Scudo Sports

Jant ve lastik uyumu

henrygale

Üye
Tepki
15
selamlar. 622-20 lik bir jant var elimde. ben bu janta 700x28 lik bir lastik takmak istiyorum. ancak lastik jant uyum tablosuna bakınca bu lastikleri en fazla 19 mm iç genişliğe sahip jantlara takılması gerektiği söyleniyor. acaba bu aradaki 1 mm lik fark problem olur mu?

Scudo
Genelde tablolar bir miktar emniyet payı da bırakılarak hazırlanır o yüzden 1mm'nin büyük sıkıntı doğuracağını sanmam. Ancak lastikleri, tavsiye edilenden geniş janta takarsanız yanakları (yani yan kısmını) yoldaki diken, cam kırığı, taş gibi nesnelere maruz bırakırsınız. Ayrıca özellikle düşük basınçlarda darbe aldığı zaman hem jantın hem lastiğin zarar görme olasılığı artar.

@Murat B.

darbelerde jantın zarar görmesini anladım da, lastik yanaklarını korumasız bırakma konusunu anlamadım. tam tersi olması gerekmez mi? yani lastik janta göre çok geniş olmayınca, jant genişliğinden dışarı da taşmayacaktır. bu da patlamaları biraz da olsa engeller gibi sanki. yanlış mı düşünüyorum?

Uygun boy janta takıldığında lastik U şeklini alır. Koruması nisbeten az olan yanaklar yere dik olurlar, yoldakiki taş vb. yabancı maddeden fazla etkilenmezler. Geniş janta takarsanız lastiğin alacağı şekil yan dönmüş D gibi olur, yanaklar yola temas eden yüzeye yakın ve açılı şekilde olacağı için taş veya cam kırığı gibi maddelerlin yanağa hasar verme riski artar.

Forumda yeniyiz haliyle yeni konu açamıyorum buradan soralım :)

700x28c lastik ölçüm, jantın içinde yazan ölçüde 28 x 1 5/8 x 1 3/8 12mm

Bu ölçülere göre dış ve iç lastiği ne kadar daha büyütebilirim ???

@Barış TURAN
Bu konu hakkında bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.

2 hafta önce bisikletçiye teker takımı ördürdüm. Adama 16 mm jant ile örmesini söylememe rağmen 19 mm janta örmüş. Ben de elimdeki 700x23 CST Comp lastikleri taktım. 100 km kadar kullanmadım ki jantın ciddi zarar gördüğünü fark ettim. Jant yanakları çizildi ve bazı yerlerde ezildi. Netice olarak bu tabloya uymak konfor ve teker ömrü açısından önemli.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/04/a895a8da6b553f124e817638239ae99a.jpg

Mrb arkadaşlar
Continantel 4 mevsim lastikleri sipariş ettim.700c x28
Kaldı geriye jantlari değiştirmek.
Bu zonda jantlari icin boyle bir yazi cikiyor.

Benim bisiklete uyum için shimano hub takmak gerekirmiş .bu hub denen şey nedir acaba
Bu jantlari sipariş etsem tr de bu hub u bulabilirmiyim ki.

Yada tr den akşam 1400 TL ye geliyor oda benim bütçeyi %50 aşıyor.

Birde
Fulcrum 6.5 450 TL ye var

Aradaki fark değermi acaba
Cvp lara şimdiden teşekkürler

Screenshot_2015-09-03-17-55-14.png

@barbaros soylerkaya
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1758882793/Free-shipping-IHB05-Novatec-carbon-straight-pull-font-b-hubs-b-font-20-24H-font-b.jpg
Resimde görülen kırmızı parça(hub) Campagnolo ve Shimano/Sram için farklıdır.
Jantı satın alırken vites sisteminize uygun almanızı öneririm, yoksa ekstra maaliyet olacak ve uğraşmak gerekecektir.

@delann peki bunlari ben yapamam ama bir bisikletci olursa uyum sorunu cikarmi.
Başka yerde bu fiyata bulamadım:(.ne yapayım burdan sip vermeyi düşünüyorum. Varsa bildiginiz güvenilir bir site ordan vereyim siparişi.

@Murat B. Arkadaş su benim jant isine de bir el atarmisin lütfen.birkac tavsiye ye ihtiyaç var
Fulcrum 6.5 450 tl
Zonda hub lazım shimanosu yok .yurtdışı 1000 tl
Nasil yapalim
Akici bir jant lazim trek fx 7.5 icin

@barbaros soylerkaya Merlin' de tekrar stoğa girmesini bekleyebilirsiniz.

Ya da aşağıdaki sitelerden sipariş verebilirsiniz.
(link)
(link)
(link)
(link)

Hepsi de güvenilir sitelerdir.
Fiyatların üzerine %18 gümrük vergisi eklenecektir.

Konu acamadigim ocin buradan soracagim jantlar DT SWISS 545 D max 700×2.25 diyor bunda sorun yok minumum 700×1.0 diyor ben buna 700×23 takamaz miyim " . " olunca kafam karıştı

@SyndromeUser
bu linkteki listeye göre 700x1.00, 700x25c ye denk geliyor

(link)

@SyndromeUser Evet o janta 1.0 ya da 25'lik lastik takmayın, olmaz. Çok ince kalır. 700x2.25 sizin lastik ölçüsü sanırım. Bisiklet ne?

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Orhan Akarkut
Sedona 350

Ama almayı dusunuyurom sehirici asfalt yolda cok iyi is gorur yada bi kac seviye kalın ını alırım ama bu iyi

@SyndromeUser
Jantınız 622x21 ölçülerinde. Yani iç genişliği 21 mm. 25'lik lastik jantı iyi kavramayacak, çok konforsuz olacaktır, jantınızın hasar görmesi, lastiğin janttan çıkması riski yüksek olacaktır. Üretici tavsiyesi olarak 25'lik takılabilir ama, bu en alt sınır. Ben hiç önermem. 28 bile ince kalır, yerinizde olsam asfalt kullanımı için dişsiz 32'lik lastik takarım. 700x32c

@Quemoy Bisiklet ne?

Jantınız tam olarak ne marka-model?

Merhaba arkadaşlar,
Benim şöyle bir sorum olacak, bisikletim ustunde 19 luk çember var ben bu çemberi 17 veya 18 lik çember ile değiştirmek isteyen ne gibi bir problem çıkabilir. Bisikletinden şu anda 700*40 lik lastikler var ben bunun yerine 700*23 lük lastik takmak istiyorum. Şu an ki cember ölçüsü ile bu durum imkansız. Bisikletim disk frenli göbekleri novatec rulmanlı göbek. Kadro vs ağırlığı fena degil ama jant çemberi ve lastikler ağır kalıyor iki lastik 1.4 kg + buna uygun iç lastiklerle 1.5 kg tutuyor.

Geri