Scudo Sports

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Scudo
@semra çetindağ

Anladığım kadarı ile scott marka hoş bir bisiklet almışsınız. Ve yine anladığım kadarı ile yeni bir kullanıcısınız ve forumada yeni katılsınız.

Düştüğünüzü ve canınızın yandığınıda anlayabiliyorum. Çok çok geçmiş olsun. İnşallah bu düşüş sizi bisikletten bıktırmaz.

Şunu da anlıyorum; eşinizden bahsettiğinize göre yetişkin birisiniz. Yani yaşları daha genç arkadaşlarda var bu sitede sizin gibi yazan ama küçük yaşda olmalarına veriyorum eksikliklerini.

Neyi mi anlatmaya çalışıyorum? E onuda siz anlayın lütfen!

Semra Hanım, her bisikletçi bir kaç düşüşün ardından bisikletten vazgeçseydi eğer, geriye kimse kalmamıştı bisiklete binen.

Belki de ihtiyacınız olan şey biraz daha dikkat, biraz daha sakin olmak bisiklete binerken, ya da sadece biraz tecrübe... Ama ihtiyacınız olan tek şey vazgeçmek.

Kazanız kötü olmuş, geçmiş olsun... Ancak gidonu bırakmayın elinizden, göreceksiniz buna değecek.

çok geçmiş olsun.ancak bisikleti bırakma nedeniniz bu kadar ufak olmamalı.çünkü bisiklet dünyası çok büyüktür ve sizi bu kararınızdan dolayı asla affetmeyecektir.ne olur bırakmayın bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: semra çetindağ
@semra çetindağ

Bende çoğu kez düştüm ama sizin gibi bırakma eğiliminde bulunmadım. Sonuçta kullandığınız bisiklet dağ bisikletleti, yaramaz bir bisikeltttir e biraz bırakında olsun o kadar düşüş. Bazı şeyler için tecrübe gerekli, tecrübe içinde o olayın içinde bulunmak gerekir. Alın size fırsat! Düştüğünüzde iyi düşünün benim düşmeme sebebim ne, eğer yanıtı bulursanız birdaha aynı hatayı yapma riskiniz azalır. Ve özellikle bisiklete binen bayan vatandaş sayısı çok azken bırakmanız hiç iyi olmaz. Bence düşüşün etkisiyle verilmiş bir karar, kısa sürede geçer ve bisiklete geri dönersiniz. Kalkın ve yüzünüzü yıkayın! :)

• Beğen
Semra Ablacım daha yeni duydum çok geçmiş olsun valla. Bilmeyenler için söyleyeyim Semra Ablamız İzmir'de bayan bisikletçiler arasında en azimli olandır ve bu işin bayan bisikletçiler açısından en çok faaliyet yapma çabası içinde olanlardan birisidir yazısında yazdığı gibi. Kendisinin ilk düşüsü oluşu olduğunu sanmayın benim bildiğim en az 10 ve şahit olduğum en az 3 tane çok ciddi düşüşü mevcuttur. Hatta geçen salı günü bile düşmelerini konuştuk ve bisiklet öyle bir şeyki Onur düşsemde de bir türlü bırakamıyorum. Semra Ablam ve Eşi Şerif abi ve Kızı Ege ailecek bisiklet sevdasına yıllarını vermiş insanlardır. Daha yeni aile boyu bisikletlerini değiştirdiler ve Salı akşamı Karşıyaka turumuzda kutladık. Eğer ben Semra ablamı tanıyorsam böyle bir şey yazdıysa gerçekten çok ciddi düşmüş ve yaralanmıştır ve ayrıca yazısında da UZUN BİR SÜRE diye belirtmiştir kendisi. Yarın 17 Ağustos buradan Depremde kaybettiklerimizi rahmetle anarak söylüyorum arkadaşlar, büyük bir deprem olduğunda kaçımız evden çıktıktan sonra hemen eve girebiliyoruz soruyorum , ben eve hayatta giremem kimse beni sokamaz herhangi bir eve , bunları hafifte olsa hepimiz yaşamışızdır ve sonunda hepimiz eve grimişizdir işte bisiklette böyle birşey hepimiz için(bütün deprem yaşamış arkadaşlarıma buradan yaşadıklarına saygı duyuyorum ve hepsinin yaşadıklarını paylaşıyorum saygıyla) , Semra ablamız birçok düşmesinden sonra bu duruma düşmüştür. İzmir Karşıyaka çamıası kendisinin nasıl bir insan olduğunu bilir.Farkındaysanız bu durumda bile kendisi herkesi Kask konusunda nasıl uyarıyor.Umarım detaylı bir şekilde anlatabilmişimdir. Çok Geçmiş olsun Semra Ablacım Tekrardan eminm ki en kısa zamanda aramıza geleceksin hiç şüpem yok.

• Beğen
merhaba semra ablacım.

bende dün aynı olayı yaşadım ve bisikletimin üstünden uçtum kaskım olmasaydı eminim belkide şuan hastanede olurdum çünkü giro atmos kaskım çatladı ve degiştirmek zorunda kaldım ..üstelik kilitli pedal kullanıyordum bisiklette üstüme geldi.

