Scudo Sports

İzmirden Çanakkaleye... 14 saat 250km. Tur Videosu ile.

Tepki
744
Bisiklet
Cube
Herkese Merhaba. Ben Necmettin Ünlü.

Çanakkale Bisiklet Turu (24-25-26 Mart 2017) icin Bergama/İzmirden yola ciktim. 2 gun suren yolculugumda 14 saat bisiklet sürüp Canakkaleye vardim. Ardindan otobus ile gelen grubum ile 2 gun suren etkiliklere katildim. Detaylar videoda. Iyi seyirler efenim.

Videoyu Youtube uzerinden begenip ve Kanalima abone olursaniz beni desteklemis olursunuz. Tesekkur ederim.

Scudo
hocam öncelikle sizi kutlarım emeğinize yüreğinize sağlık.Benim videoyu izlerken merak ettiğin şu talihsiz olay biraz açıklarmısınız kimsede ciddi birşey var mı?

@colourless48 tesekkur ederim. 2. Gun Abideye yaklasmisken gerceklesti uzucu olay. Arkadasimiz yokus asagi hizla inerken kendini bilmez birinin manevrasiyla dengesi bozuldugu dusunuluyor, gorgu sahitlerinin verdigi bilgiler dogrultusunda. Kafasini sert bir sekilde yere carpmis, kask ikiye bolunmus. Yinede kafasina 5 dikis atildi. Kask olmadigi durumda gelisebilecek durumu dusunmek dahi istemiyorum. Kendisi ogrenmenlik yapiyor, 1 hafta iznin ardindan ise ve hayata devam ediyor. Sagligi gayet iyi. Dusus anini halahatirlamiyor.

geçmiş olsun, bu arada eğlenceli bir tur olmuş.
kask pek kullanmamışsınız herhalde, aslında en keyiflisi kasksız sürmek ama maalesef gerekli bir öğe kendisi.

@Kuzey Ege Tirmanis ve yogun ter attigim durumlarda cikartmak durumunda kaldim. Sonrasinda arkadasimizin kask sayesinde hayatta kalmasi kaskin onemini gozler onune seriyor. Ve benim kazki sık sık cikartip ne kadar dusuncesiz davrandigimida. Bir daha birak sicak havayi hicbir kosulda kasksiz bisiklet surmeyecegim, insan baskalarindanda ders cikarmali.

Bisiklette kaportamız vücudumuzdur. İstenmez ama kol-bacak kırıldığında bir şekilde tedavisi var. Kafa kırılırsa tedavisi zor..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
geçmiş olsun, eğlenceye gölge düşsede güzel tur, tebrikler

Karl farth ile bursada tanıştık. 2.3 saat sohbet edip turu hakkında konuştuk.daha sonra kendisi uygun fiyatlı otel aramakta oldugunu söyledi. Bende tabi bizim millet kazığı sever diye ona yardımcı oldum. Ve bekar evinde kalan arkadaşımın evinde ağırladık. Sabah 8 gibi bursadan Eskişehire doğru yola çıkmışyı. İnsta ve faceden hala takip ediyor, ara ara sohbet ediyoruz👍54 yaşında kendisi.

@Ysryyn hocam bu çok önemli hangi milletten hangi dinden , yahut hangi spor dalından olursa olsun , bir insana yardımcı olmak ve onun ihtiyaçlarını gidermek insan olarak kalmanın en güzel yoludur. Bu forumda çok farklı bu tarz örnekler okudum. İnşallah bir gün ülke olarak ülkemizden geçip giden her spor dalından insanlara yönelik dinlenme ve barınma imkanları sağlayacak seviyelere tekrar geri döneriz. Biz bunu hem Selçuklu da hemde Osmanlı da görmüştük.

Günümüzde nasıl peki spor yapan ve ülkemiz sınırları içerisinde hareket eden insanlara Turist gözüyle bakılıyor. Önce bu bakış açısının değişmesi lazım. Bisiklet turcularına gelince tek amacı pedallamak ve dünyayı daha iyi bir gözle tanımak olan ulaşımını kendi beden emeği ile sağlayan kişiler. Çok uzatmayacağım onlara yapabileceğimiz en asgari şey saygı duymak olmalı. Tabi böyle yardım haberlerini duyunca çok şükür Memleketimin Yiğit insanlarına deyip Cenabı Mevlaya şükrediyorum. İyi ki varsınız. :harika:

@Ysryyn hocam bu çok önemli hangi milletten hangi dinden , yahut hangi spor dalından olursa olsun , bir insana yardımcı olmak ve onun ihtiyaçlarını gidermek insan olarak kalmanın en güzel yoludur. Bu forumda çok farklı bu tarz örnekler okudum. İnşallah bir gün ülke olarak ülkemizden geçip giden her spor dalından insanlara yönelik dinlenme ve barınma imkanları sağlayacak seviyelere tekrar geri döneriz. Biz bunu hem Selçuklu da hemde Osmanlı da görmüştük.

Günümüzde nasıl peki spor yapan ve ülkemiz sınırları içerisinde hareket eden insanlara Turist gözüyle bakılıyor. Önce bu bakış açısının değişmesi lazım. Bisiklet turcularına gelince tek amacı pedallamak ve dünyayı daha iyi bir gözle tanımak olan ulaşımını kendi beden emeği ile sağlayan kişiler. Çok uzatmayacağım onlara yapabileceğimiz en asgari şey saygı duymak olmalı. Tabi böyle yardım haberlerini duyunca çok şükür Memleketimin Yiğit insanlarına deyip Cenabı Mevlaya şükrediyorum. İyi ki varsınız. :harika:
Herşey bir yana, insana saygı duymak gerek önce. 👍👋

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri