Karşıyaka'da oldukça sık pedal basan birisiyim. Karşıyaka'da Bostanlı sahildeki bisiklet yolunu saymazsak ki o da şu an tranway nedeniyle tadilatta, hiç bisiklet yolu yok. Geçen gün Karşıyaka-Bornova-Balçova yapayım dedim, her zamanki gibi sinirlerimi bozmaktan başka bir işe yaramadı. Konak-Güzelyalı arası sahil bisiklet yolu gerçekten de çok güzel ama hepsi bu. Bunun dışında yapılan hiçbir şey yok. Taşıt yollarından vazgeçtim yeni yapılan 2-3 metre genişliğindeki kaldırımlarda bile bisikletle ilgili yapılan hiçbir şey yok. Bu yetmezmiş gibi engelliler için yaptırdıkları ve kaldırımda bisiklet sürmeyi zorlaştırma dışında hiçbir işe yaramayan sarı karoları daha da kalıcı yapmışlar. Adamlara defalarca yazdım, başkaları da söyledi sanki inat yapıyorlar, kaldırımları özellikle bisiklet giremesin diye yapıyorlar. Eskiden 1,5-2 metrelik düz betondan sonra sanırım süs olsun diye 2 sıra kırmızı kilit taşı döşüyorlardı şimdi onun yerine tırtıklı granit taş döşüyorlar. Bu adamlar Avrupa görmemişler gibi davranıyorlar. Avrupa'nın birçok yerinde bisiklet yolu kaldırımla bütünleşik değil mi? Kaldırımın yarısı yaya yarısı bisiklet yolu değil mi? Hiç mi görmezsiniz bunları? Artık bu belediyelere söyleyecek hiçbir sözüm kalmadı. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm İzmir ilçe belediyelerini Allah'a havale ediyorum. İnşallah bir gün bu bisiklet düşmanlığından vazgeçerler, diyeceğim ama hiç mi hiç umudum yok. Yine de yılmak yok, inadına pedala kuvvet...