Scudo Sports

İzmir'de bisiklet yolu olarak yutturulanlar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
308
Bu yaya kaldırımı sanırım 500 metre kadar ve Sayın Belediyemiz tarafından KÖRFEZ BİSİKLET YOLUNUN bir parçası olarak kabul ediliyor. Sayın Belediye Yetkilileri siz nerede böyle bir bisiklet yolu gördünüz? Acaba bu yolu bisiklet ile deneyen bir yetkili oldu mu? Bisiklet Forumda İzmir'in dandik bisiklet yolları ile ilgili yazıp duruyorum, forumdaşlar beğeniyor o kadar sonuç yine sıfır. Anlaşılan Belediyenin bisiklet yolları ile uğraşan bölümünden hiç kimse bu forumun ne üyesi ne de merak edip de bu foruma bakıyor. Öyleyse biz neden uğraşıyoruz, bu işlere kafa yoruyoruz. Sanırım forumdaşlardan akrabası, tanıdığı belediyeci olan da yok. Olsaydı bir şeyler yazardı herhalde. Bakalım bu yazdıklarım bir işe yarayacak mı?

132120 dosyayı görüntüle

Scudo
Urla sahil yanı Maraşal Fevzi Çakmak mah. deki yol ayrı bir komedi. Sanırım MTB'ciler için parkur hazırlamışlar....

ben de karşıyakadakine çok kızmıştım önce sonra baktım ki bunu "yaya ve bisklet yolu" olarak planlamışlar, tabelada da zaten hem insan hem bisiklet var görüleceği üzere.

foruma yazarak ne sonuç bekleniyor, kimse sizi muhatap almayınca niye kızılıyor anlamıyorum ama bizzat belediyeyle, belediye halkla ilişkiler bölümüyle vs. iletişime geçilse daha iyi olur, yoksa umarım birilerinin yakını belediyecidir diyerek kazanım elde edemezsiniz diye düşünüyorum. saygılar.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve Decsan
Hiç bir işe yaramıcak. Ege Üniversitesine kadar bisiklet yolu yapılsa işe her gün bisiklet ile giderim. (Kemalpaşa'da çalışıyorum.) Ama Altınyol Bayraklı sahil hep bir tadilatta nefret ettirdiler artık.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@trabzonlu ozan
Ben defalarca yazdım cevap bile verilmedi :)

@sargonnas
Ben beklemeyi bıraktım o yol yapılmayacak anlaşıldı.
Altınyol'dan devam...

@Özgürpedal
Yol bisikleti ile geçerken resmen beyin sarsıntısı geçiriyorum bu yolda..

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Özgürpedal her gün Karşıyaka-Aşıkveysel parkı turu yapardım, en sevmediğim kısım burasıydı. Cam kırıklarını temizlemekten bıkmıştım, bisikletim katlanır olduğu için tangır tungur gidiyordum zemini çok kötü, direkleri tutturmak için zeminde bulunan vidalar çok tehlikeli, turan istasyonu parkına girişte çukurlar var hızlı girildiği zaman çok tehlikeli oluyor ... Özet olarak bisiklet için rezalet bir yol ama manzarasını en çok sevdiğim yerlerden birisidir umarım sesimizi duyan olur da bu kısmı düzeltir.

Yolların bozukluğu bir dert, bisiklet yolunu yan yana 3-4 kişilik gruplar halinde koşu parkuru olarak kullanan insanların bilinçsizliği başka bir dert. Bahsettiğim karşıyaka-mavişehir hattı.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dün gece yine Sahilevlerinde bisiklet yolunun yanında caddeden gidiyorum. Çünkü motorlu çıkcak sinirlencem yine canım sıkılcak biliyorum. Derken tam orda bi bisikletliye motor çarptı. 2 ağır yaralı vardı çok moralim bozuldu
Bir iki ceza yazılırken gördüm ama yetersiz. Herşey göstermelik.
Ksk iskele gibi vitrin bi muhit tarla gibi şu an toprak yığını atıl duruyo.
Binlerce kez yazdık şu bisiklet yollarını su içinde bırakıyorsunuz diye dinleyen yok. İnşallah kurtuluruz bu zihniyetten.

