sevgili arkadaşlar sayın bisikletseverler ve bisiklet grupları...
Ne olursunuz grup etkinliklerinde bisiklet yolunu tamamen kaplamayın, kendi hakkınız olan şeritte olduğunuzdan emin olun. Her grup sürüşünde aynı şeyle karşılaşıyorum, önce bir öncü geçiyor ve bağırıyor, "gelen vaaaar, gelen var, gelen vaaar" diye yankılana yankılana arkaya kadar gidiyor bu ses. bisiklet kendi başına oldukça sessiz ve sakin bi haldeyken birden bisiklet yolunda korsan gibi bağrışmalar yükseliyor, "kara göründüü" "gelen vaaar" bu sefer yolda yürüyen adamda dönüp bakıyor, "kimmiş lan o gelen, bu kadar kargaşaya neden oldu ?"

yani dışarıdan, ne bisikletle ne yaya bu tavır pek hoş gelmiyor bana. gelelim bisiklet yolundaki haklarımıza, zaten yayaydı arabaydı derken bisiklet yolunda bi sürü engelle gün içinde karşılaşıyoruz, ama yolumu tıkayan bir bisikletli olduğunda iki kat sinirleniyorum, sende mi Brutus ? gözünü seveyim yapmayın, kim yapıyosa bunu vazgeçsin, o şeridin bi tanesi de benim hakkım, grup sürüşünde zaten amaç bir olmak, birbirini geçmenin ne anlamı var, ya da illaki geçmek istiyorsun, trafiğe açık olduğundan ve yüksek hızlı bi peloton olmadığından, arkadan da gelip geçmek isteyenler olabilir, bisikletler arasında bir bisikletlik boş alan bırakırsanız tamamen güvenli bi şekide dama taşı mantığıyla geçmek isteyen geçebilir. diğer şeride geçen kişide karşıdan biri geldiğinde yol verebilecek konumda kalabilir. gezinti modunda yolu işgal edip sonra şeridini işgal ettiğiniz kişiye "yavaşşş" diyemezsiniz. neden ki? sen benim şeridimi tıkıyorsun şu anda, asıl sana yavaşş, ya da aynı şekilde muhabbet ederek yanyana sürmek, bunu yapacaksanız bile arkadaşınızın çapraz arkasında durduğunuzda arkadan gelen rahatça geçebilir, ve hala muhabbet edebilirsiniz. Bisikletimde havalı korna sistemi bulunmadığından öndeki farkedene kadar onun hızına düşüp sonra kendini farkettirdikten sonra geçmek oldukça rahatsız bi his.
Pardon... geçebilirmiyim... pişttt... heey.... alooo. ehölööy gibisinden sesler çıkartmak zorunda kalmadan sessiz sessiz bisiklet sürmek istiyorum çok mu yanlışım ?
Dolayısıyla ben bu gruplara baktığımda bisikletli de olsa başka bisikletlerin hakkına saygı göstermeyen, düşünmeyen, empati yapmayan ve kalabalığın gücü adına yolumu ihlal eden bi kalabalık görüyorum, katılmasamda çok bişey kaybetmem. ama siz de ne olur bi düşünün, başkasının yolunu ne amaçla zapt ediyorsun ve bunun başka bi çözümü yokmu ? fixie kullanan ya da tecrübesiz biri o tıkanan yerde bisikletlilere çarpsa kim hatalı olur ? Sadece biraz düşünce, empati ve saygı, sizde grubunuzda bu şekilde bisiklet kullanılmasına müdahale edin lütfen, eğer doğru olan buysa.
bunu da şimdi gördüm
@semir karabulut
Sevgili semir, öncelikle başta Aziz Kocaoğlu, daha sonra tüm Renault marka (özellikle Clio ve Fluence) araç sahipleri adına senden özür dilemeyi bir borç bilirim. Bisikletin hakkını veremediğimiz, bisiklete spor ya da eğlence amacıyla bakmamız sebebiyle son derece üzgünüz, ama ne var ki senin gibi biri çıktı ve gerçekleri görmemizi sağladı ve zararın neresinden dönülse kardır. Bu minvalde spor ve eğlenceden vageçip fluence sürücülerine girişip hastanelik edebileceğimiz combatların dönmesini iple çekiyorum, adam toplama opsiyonuda bonus olmuş resmen, umarım kısa süre sonra izmir seninde keyif alacağın parkurlar arasına girebilir.