Scudo Sports

Jant göbeğine kaynak yapılabilir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Öncelikle merhabalar;

26" dag bisikleti kullaniyorum arkadaslar, son günlerde merdivenlerden atlama, tepe inisi derken biraz sert kullanmaya baslamistim.

Ta ki bugüne kadar;

Sabah günlük antrenmanimi yaparken arka tekerimde bir hareketlilik hissettim ama tekerde ve jantta bisey görünmüyordu.
Vitesi büyütmeye baslayinca tekerimin sol tarafi kadroya sürtmeye basladi.

Ilerde durdum tekeri elimle itip göbek milini taktim ve düzeldi.
Bisiklete bindim pedal attim hemen ilk.pedalda sürtmeye basladi.
Göbek milini çikartirkende bir bosluk hissetmistim durumu düzeltirken.

Daha sonra eve dönmek için yola koyuldum ama bisikletimin agirlik dengesinin yönü degismeye baslayinca arka göbekten TIK-TIK-TIK diye ses gelmeye basladi. Eve gelene kadar bu ses devam etti.

Eve gelip göbek milini çikarmamla bilyeler dökülmeye basladi yere.
Baktim biraz, ilk incelememe göre bilyalar dagilmis jant göbegi kirilmis ve göbek mili egilmis.

Göbek milinin içinden geçtigi parça 2"ye bölünmüs arkadaslar, sizce bu 2 parça kaynakla birbirine tutturulabilirmi?

94735 dosyayı görüntüle

94737 dosyayı görüntüle

94738 dosyayı görüntüle

Scudo
geçmiş olsun, kaynak işini unutun aklınızdan dahi geçirmeyin.

@D.Mustafa
Mil sorun degil zaten, milin disindaki parça 2"ye bölünmüs. :)

@ahmtbag

Saglam bir kaynakçi yapamazmi sizce?
Yani tekrar koparmi hocam?

tabi bu soru ile bizi kafalamıyorsanız:agla:

Kaynak düzgün bir açıyla tutmaz, demir olarak kabul edelim mataryelini, ilk tümsekte dağılır, o eski sağlımlık olmaz, mtb kullanıyorsunuz, yol bisikleti olsa bir süre idare eder denilebilir fakat, mtb için problem olur.

Paso acalım birbirine birleştirelim diyelim, yine aynı problem olur. Oksijen kaynağıda tutmaz.

Yenisini, ve hatta daha iyisi ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca bu parça (göbek)bisikletinizin en mühim yürür parçasıdır, siz güvenliğinizi nekadar önemsiyorsunuz bilemem ama ciddi anlamda vazgeçin yenisini tedarik edin lütfen.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevaplariniz için hepinize ayri ayri tesekkür ederim arkadaslar, anladigim kadariyla kaynak çok büyük risk.

Güvenligimede çok önem veriyorum tabikide, ben en iyisi göbegi degistireyim.

Benim rublem 7"li yani vidali, peki vidali gdisliye uygun disk fren uyumlu göbek bulabilirmiyim?

Göbek değil, göbek mili alacaksınız, 5-10 TL'e bulunabiliyor. Disk frenle pek alakası yok.

@appendix
36 tel hocam, Shimano Deore göbek buldum uygun fiyatli. Zaten Shimano"dan baska bir markanin göbegini almayi düsünmüyorum :) Janti kendim örecegim artik, tecrübe kazanmis olurum. :) Tesekkürler...

@darkdream

Hocam göbek mili dedigimiz parçaya yakindaki magazalarin internet sitelerinden baktim ama bulamadim, sehride tam olarak bilmiyorum. Arka frenimide hazir göbek bozulmusken disk yapayim diyorum. Mil alayim desem mil çubuguda bozuk hocam, araziyede girdigim için daha saglam bir göbek almak mantikli geldi bana.

Google'a yazınca bile dünya sonuç çıkıyor:

(link)

(link)

(link)

(link)

Disk fren sevmediğim için bir şey diyemiyorum. Mil çubuğu dediğiniz şey, şu ise onu da değiştirebilirsiniz:
(link)

@darkdream

Internetten alisveris yapmak pek huyum degil hocam. Genelde yakinlardaki magazalarin internetten ellerinde gerekli malzeme varmi diye bakiyorum, varsa gidip aliyorum.

Disk fren merakimida gidereyim hem, çok sagolun.

En dandik bisikletcide dahi var o parça, komple göbek dizmeye değmez, bilyeleride bulabilirsiniz, fiyat ve performans ürünü bile olabilirler:)

Konuyla alakasız fakat anlatayım, ben arka çakarlı stop lambası baktım, internette 20den başlıyordu, 3,5 liraya buldum, dayanamadım 3 tane aldım, seneyede kullanırım :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Serdaryildiz

Hocam arkayi disk yapmayi düsünüyorum, hemde bisikletimi biraz sert kullanmaya basladigim için daha saglam göbek alayim diyorum.

Jant göbegim kirilmadan yaklasik 1 saat önce bende ucuz bulup 2 çift v fren papuçlari aldim.
Amacim arka ve ön papuçlari degistirmekti, arka göbegimde kirilinca diske geçmeye karar verdim. Seneyede kullanirim :)

1 çift fiyatina 2 çift aldim, yasasin fiyat performans ürünleri :D

@Godzilla bisikletiniz hakkında bir bilgimiz yok, her kadroya disk fren olmuyor diye biliyorum. Disk balataları için kadro veya maşada özel kısımların olması gerekiyor. :krnz:

@Serdaryildiz
Kadromda disk fren takmak için yer var hocam, ama masamda yok :)

Geri