Scudo Sports

janttaki zıplama

BULUT ÇELİK

Forum Demirbaşı
Tepki
160
merhaba benim bisikletimin arka jantı yaklaşık yarım cm zıplama yapıyor sanırım atlamalardan dolayı oldu jant değişimi mi gerekiyor yoksa teker seti baştan örülse jant düzelir mi yamukluk veya darbe yok en azından ben görebilmiş değilim fakat üst taraf 5 mm inerken alt kısmıda 5 mm yukarı çıkıyor acaba akorttamı sorun çünkü pek işinin ehli olmayan bi bisikletçi yapmıştı.. bu arada disk fren kullanıyorum jantlar remerx grand rock 580 gr...

Scudo
Bildiğim kadarıyla o tip jantlar akord ayarı yapılarak düzeltilebiliyor.

jant dan olduğuna eminmisiniz belki lastikten de olabilir.

cevaplarınız için teşekkürler en kısa zamanda iyi bir bisikletçiye akort ayarı yaptıracağım. Lastiklerden kaynaklanmıyor bundan önce city slick kullanıyordum şimdide furious fred.. iç lastiklerde yama yok hatta onlarıda ön ile arkayı değiştirdim zaten gözle görülür biçimde jantta sorun :in:

Cant akort ayarlarını elden geçir. Hoplama olmayan yerdeki cant tellerini gevşetip, hoplama olan yerdeki cant tellerini sıkılaştırıp bi süre kullanımdan sonra oturması için tekrar akort ayarı yap sorun düzelir.....

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
@iskender şerit

teşekkürler tavsiyenizi deneyeceğim :in:

arkadasım jant akortu yaparak hafif zıplama yaptıgında düzeltirsin (1 2milimetre) ama dedğin gibi yarım santimetrelik zıplama fazladıreger jant dairesel özelliğini kayıp etmişse o jant bir daha yuvarlaklık özelliğini kazanamaz.. lütfen bunuda göz önünde bulundur.. yapan kişinin usta olmasına dikkat et(eğer ustaysa ztaen hangi seviyeden sonra o jantın düzelmiyeceğini anlar..)inş. yeni jant seti almak zorunda klamzsın inş..

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
Geri