Scudo Sports

İznik

@mtsemiz
Murat, asıl şöyle yapalım: Bence iki hatta üç ekip gitmeli. Ekime kadar bu yollara bakıp durumu netleştireceğim. Örneğin Ayazma Köyü güzergahı da fena görünmüyor:

(link)
Bu güzergahtan, 15 Nisan'da Sedat Gökçek (Küçükyalı'dan) ve arkadaşları geçmiş. En yüksek rakım 325 metre ile burada konuştuğmuz her iki güzergahtan da hafif. Gerçi benim çizdiğim diğerinin kısası ama çok da hafif değildi. Çünkü yolun devamı kesişiyor ve asıl rampalar Örencik ile Mahmudiye köyü arasında başlıyor.

(link)

Sevgiler, saygılar...

Scudo
Olaya bir de şu yönden bakmak gerek.

2 tarih var şimdi. Bir 18 Eylül bir 30 Ekim.
Az önce takvimden güneş batış - yani akşam ezanı vakitlerine baktım İstanbul için.

18 Eylül'de günbatımı 19.19'da. Bu Yalova-İznik için 3-4 dk öncesi olur.
Hadi o akşam kızıllığı bir 15 dk daha sürsün desen, karanlık 19.30'da deriz.

30 Ekim'de şöyle bir durum var.

29 Ekim'de (cumartesi) 18.14'de okunan akşam ezanı, 30 Ekim'de (Pazar) 17.13'te okunacak. Yani o gece saatlerin geri alınma durumu görünüyor.

Tabii bütün bunları kendi adıma yazıyorum ama bilmiyorum belki kimse karanlıkta sürmeyi problem etmez, veya program o saatten önce araziyi geride bırakacak şekilde ayarlanır. Burada bir teklif yapılabilir, 29 Ekim'de çalışan belki de çok az olacaktır, gün ışığından 1 saat fazla yararlanmak adına etkinlik 29'una çekilebilir belki.

Bunlara bugünden yazılamıyorum, tarih yakınlaştıkça benim durumum kesinleşir.

Bu hatırlatma için çok teşekkür ederim. Gün kısalması ve hele saatlerin geriye alınması aklımın ucundan bile geçmedi. İşte akıl akıldan üstün, hep beraber kafa kafaya verip en uygun tarih ve güzergahı seçeceğimizden eminim. Hele bir okullar açılsın da...

Salih dostum. Benim planlarım arasında bir de şöyle birşey var. Günlük menzilimi 90 km ye çıkarabildim henüz. Bu rotayı, hiç geçmediğim, gitmediğim yerleri içermesi açısından önemsiyorum.

http://img849.imageshack.us/img849/42/0001w.jpg

Google'da Pamukova, İznik ve Süleyman Şatır (Allah rahmet eylesin) kelimelerini yanyana koyup aratınca ne demek istediğimi biraz daha iyi anlatabilirim sanırım.

Yalnız bu tip bir turda başlangıç noktasını kestiremiyorum. Her iki başlangıç noktasına erişmek için en az 2 saat yol gitmek, İstanbul'a dönüşte de bir o kadar zaman payı bırakmak gerek. Tırmanış eğimlerinin sertliğine göre karar vermek gerekir.

Ooovvv, bir günde iki göl...

Güzel görünüyor, Sapanca'yı az çok bilirim. Oradan trenle dönülebilir. Süleyman Şatır'ın (Allah'a rahmet eylesin...) gezisini okuyacağım.

Sevgiler, saygılar...

@Hasip Çehre
Bu verileri yolculuk öncesi bende incelemeyi seviyorum. Örnek verebilir miyiz? Mesela en çok eğimli yol nereden başlıyordu nerede bitti? Hani %19'dan bahsedilen yer tam olarak neresiydi çok merak ediyorum.

Ek olarak eğimden ziyade, belki uzunluktan dolayı belki de yolun kalitesinde etkili, en çok zorlayan yeri de öğrenebilirsek ne iyi olurdu. Çünkü ekranda gördüklerimiz ile sahada yaşadıklarımız arasında farklar oluyor.

Özetle tecrübe etmenin çok başka olduğunu düşünmekteyim, teşekkürler...

salih sen önce bugünkü tura hazırlan polinez akabinde bıçkıdere etabına her iki tur seni izniğe götürecek ama burda senin performansın önemli bunu ya başaracaksın yada başaramıyacaksın acı çekmeyene ekmek yok salih ,,,,çalışmayana ter dökmeyene hiç ekmek yok ....

Internet balantim olmadindan dolyisiyla ancak simdi yasiyorum.
Aytekin ve Kutret Abi nen yapdimiz Super Turlarimiz hersaman KALICI bir Hatira BIRAKDINI Dile getirmek ve tesekür edmek üstüyorum.
Iznik Turuda Rotasindan kendini belli eden bir Turdu.
Seneye gene devam.

@mtsemiz

Bu güzergahta ilk önemli rampa Mekece'de başlıyor ve Osmaneli'nin Ericek köyü sapağına kadar ediyor. Bu arada Sakarya ilinden Bilecik iline geçiyorsunuz. Arada İznik'ten Osmaneli'ne giden bir yol ayrılıyor. Bundan sonra İznik'in Kaynarca köyünde iniş başlıyor ve Boyalıca köyündeki Karamürsel ve Altınova sapağına kadar yol düz gidiyor. Boyalıca köyünden 2 km'lik baba bir tırmanış var. Arada Bayındır köyünden önce bir tırmanış, oradan itibaren bir iniş var. Sonra ilk İnebeyli köyü sapağından itibaren 3 km'lik baba bir tırmanış gözüküyor. Ondan sonrası iniş. Feribottan karşıya geçtiğinizde Gebze istasyonuna 4 km'lik yolu, yol yorgunluğunuzla çıkacaksınız haberiniz olsun.

@Volkan Akboga

volki dört gözle seni bekliyoruz esen kal görüşmek üzere,,
aynı şekilde dağarcıklarımıza yer ediyor ,,,, volki biliyorsun daha önceki gebze kartepe otel olayı ve o yağmuru nasıl yediğimizi...bu üçlüye dikkat ,,,,

Geri