Scudo Sports

Kablo engellemesi

ATALAY16

Forum Bağımlısı
Tepki
1.876
İsim
Fatih Mehmet ATALAY
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba yol bisikletimin gidonuna hangi farı takarsam takayım ışık öndeki vites/fren kablolarına denk geliyor ve ışığı kırıyor aşşağıya eğsem sadece tekerin olduğu kısmı görebiliyorum gidonun alt kısmına da takılmıyor nasıl bir çözüm bulabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Scudo
Hocam iyi akşamlar bildiğim kadarıyla gerektiğinden uzunsa, kabloları kestirip kısalttırabilirsin bisikletçide

Kabloyu söküp diğerleri altından geçirseniz

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
(link)gibi bir ürün işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Sti kollar hangi seri?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ErzincanLee fazlalık yok ki hocam
@Anonim hocam yol da çok kaba durur yav oda :(

@ATALAY16 o zaman arkadaşın tavsiye ettiği aparata bi göz atın. Yada kelepçe ile gidona sabitle cirtli kelepçe

Aslında km sayacı ve ışığı buna taşıyınca bir kabalığı kalmıyor. Hem benim gibi simetri takıntınız varsa ortaya tajabiliyorsunuz 😂 tercih meselesi elbette, başka çözümler de üretilebilir elbette. Sti kollar kablonun içten gitmesini destekliyor olabilir, bir gözatın.

Dert ettiğiniz kablolar şu tip STI kol kabloları değil mi :snzdglsn:

images.jpg

Işığı bu kadar seviyor ve istiyorsunuz madem, 2 ışık kullanıp birini sağa diğerini sola takarsanız ölü nokta kalmaz diye düşünüyorum

indir (1).jpg

Veya direk kask aydınlatması alın

madenci-ile-işaret-feneri-kask-hazır-görüntü__b07612.jpg

trollface.jpg

Fren vites kablolari gidondaki lambaya nasil denk geliyor ve kiriyor gercekten cok merak ettim. Bize 2-3 tane fotograf atarsaniz belki size daha iyi cözüm bulur ve daha iyi yardimci olabiliriz.

Fren vites kablolari gidondaki lambaya nasil denk geliyor ve kiriyor gercekten cok merak ettim. Bize 2-3 tane fotograf atarsaniz belki size daha iyi cözüm bulur ve daha iyi yardimci olabiliriz.
Reis sırf bunu sormak için üye olmuş gibi bi halin var ahahahahahha kırmaktan ziyade aydınlatılan bölgede kablonun gölgesinin olmasından bahsediyor sanırım bende de var aynı takıntı
Aa kayıt az önce diyor ama profilde 2013 diyor nasıl oluyo???

@Serkan Mıstınoğlu ışık hastası değilim akşam sürüşlerinde mecburi kullanıyorum kask lambası olayı ise yaramaz benim açımdan gidon kollarida evet o bahsettiginizden

Reis sırf bunu sormak için üye olmuş gibi bi halin var ahahahahahha kırmaktan ziyade aydınlatılan bölgede kablonun gölgesinin olmasından bahsediyor sanırım bende de var aynı takıntı
Aa kayıt az önce diyor ama profilde 2013 diyor nasıl oluyo???
Evet ya az önce sedece bunu sormak icin kayit oldum, profilde de sanirim sistem hatasi olmus.
Simdi ben size durumu söyle izah edeyim, az önce mahalle arasinda geziyordum ve birden camakende bu basligi gördüm. Aa ne ilginc bir baslik ben su soruyu sormak icin su siteye bi kayit olayim dedim ve oldum, durum nböyle sayin Ahmet bey.

Simdi asil soru, benim bu soruyu sormammi hata oldu yoksa sistemin yaptigi tarih hatasimi hata oldu anlamadim ama SIZDEN yinede her iki hata icin cok özürdiliyorum Ahmet BEY birdaha böyle hatalar yapmam.
Siz baya bi eskisiniz galiba burada, yöneticilerden bi rica etsenizde yanlislari düzeltseler, olmazmi????

Millet sayenizde benimle dalga gecmeyede basladi, bakin 16 no'lu yorumda sayin @ErzincanLee dalaga gecmeyi gectim firca bile atmis. :agla: :agla: :agla:

Son düzenleme:
@ErzincanLee fazlalık yok ki hocam
Fazlalıktan kasıt şu, bisikleti aldıktan kısa bir süre sonra ben de aşırı fazla bırakılan kablolara kendim müdahale etmiştim. Ayrıca sağdaki STI koldaki ayar vidasını çıkarıp iptal etmiştim. Çünkü arka aktarıcının kendisinde zaten var. Aradaki farkı dikkatli bakınca anlayabilirsin.
Kabloların uzun hali;
WP_20181023_15_08_16_Pro.jpg
Ve kısaltmadan sonra;
WP_20200829_12_22_56_Pro.jpg
Eğer bu işlemi kendin yaparsan, ödünç olsa da bi adet kablo kesici edinmeni tavsiye ederim. Teller yan keski ile kesilse de kabloyu düzgün kesebilmek gerçekten çok zor. Ayrıca kablo boylarını ayarlarken gidonun sağa sola dönme aralığını hesap etmek gerekiyor. Fazla kısaltırsan dar alandaki manevraların kısıtlanır. Bu işlemden önce yola düşen kablo gölgeleri beni de rahatsız ediyordu ve kablolar aşırı ses yapıyordu. Bu sorunlar yok oldu, tabi mevzu buysa. Kolay gelsin.

@Ceyhun Özkan aynen kablolar bu şekilde olsa çok iyi olur teşekkürler

(link) iş görebilir,gidon boğazının altına ters T şeklinde takarsın. Baya da bir hareket kabiliyeti var.
Ben hem önde,hem de arkada ışık takmak için kullanıyorum.

Dosyalar

• IMG_20200604_182950.jpg
    IMG_20200604_182950.jpg
    1,1 MB · Okunma: 54
@trainspotting35 aynı çözüme dün kavuştum ben de . Hikayesi yakında kanalımda ... :)

Geri