Polise kesinlikle başvurun, benim önceki bisikletim çalındıktan çok sonra gidip polise öylesine sordum "Neden çalınır çalınmaz gelmedin, bulunurdu." demişlerdi.
Bu arada kendimde çok küçükken apartmanda bağlı bisikletimin anahtarını kaybedince sanayiden bir ustayla beraber kilidi basit bir aparatla kesmiştik 10 saniye sürmemişti. Bir başka örnek; bir yakınımız kafede otururken, oturduğu sandalyesinin arkasına bağlamadan koyduğu bisiklet çalınmıştı. Adam arkasını döndüğünde bisiklet buharlaşmıştı. Demem o ki (herkesinde yazdığı gibi) bisikleti zaten suçlu olacak kişi çalar, siz tedbir almak zorundasınız, hemde çok üst düzey tedbir. Bu derece tedbir almak zorunda olmayı malesef üzülerek söylüyorum ama gerçekler.
Birde olduki bisiklet bulundu veya başka bisikletle yolunuza devam edeceksiniz, bu üst düzey tedbir konusunda elalemin baskısı altında kalmayın. Kastettiğim ne, şu; özellikle esnaflar "Yok beee burda kim napacak, bağla çıkar onlamı uğraşacan", "Yav 5 dk ya 5 dk, koy şuraya bitsin gitsin" gibi laflar çok ediyorlar, aldırmayın. Bir dükkana girip birşey sorup çıkmak için bile bisikletimi kitliyorum şahsen. Bunlarda tecrübe oluyor insanlara işte. Umarım "Geçmiş olsun" sözüne çok muhtaç kalmadan bisikletinizi bulursunuz, şimdilik geçmiş olsun.