Scudo Sports

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Herkese iyi günler. Şu anda kullandığım Zipp 60 jant setini satıp başka birini almayı düşünüyorum. Bütçeye göre iki jant buldum alabileceğim. Biri Mavic Ksyrium Pro Exalith SL modeli diğeri de Prime RR50 modeli. İkisi de karbon. Sizce hangisi daha kaliteli bu jantların? Bir de bisiklette görüntüye renklerin uyumuna çok önem veririm. Sizce de Mavicler tümüyle siyah olduğu için daha çok yakışmaz mı:) Önerebileceğiniz başka jant setleri nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.
191309
191308
191307

Scudo
@hakankcksrklk

İkisini de kullanmadığım için yorum yapamacağım, ama Mavic Ksyrium Pro Exalith, karbon değil, alüminyum.

Hepinize merhaba..
Forumda aradım ama bulamadim. Genelde tur için en az 32 ya da 36 telli jantlar tavsiye ediliyor.
Peki ya 28 telli jantın yuk kapasitesi ne olur ?
Tabi jant kalitesine göre değişmekle beraber çift kat aliminyum 28 telli bir jant 16 - 20 kg arası bir yükü kaldırabilir mi ?
Jant duz orum (adıni hatırlayamadım.) Giant spinforce lite, bisiklette Giant Escape R3.
Olmadı jant tellerini veya örgü stilini değiştirtsem bir faydası olur mu ?
Son çare artık ya arka jantı değiştireceğim ya da Römork vs alacağım.
Ama ilk önce elimdeki jant ile idare etmek istiyorum. Kendim de ayrıca 65 kiloyum. Sizce ne yapmalıyım...

@Doğaç Berrak
Merhaba Doğaç,
aynı sorunu ben de yaşadım. Jant şeridi parçalanmış ve jant tel başlarının göründüğü deliklerin üzeri açılmıştı. Aynı gün içinde 3 defa aynı yerden patlayınca jant şeridi yapmaya karar verdim. Elimde eski bir iç lastik vardı, bunu jantın iç yüzeyi genişliğinde ve boyunu da jantın iç yüzey çapından 1 cm kadar kısa kestim. Her iki ucuna da makasla (link)ın sığacağı bir delik (alttaki resimde çizmeye çalıştım) açtım. Bu delikleri üst üste getirip, patlak tamir yapıştırıcısı ile yapıştırıp üzerine bir ağırlık koydum. Yaklaşık yarım saat sonra janta taktım, aylardır hiçbir sorun çıkarmadan kullanıyorum. Kendin yapabilirsin, kolay gelsin. Sağlıcakla.

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,2 KB · Okunma: 5
27.5 inch ile 28 inch jant arasında çok fark olurmu. Tur için 28 inch düşünüyordum. Mosso legarde modelini alacaktım ama jant ölçüsünün 27.5 olduğunu öğrenince teredütte kaldım. Bilgi verecek olan arkadaş olursa sevinirim. Sayfalara baktığımda hep soru sorulmuş fakat cevap sayısı çok az.

carraro sportive 321 kullanıcısıyım,sabit maşalı hybrid bisiklet türünden.700c
üstünde stok jantları var sizce
Shimano WH-R501
bu yol jantına geçmek çok farkettirir mi?
sizce rulmanlı göbekler ve jant çemberi alıp ördürmek mi yoksa böyle bir hazır seti almak daha mantıklı?

@Desert Fox
Jantı değiştirmeden önce dış lastiği değiştirmek daha fazla hız kazandırır.
Şu an kullandığınız dış lastik nedir? schwalbe g-one 700x35c düşünebilirsiniz.

Dış lastiğim iyi, jantı değiştirmek istiyorum derseniz hazır bir jant almak daha sağlıklı olabilir. Jant örmesini herkes iyi yapamıyor.
Ördürmek istiyorsan sadece göbek ve çember masrafı dışında kaliteli jant tellerinin de masrafını düşünmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@gezgin gezer
hocam bi jant seti almaya kalksam en az 500 tl felan harcamam gerekiyor,nasıl daha ucuza halledebilirim gibisinden düşündüğüm için alternatif seçenekleri araştırıyorum.
mevcut lastiğim gayet iyi,tr şartlarında zırhlı lastik kullanıyorum çünkü yollarda her türlü iğne çer çöp oldugundan kolayca patlayabiliyor lastik

• Beğen
Merhaba @Msuzun bendede vision team 30 jantlar mevcut istanbul kucukcekmece civarlarinda iseniz yardimci olmaya calisirim enazindan resim gonderebilirim veya gelip gorebilirsiniz

• Beğen
@Desert Fox
Hız farkettirecek bi jantı ucuza ördürmek mümkün değil. Jant tellerinin kalitesi en az göbek kadar önemli.
(link)
64 tane dtswiss tel 200-300 tl arası tutuyor.

Bana bi fikir verebilecek olan yok mu :(
En son deneyip göreceğim herhalde..

@Taygun Kon

@Gürsel A.
Selamünaleyküm. Hala orda mısınız?

@Taygun Kon
Merhabalar konu başlığı nasıl açılıyor?

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
@Taygun Kon
16_20 kg arası yükü 28 telli jant çok rahat kaldırır hiç şüpheniz olmasın profil fotoğrafımdaki cannondale 28 telliydi 90 kilo ben artı 20 kilo civarı yük ile güzel turlar yapmıştık en ufak bir sorun yaşamadım (tabiki araziye girmeyeceğinizi düşünerek yazıyorum) en fazla akordunuz çabuk bozulabilir, taşa, çukura, kaldırıma fazladan özen göstermekte fayda var tabi, ama bu yüklü her bisiklet için geçerli ( hatırlatmakta fayda var benim kullandığım lastik 700/35 ölçüsündeydi)

• Beğen
@Gökay Akçay Çok teşekkür ederim :)
Bendeki lastikler 700x28c Vittoria Randonneur. Ama tur öncesi sadece arka lastiği Schwalbe Marathon smartguard 700x32c ile değiştireceğim. Sanırım idare eder :)
Evet asfaltta kullanmayı planlıyorum, ayrıca ben de 65 kiloyum sanırım size kıyasla kabaca 15 kilo da oradan avantajım var :)
Şimdi içim biraz rahat etti çok teşekkür ederim :)

@Gökay Akçay
Merhabalar.Sitede yeniyim.36 tel 26 jant tekerimin göbeğini değiştirdin ve YouTube den ne kadar jant örme videosu varsa hepsine baktım tek tek yaptım ama maalesef olmadı.4veya 5 kere taktım söktüm.en son teller sanki uzun geldi gibi oldu ama göbeklerin delik haznelerinin çapları aynı idi.Kafam iyice karıştı.Yardımcı olursanız sevinirim.Video harici çizimli anlatım aradım oda yok...

@Gürsel A.
Merhabalar.Sitede yeniyim.36 tel 26 jant tekerimin göbeğini değiştirdin ve YouTube den ne kadar jant örme videosu varsa hepsine baktım tek tek yaptım ama maalesef olmadı.4veya 5 kere taktım söktüm.en son teller sanki uzun geldi gibi oldu ama göbeklerin delik haznelerinin çapları aynı idi.Kafam iyice karıştı.Yardımcı olursanız sevinirim.Video harici çizimli anlatım aradım oda yok...

Herkese merhaba, yaklaşık 1 2 hafta önce siparişini verdiğim Scott Foil 20 Disc 2019 model bisikletim için yüksek profilli jant arayışındayım. Araştırdığım, yabancı forumları dolaştığım sürede aklıma yatan, alabileceğim 3 model kafamda belirledim. Vision ve Dt swiss markalarını elbet herkes bir yerden duymuştur. Bu arama sürecinde Cycling Weekly, Road.cc gibi yabancı inceleme sitelerinde güzel yorumlar alan Hunt model jantlara rastladım. Bir İngiltere firması. Kullanan yabancı kişiler ile temas sağladığım da memnun kaldıklarını ve jantları beğendiklerini söylediler.

Şuan ki bisikletim deki Vision Trimax 35 jantları yaklaşık 13 aydır kullanıyorum. Giriş seviyesi bir jant olmasına karşın göbeklerin sağladığı akıcılık ve performansı beni baya etkiledi. Bu nedenle böylesi bir markayı eklemeden edemedim.

Bir yandan işin içinde bir dev olan Dt swiss markası da var. Göbekler konusunda çoğu markanın jantlarında bu göbekleri kullandıklarını biliyorum.

Hunt markasının da çoğu siteden yüksek puan aldığını ve kullanan kişileri göz önüne alınca listeme ekleme gereği edindim.

vision.jpg

METRON 55 SL DISC

55m Jant Derinliği
1690 G Ağırlık

dt swiss.jpg

DT Swiss PRC 1400 Spline 65

65mm Jant Derinliği
1698 G Ağırlık

hunt.jpg

(link) (link)

HUNT 50 CARBON AERO DISC

50mm Jant Derinliği
1487 G Ağırlık

Forumda ki arkadaşlar eğer yardımcı olurlarsa sevinirim. Önümde karar vermek için yeterli süre olduğu için her türlü fikire ve yoruma ihtiyacım var. Yanlış bir karar bu tarz bisiklet parçalarında pek de sağlıklı değil.

Vision =1.260,50 €
Dt Swiss = 1.161,54 €
Hunt = 972 €

Fiyatlar vergisiz fiyatlardır.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 29 jant bisiklet aldım kadrosu xs boyum 1.60 ayaklarım yere deyiyor ve pedal çevirirken zorlanmıyorum yaşım 15 sizce bana 29 jant büyükmü dizlerim 3 aydır ağrıyor bisiklettenmi yoksa ergenikten mi diye doktora gittim ama bisikletten çıkıcak diye korkuyorum:(:acpsnr:

Daha önce sorulmuştu göz ucuyla gördüm ama şimdi aradım aradım bulamadım jant üstünde fabrika çıkışı açılan küçük bir delik var fren yüzeyinde bu delik jantın ömrünü göstermek için mi ? Eğer öyle ise nasıl anlaşılıyor jantın değişme zamanı ? Yoksa su tahliye deliği mi ? Bir türlü hatırlayamadım :)

• Beğen
Salcano XRS 050 bisikletim var ve halen üzerinde stok jant seti takılı.
3 tane jant buldum uygun fiyatlı.. birisi shimano rs 100 biri shimano rs 010 diğeri shimano rs 011...
Şu an kullanmakta olduğum jant setini bunlardan biri ile değiştirmem hissedilir bir fark oluşturur mu? Oluşturur derseniz hangisi ile değiştirmemi tavsiye edersiniz.

Not: Pasif olarak "üzerine 5 daha koy şunu al engelleme" skilli bastım haberiniz olsun :)

Geri