Scudo Sports

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Anadolu tarafını pek bilmem ama Atölye 25.4 vardı, o teknik bir usta.

Scudo
Bu parca freebody ya da freewheel olarak mi geçiyor. Bir onceki jantimda ruble bu parcada çentikler oluşturmuştu. Yani yuva yapmıştı. Bu normal bir durum mu sonucta kuvvet biniyor. Ya da bunu önlemek icin bir sey mi yapiliyor.1000122644.jpg

Meali: Bu parçaya freebody mi deniyor, freewheel mi?

Cevap: Freebody. (Türkçesi: Kaset ruble).
Ben şu tırnakları olan rublenin geçtiği parçayı merak etmiştim. Bu freebody ya da kaset ruble pedala uygulanan kuvvetle birlikte ezilen bir parça mıdır? Bu normal mi

Ben şu tırnakları olan rublenin geçtiği parçayı merak etmiştim. Bu freebody ya da kaset ruble pedala uygulanan kuvvetle birlikte ezilen bir parça mıdır? Bu normal mi
Türkçe'de en azından Türk sitelerinde arka göbek flibber diye geçiyor. ingilizce ise freehub body olarak adlandırılıyor. Evet zamanla yıpranan bir parça ama öyle hemen yıpranmaz.

Normal bi durum. Kaset ısırması(Casette Bite) diye biliyorum. Alüminyum hublarda yaşanan yaygın bi durum. Bazı firmalar bu olmasın diye o kısımları daha farklı malzemeden yapabiliyor vs. Sadece bazen kaseti çıkartıp takmak sorun olabiliyor bu izlerden ötürü. İnceden oluşan çıkıntıları zımparalarsanız daha rahat söküp takabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mostrider
Campagnolo zonda ön jantın bir yönü var mı? Fotoğraftaki vidalı kısım qr mandal tarafında mi olur? Yani bisikletin sol tarafında?1000123778.jpg

Campagnolo zonda ön jantın bir yönü var mı? Fotoğraftaki vidalı kısım qr mandal tarafında mi olur? Yani bisikletin sol tarafında?328779 dosyayı görüntüle
Zondalarda ön jant hep tereddüt yaşatıyor sanırım :)
Yeni öğrendiğim kurala göre, önce arka jant takılır, ki yönü şaşırmak mümkün değil. Ön jant takılırken göbekteki logonun aynı yöne bakması sağlanır.
Yani ön jantın belirteci logosudur. Hayırlı olsun 👍 🧿

Zondalarda ön jant hep tereddüt yaşatıyor sanırım :)
Yeni öğrendiğim kurala göre, önce arka jant takılır, ki yönü şaşırmak mümkün değil. Ön jant takılırken göbekteki logonun aynı yöne bakması sağlanır.
Yani ön jantın belirteci logosudur. Hayırlı olsun 👍 🧿
bu konuda gerçekten hiç bir şey bulamadım. Logolarda bence yönü belirlemede ayırt edici değil. Sadece göbek milinde bir sticker var. Onun arka jant ile aynı olmasını sağladım. Çok fark edeceğini de düşünmüyorum ama en azından kullanma talimatına ön jantın yönü yoktur yazabilirlerdi.

Arkadaşlar nirone 7 gravel bisikletim var. Jantlara sticker yapıştırmak istiyorum. Nereden alabilirim?

bu konuda gerçekten hiç bir şey bulamadım. Logolarda bence yönü belirlemede ayırt edici değil. Sadece göbek milinde bir sticker var. Onun arka jant ile aynı olmasını sağladım. Çok fark edeceğini de düşünmüyorum ama en azından kullanma talimatına ön jantın yönü yoktur yazabilirlerdi.
Çok spesifik bi özelliği yoksa. İşte Zipp 404NSW jantlardaki dalgalı profil vs. Ön jantın bi yönü olduğunu sanmıyorum. Disk değilse her anlamda simetrik çünkü. Diskse de zaten yönü bellidir. Bazı karbon jantlarda Fren yüzeyleri özel desenli olabiliyor yine. Arka janttan referans alabilirsiniz böyle bişey varsa.
Arkadaşlar nirone 7 gravel bisikletim var. Jantlara sticker yapıştırmak istiyorum. Nereden alabilirim?
İnstagram'da "tinesbikeshop" aratın. Bisiklet boyama ve sticker basma gibi hizmetler veriyor. Şahsen tanımıyorum ama takip ettiğim kadarıyla temiz işçilikleri var.

Arkadaşlar doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum şöyle bir sorum olucak elimde

Racing 900 DB 700c/650b disk​

Temiz jant seti var satmayı düşünüyorum ama bir fiyat bilgisi bulamadım bisikletimin üstünde takılıydı.Bu jant ile ilgili fiyat bilgisi olan varmı

Dosyalar

• IMG_20250808_172617.jpg
    IMG_20250808_172617.jpg
    106,8 KB · Okunma: 9
Temiz jant seti var satmayı düşünüyorum ama bir fiyat bilgisi bulamadım bisikletimin üstünde takılıydı.Bu jant ile ilgili fiyat bilgisi olan varmı
Fiyat bilgisi bulamamış olmanız çok normal çünkü bu jant seti oem. Yani fullcrum piyasadan çok bisiklet firmalarına satıyor.

Ben olsam muhtemelen wh rs171 gibi giriş seviyesi jantların fiyatlarına bakıp jantın temizliğine göre bir fiyat belirlerdim.

• Beğen
Tepkiler: Erdinc BHR

Racing 900 DB 700c/650b disk​

Türkiye fiyatını bilmiyorum ama yurtdışında bu jant setinin sıfır fiyatı 100 euro civarında.

• Beğen
Tepkiler: Erdinc BHR
Geri