Scudo Sports

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

1000 TL civarında 32 veya 34 telli 700x32 ve aşağısını alabilecek jant seti önerir misiniz
Kumpas frenle kullanılacak soyliyim dedim

Scudo
@adamhak Ben de mosso cavalier var ön jant profilinden ses geliyordu 300 km kullandım bu şekilde ve hafta sonu söktüm ve sibop deliğinden sallanan bütün parçaları çıkarttım.
IMG_20200920_195756.jpg

1000 TL civarında 32 veya 34 telli 700x32 ve aşağısını alabilecek jant seti önerir misiniz
Shimano rs100 modellerine bakabilirsiniz fakat 32 desteklemeyebilir jant genisliği diğer model ve markalara göre daha dar.

Aklıma başka bir şey gelmiyor komple söküp içine su basmayı deneyin isterseniz ? :)

@yavuzkosar bisiklete zarar vermemek adına bir bisikletçiye götüreceğim ama eminim dediğin gibi bir taş parçası vs çıkacak. cevap için çok teşekkür ederim :)

@adamhak Ben de mosso cavalier var ön jant profilinden ses geliyordu 300 km kullandım bu şekilde ve hafta sonu söktüm ve sibop deliğinden sallanan bütün parçaları çıkarttım.
242154 dosyayı görüntüle

@DeaKeN muhtemelen benden de böyle şeyler çıkacak ama ben çıkarmayı beceremedim. zarar vermemek adına bir bisikletçiye gideceğim. Cevap için çok teşekkür ederim.

@yavuzkosar @DeaKeN sesin sorumlusu ekteki parçaymış.

önlü arkalı fotosunu çektim zanlının :D. bu parçanın ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-09-30 at 10.16.10.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-30 at 10.16.10.jpeg
    29,7 KB · Okunma: 19
  • WhatsApp Image 2020-09-30 at 10.16.05.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-30 at 10.16.05.jpeg
    40,2 KB · Okunma: 19
32mm den dolayi ruzgar direncini daha fazla hissediyor olabilir misiniz?

Jantın kullanarak hızlandığını hiç duymamıştım. Çekiş sisteminiz sorunlu veya lastikleriniz ok yavaş olabilir.

Hafif performans odaklı max 25mm lastik bakın, zincir ve aktarma organların temizliği ve havasına uygun yağ kullanın. Hergun 5er dk artırarak ve tırmanışları artırarak antreman yapın..

Tamircilerden jantın açılması, rulmanların ilk kullanım sonrası Akıcılık kazandığı gibi şeyler duydum ama kendi kullanım tecrubemden diyebilirim ki alakası yok :)

Dostlar bugün akort anahtarı aldım ve arka jantıma akort ayarı yaptım. Sehpam yok ve dönüşünü kendi bakışımla, elimle, fren pabucuna yaklaşmasına göre kontrol ederek yaptım ve teker düz basıyor şu an. Tel gerginlikleriyle hiç 1 tur çevirecek kadar oynamam gerekmedi. Bir taraftan sıktığımın yarısı kadar diğer taraftan gevşettim. Bu tarz kendim akort yapsam tel kırılması falan yaşamam değil mi? 83 kiloyum.

• Beğen
Tepkiler: PDRant ve .edoardo
Selamlar, disk fren uyumlu jantlara bakıyorum. 1-2 ay içinde alacağım. Bazılarında vites uyumu 10 ya da 11 uyumludur diyor. Ben 9x2 Sora St-3500 kullanıyorum. Ben böyle bir jant alırsam bisikleti bu janta ya da jantı bisiklete uydurma şansım oluyor mu? Ve bu pahalı bir işlem midir? Teşekkürler şimdiden.

@onurdebalzac bende de sora 3400 set vardı eski bir set 9 vitesli öncelikle 9/10/11 yazanlara bakmanız lazım. ben bütçem dahilinde tercihimim campagnolo zonda dan yana kullandım. gerek herkesin önermesi , gerek bisikletime uyması, gerekte bütçeden dolayı
cevabınıza gelince uymuyor kesinlikle 9 yazması gerekiyor.

@onurdebalzac bende de sora 3400 set vardı eski bir set 9 vitesli öncelikle 9/10/11 yazanlara bakmanız lazım. ben bütçem dahilinde tercihimim campagnolo zonda dan yana kullandım. gerek herkesin önermesi , gerek bisikletime uyması, gerekte bütçeden dolayı
cevabınıza gelince uymuyor kesinlikle 9 yazması gerekiyor.

Hemen baktım, sanırım benim bütçeme uymuyor. Ben en fazla 2 bin, belki çok az üstü bir bütçe ayırabilirim. Teşekkürler.

@onurdebalzac aynı serinin campagnolo Scirocco serisine bir bakabilir misiniz?

@onurdebalzac (link)
bu campagnolo scirocco 282 euro 9-11 vitese uygun shimano

@atilayb hocam bunlar disk frene uyumlu değil ki. Ben sizin söylediklerinizin hep disc versiyonlarına bakıyorum.

@onurdebalzac (link) 6 vidamı centerlock mu alırken dikkat edin.
İlk bisikletim de kullandım güzel bir Jant seti.

Geri