşırı tepki gösterirseniz daha çok uğraşıyorlar :cool:

Harbiden alan arkadaş var ama mahallede, hem de gidiyor arızasız he :D Benim bisiklete verdiğim fiyattan bile daha düşük :D

Az önce duyduklarımdan sonra bana"bisikletin pahalı....vb." birşey söyleyene dalarım hattaa.. hepimiz dalalım... Kadın 3000(üç bin) tl ye yatak örtüsü almış ya la..... Ben diyemedim ama" üzerine para koy araba alırsın..." diye :(

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Yönlüer

işte öylelerine bizde . napıyo bu ereksiyona mı sokuyo yatınca . dicen anlıcaklar sonra bizim durumumuzu.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
bu gün gelen müşteri dediki.
- napıyosun bisiklet yarışlarına katılıyormusun?
+yok abi yarışlarda gözüm yok geziye çıkıyorum.
-bırak ozaman bisiklet işini
+abi senin yaptığın hobi var mı?
-evet, yüzmeye gidiyorum.
+yüzme yarışlarına katılsana.
- ...............................

bisikleti alalı sanırım 1 ayı geçiyor.
dükkandakiler bisikletimi unutsunlar diye getirmiyorum iş yerine hatta lafını bile açmıyorum.
bu gün ilk defa usta başı dedi ki. " cihan şu 2 milyarlık bisikleti getirsene görelim çok lafı geçti burada " (( burada dediği ben üst katta grafik bölümüne bakıyorum. kendisi alt katta elemanları kontrol ediyor. ))
bak karşıda adam kartal satıyor 3 binlira onu alsaydın ya. bide 2 binliraya güzel bi bakım yapardın .... diyor...
adamlar işi gücü bırakmış benim bisikleti konuşuyolar yaa :D

geçen hafta bisikletimi evin önünde temizlerken arkadaşım geldi
kolay gelsin eyvallah sağol derken bisikletin fiyatını sordu hemen.. muhabbetin nereye gideceğini tahmin ettim ama genede fiyatını söyledim.
bana ilk söylediği şey..
manyakmısın.... okadar para verilirmi bisiklete. o paraya motosiklet var...
bende belki anlar diye.. 2000 liraya da motor var 20.000 binlirayada var dedim. kalitesine göre
aynı şeyi tekrar etti. ama o paraya motosiklet var...
lafı fazla uzatmadım. zaten temizleme işim bitmişti. hadi görüşürüz deyip eve girdim..

bitmez bu konuşmalar.

başlık açıp da bisiklet tavsiyesi isteyen arkadaşlara ilk tepkiyi "neee... o paraya bisiklet mi... yav motor alınır o paraya, deli misin" diyerek verelim de sokak şartlarına baştan alışsınlar : )))

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@CandanC

iyi bi fikir . ben bi denicem :D
zaten forumda herşeye abuk subuk yorum yapan kişi diye adım çıktı benim için bi sıkıntı olmaz sert tepkide gelse :D

Ben bir keresinde sahinli bir dayiyi kirmizi isikta psikolojik bunalima sokmustum

Dialog sd = sahinli dayi, b= ben

Sd : oo kaca aldin
B: neyi
Sd: piskleti la
B: neyi neyi
Sd:pis ik let la

Yesil yanar bir sonraki kirmizi isikta..

Sd: pisiklet na kadar oolum
B: ne zaman
Sd: alacam lan pisikleti
Dedi ve indi assa kaca veriosun diyo bos bos suratina bakiyorum en son arabani alirim ustunede 5bin lira dedim yav sen ne dirsen dedi ve beni tup kokusunda bogulmaya terk ederek uzaklasti.

Tavsiyen o ne derse alakasiz bir soru sorun sizde cogu zaman hemen uzaklasiyorlar

Demekki Türkiye'nin heryerinde tepkiler aynı :alkis:

@OguzTML

hadi ben bağcılarda oturuyorum. varoş kesim. tepkilere normal diyebilirim..
acaba elit kesimde yaşayanlarda aynı davranışı yapıyorlarmıdır ..
gerçi elit kesimin bisikletide baya elit olur hani..

Siz Gene İyi Ben Ne Yapayım : )

Kron Tx 500 hd PİSiKLETİ mi 1050 TL ye Aldım Dediğimde Manyakmısın Olum Başka İşin Gücünmü Yok Diyenler Oldu. Dedim 50.000 Tl yede PİSİKLET var Dedikten Sonra Benle Muhabbeti Kestiler :D:D:D

@c. kırmızı

Bağcılarda bize farklı değerler katıyor aslında. BUP farkındalık turunda herkes arkasındakilere ikili sıra işareti yaparken kaldırımdaki çocuklar "biji diyorlar! Biji diyorlar!" diyerek dürtüyorlardı yanlarındakileri.:D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Hepsi bilmiyor bisiklete olan sevdayı kim neye sevdaylıysa ona parasını döker

Geri