yakın zamanda japonyaya gideceğim oradaki bisiklet mağazalarının adlarını öğrenebilir miyim
Fuji, Miyata, Shimano
Abi burda herhangi bir şehir veya bölge de belirtmeden Japonya’daki bisiklet mağazalarını bilecek insan çıkması biraz zor geldi bana sanki ama şansını denemek lazım tabi.
Ben genelde gittiğim ülkelerde ilgilendiğim şeylerle ilgili yerlere beni götürmeleri için birilerinden rica ediyorum, son 10 yıldır iş için yurtdışına çıktığımı düşününce tabi bu benim için kolay ama öyle gezmeye etmeye diye kendi başına veya kendi imkanlarınla gidiyorsan orada iş değişir. Japon arkadaşım olmadı maalesef, olsaydı mutlaka sorup öğrenmeye çalışırdım bişeyler..
Bluelug - Baya şubesi var. Çalışanların İngilizce bilgileri zayıf. Genelde, geleneksel görülebilecek eski nesil dağ bisikleti veya trekking, şehir bisikletleri kısmında tam bir derya deniz. Yani yol bisikleti için hiç gitme. İçinde çok fazla aksesuar var ve kaliteli ekipman, nadir ekipmanlar vs bulabilirsin.
Y's Road - İngilizce çok bilmiyorlar ama yardımcı olabilecek kadar biliyorlar. En tavsiye edeceğim bisikletçi bunlar. Birçok yerde şubesi var ama Osaka ve Tokyo'daki şubeleri, bu forumdaki ben bisiklete doydum diyenin bile iştahını açacak kadar malzeme doludur. Gir, 2 saate çıkamazsın. 2 farklı semtte, 3'er dükkanın olduğu bir yerleri var. Dükkanın en üstü, en üst seviye markaların modellerini; en alt kısmı en alt seviye bisikletleri içeriyor. Bazı kolay kolay bulunamayacak büyük markaların bisikletlerini bulabileceğin bir mağaza. Giyim konusunda da ayrı bir mağazaları var. Japonya'ya yolu düşen bisiklet sever herkesin uğramasını tavsiye ederim. Yolunu değiştirmeye değer bir mağazacılık.
Circles - İki yerde vardı. Biri Nagoya diğeri Tokyo. Tokyo'dakinin Toranomon'da baya lüks bir yerde garip bi alanda mağazası var Gravel, yol, katlanır, şehir, fixie... Her tarz var. Pahalı ama ürünler de kaliteli. Türkiye'de bulamayacağın bisikletler var. Titanyumlar orada bile çok pahalı. Yani bir furş kapağına 30,000₺ (yen değil bildiğin lira) falan ödemek istersen, tam senlik.
Brotures - Harajuku Tokyo tarafındaki şubesine ve Osaka'daki şubesine gittim. Ağırlıklı olarak fixed gear bisikletler var, fiyatlar bence uygun. Birçok parça bulursun. Hatta titanyum bisikletler dahi var. 2 şubesi de İngilizce konusunda iyiydi.
BIC camera ve yodobashi’ler çok iyi mağazalar ama bisiklet konusunda çok bir şey bekleme. Sadece Volkswagen bisiklet bile görürsün veya çok iyi bir bisiklet çantası, aksesuarı… daha detaylı ve spesifik bir bisiklet için tercih edilecek ürün görmedim.
Fiyat olarak ürünlerin neredeyse tamamı Türkiye'den çok daha uyguna geliyor. Dil konusunda sorun yaşayabilirsin, bu nedenle Google veya apple translate uygulamalarıyla, İngilizce yerine doğrudan japoncaya çevirerek, çok rahat anlaşabilirsin.
Bisiklet alacaksan ya taşıma çantasıyla git ya da kutu aramaya direkt başla. Çünkü bisikletleri kutusuyla bulmak neredeyse çok zor. Çantalar da buradan daha pahalı.
Bunlar haricinde, specialized, Trek, giant gibi markaların şubeleri var.
Ürünleri direkt o gün alabileceğin gibi, bazılarını hazır olmadan teslim etmiyorlar bilgin olsun.