Bence bisikleti bırakmamalısınız . Eger bisiklete biniyorsan düşmeyide ögreneceksin ve yerden kalkıp yılmadan yoluna devam edeceksin . ben böyle ögrendim babamdan abilerimden ablalarımdan ...

Tam tersi bırakmak yerine daha azimle devam edin bisikletinizi kullanmaya çokta güzel bir bisikletiniz var..

Düşmekte bir bisiklet sanatıdır . Düşmeden bisiklete binilmez :):)

Hanımefendi yapmatın lütfen.
Bebeklerde yürümeyi düşe kalka öğrenmiyorlarmı?
Onlarda her düştüklerinde ben bu yürüme işini beceremicem deselerdi insanlık sürüngen olurdu heralde.
Belki bir süre ara verirseniz cesaretinizi toplar bisiklet özleminizle tekrar dönersiniz.
Benim sevgili eşim de bisiklet binmeyi öğrenirken düşüp kolunu kırmıştı, ama azmetti ve doktorların yasaklamasına rağmen hala fırsat buldukça düşe kalka binmeye devam ediyor.
Yapabileceğinize inanın yeter.

Selamlar,
Mustafa Dinç

tüm moral verici konuşmalarınız için teşekkürler ,iyi geldi. Semih Aydoğdu gözlerinden öperim yavrum (48 yaşındayım ben ) çok moral oldun çok geçmiş olsun kaskın korumuş bak . Bisikletçi ruhuna sahip olanlar hemen belli oluyor .Onur'cuğum utandırdın beni .Deprem benzetmen çok anlamlı düşüne kaldım (nurlar içinde yatsınlar) korku anlamın da sanırım öyle bir şey yaşıyorum ,geçeceğini umarım sizin gibiler olmasa İzmir'de bisiklet bu kadar güzelleşmezdi teşekkürler herkese.

• Beğen
Tepkiler: Asmirk
Semra Ablacım bugün gördüm. Çok çok geçmiş olsun. Onur gerçekten güzel bir benzetme yapmış. bir kaç gün eve girmeyiver ama ondan sonra her ne kadar birlikte pedallama şansımız pek olamasa da aramıza bekliyoruz seni. Yeni bisikletleriniz hayırlı olsun bu arada.

Senem'ciğim çok teşekkürler ,ama neden birlikte olamıyoruz onu anlayamadım ,sen i ve patencimizi özledim ben :)

@semra çetindağ

bukadar çabuk bırakmasanız bakın ben ne düşüşler yaşadım köprücük kemiğim kırıldı daha dogrusu kırılmadık kemik kalmadı ama hala üstündeyim bence az daha sabır olucak emin olun olucak ..

• Beğen
geçmiş olsun, şimdilik soğumanız normal, düşünce soğuyor insan, ama bırakmayı düşünmeyin bile, bisiklet sürmek, yaptıkça, öğrendikçe güzelleşen bir aktivite :)

• Beğen
@semra çetindağ

salı turları uymuyor bana. 1 kere geldim gece 1:30da evdeydim. perşembe de siz gelmiyorsunuz:( cumartesi de planım oluyo genelde. yani uzun zamandır denk gelemedik:( ben de sizi, şerif abimi özledim.

Geçmiş olsun ablacım.....Hemen pes etmek yok,Ben bile kaç sefer düştüm,bisikletim çalındı:( ,babamı kaybettim:Skull-175 ama bisikleti bırakmaya hiç niyetim yok açıkcası.Uzun süre sakatlığımdan dolayı bisiklet süremedim ama şimdi ise sakatlığım nüksedebilir... umrumda değil !!! Hem şimdi Tolga hoplıcak zıplıcak ona kim fırça atıcak?:rolleyes: Gelmezsen ben kimin portresini çekicem üstelik yeni bisikletinle:D
en kısa zmanda aranızda olmaya devam edıcem.Umarım birlikte tekrardan birilikte pedallarıs;)Görüşmek dileğiyle.....

Geçmiş olsun.
Yapılan hatalardan ders çıkarıp daha dikkatli olmak gerekiyor. Bence illaki düşülür diye birşey yok. Herkesin bir limiti vardır mutlaka. Limitlerinizi zorladığınızda düşersiniz, dikkatsizlikten düşersiniz, kaçınılmaz bir kaza ile düşersiniz. Biraz çalışıp o limitleri geliştirmek mümkün. Ben beceremiyorum deyip dırakmak yerine kendinizi geliştirip becermeye çalışmak daha doğru olur. Yanlış frene basmayacak kadar otomatikleşmek lazım. Ama siz daha çok dikkatiniz dağıldığı için düşmüşsünüz. Toplu turlarda dikkati dağıtan birçok unsur oluyor malesef. O yüzden de daha da dikkatli olmak gerekiyor.
Saygılar...

Geri