En azından bir yol görünüyor. İstanbul Maltepe'de yolu tamamen ortadan kaldırdılar. 3 aydır ibbbeyazmasa'ya bildiriyorum. İlgilenen yok. :)

İstanbul'da farklı değil. Benim güzergâhım üzerinde Florya-Yeşilköy arası yapılan sahildeki bisiklet yolu da bir felaket. Kimi yerlerde kaplamalar tamamen bitik. Bir türlü yama yapılmıyor. Bir de şu mavi boyaya ve 1 metrede bir oluşan paneller arasındaki çiziklere sinir oluyorum. Yol bisikletim olduğu için ağır gitmek zorunda kalıyorum. Hele sıcak günlerde piknikçiler mi dersiniz, denize girenler mi dersiniz, bisiklet yolunda mangal yapanlar mı dersiniz ne arasanız var. Bir de bisiklet yolunu yürüyüş yolu, gezinti yolu olarak kullananlar var. Koskoca yolda bize ait bir geliş bir de gidiş alan var ama ne fayda?

İstanbul'da oturuyorum ve geçenlerde arkadaşımı ziyarete İzmir'e gittim, bisiklet falan kiraladık ve hayran kaldım yollara gerçekten. Kıymetini bilin, İstanbul'un iki üç katı gelişmiş bir yermiş İzmir,çok şaşırdım.

• Beğen
Tepkiler: tifosi
Canakkale de olan varmı bılmıyorum ama en komedısı burda olabılır.
Bu hem bısıklet hem yaya tabelası olsa anlayıs gosterılebılırmıs aslında.

Neyse trqfıge kapalı uzun bir cadde ve kordonlar da tam ortadan genıs bır bisiklet yolu yapmıslar ( sadece boya ıle cızgı cekılerek) ve yolun hemen kenarı kafelerın masa sandalyelerı.
Bazı yerlerde sadece bısıklet yolu ve masa var yayaya yer yok yanı cızgıye uyulursa
ve bu cadde cok yogun kalabalıga sahıp oluyor gunduz saatlerınde.

Genel olarak sehır bısıklet konusunda iyı hakkını yemıyeyım cok fazla kullanım var ama bısıklet yollarının buyuk cogunlugu komık gelıyor bana. O yuzden yoldan yuruyen yayalara zıl calmıyorum veya bırsey dıyemıyorum.

Bahse konu Turan - Alaybey arası gerçekten kötü.. Yaya ve bisiklet yolu olarak belirtildiği yazılmış ama burada pek yaya trafiği yoktur. Bayraklı cıvarında da yol çalışmaları dolayısıyla bisiklet yolu neredeyse iptal durumdaydı. (Yaklaşık 5-6 ay önce) Son durumu bilmiyorum. Böyle olunca da Alsancak - Karşıyaka çok tercih edilemiyor. İlgililerin acil ilgilenilmesi gereken güzergah buralarıdır..

izmir belediyesine yeniden mail attım..

bahçelerarasındaki banketsiz yollarda kelle koltukta pedallamaktan sıkıldım.. bu esnada kocaman kaldırımlar bomboş yatıyor..
böyle berbat bi planlama olamaz yaa.. birileri ölmeden bu durumu düzeltmeleri lazım.. hiç umudum yok ama yine de mail attım :uzgnm:

peki ne istiyorum: bu kaldırımları, hem yayaların hem de bisikletlerin ortak kullanımına uygun yeniden düzenlemelerini istiyorum..

VD8lzv.jpg

@Türka¥ inciraltina bakmayan bahcelerarasina bakar mi veya izmirin neresine bakmis ki de cukur acmaktan baska ve de kaldirim yapip kaldirim yapmaktan baska ki de bahcelerarasina baksin ne izmirlilerdeki chp zihniyeti degisir ne de chpnin zulum zihniyeti bunlara oy verenlere mustahak az bile ama gel gor ki kurunun yaninda yasta yaniyor malesef konuyu siyasete sokmayayim diyorum ama imkansiz sokmamak

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Fatih Yasin Söndüren

daha çok kişi mail atsın o zaman dikkatlerini çekeriz belki.. bizler talep etmedikçe birşey yapmıyorlar.. keşke bu rotayı kullanan herkes üstteki görseli ekleyip mail atsa..

Geri