ordi
Daimi Üye
- Tepki
- 313
- İsim
- Orhan K
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Jantın duvarı , v fren için olan bölüm. tam sibop kısımda iki yana genişliyor. Yüksek basınçta daha da genişliyor ve fren sürtüyor.@Rider108 Jant açılıyor ile neyi kastettiniz anlamadım.
Dostlar merhaba bir sorum olacak. Lastiği şişirdikten sonra tam sibop bölümünde jant açılıyor ve iki yanağı birden o kısımda genişliyor. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz.?
Merhaba jantın V fren duvarları iki yana genişliyor. Sadece sibop kısmında. Iki yana genisledigi icin akortla da cozulmuyorBir fotoğraf her türlü tariften daha açıklayıcı olabilir.
Alüminyum ustam, bi sorun olur mu? Birde sadece teker şisince oluyor. Esneme yapıyor Yinede sıkılabilir mi?@Rider108 Bir demirciye gidip tezgah mengenesinde o açık kısmı ufak ufak sıkarak olması gereken açıklığa getirebilirsiniz.
Denedim hocam, ilk başta pek işe yaramadı ama yine denerim yarın,. Kesin çözüm mengene ile sıkmak gibi. Lastik 1.5 ,85 psiya dayanıyor. O gün 75 sıktım her zamankinden biraz fazla şişirdim, basınca dayanamadı ve bu hale geldi gibi geliyor bana. Yedek Ic lastik bir boy geniş, onunla kullanmıştım. 1.5 ve üzeri uyumlu yazıyordu. Ama yinede Böyle oldu. Ilk kez basima geldi. Eski iç lastiğim 1.5 ve altı içindi. Sibop kısmı jantın en hassas yeriymiş. Aslında ikisindede 1.5 uyumlu yaziyor ama Bir boy bile olsa geniş kullanmayacaksın. öğrenmiş olduk.@Rider108 lastiğin içinde az hava varken sibobu ileriye itin biraz iç lastik jantın tabanına tam değmiyorken dış lastiği tam oturtun yerine hafif hafif bastırarak. Dış lastik yanaklarının janta oturması gereken yerleri tam oturmuyor iç lastik fazla şişik olduğu için. lastik inikken dediğim gibi sibobu ileri iterken dış lastiği janta oturtacaksınız.
Başka iç lastikle de sorun yapıyor dediğiniz gibi. Sadece sibop bölgesinde iki tarafa doğru açılıyor. Mengeneyle sıktıracam artık.@Rider108 Lastik şiştiğinde, jantın o kısmının diğer kısımlarından daha açık olduğuna eminsin di mi? Başka iç lastikle denediğinde de aynı şeyi yapıyor mu? Eğer yapıyor ise, sorun jantta ve mengeneyle o kısmı biraz sıkabilirsin. Bir sorun olmaz.