Scudo Sports

İzmir

Ben Koray, 26 yasindayim yari-profesyonelim.
Izmir/Guzelyalida yasiyorum,
Fixie yol bisikleti kullanicisiyim,
Yol arkadasi arayanlarla tanismak isterim,
Tur programlari da duzenleyebiliriz.
Iyi pedallamalar ;)

Scudo
Ben en kısa yolu link olarak ekliyorum. (Karşıyaka Lisesi - Karabağlar muhtarlık arası)
(link)

1. Seçenek ; Sizin yaklaşık 40 - 50 dakikanıza mal olabilecek bir yol.(Bu süre ilerde düşebilir) Karşıyakadan Smyrna meydanına kadar gelip 2. sanayi tarafına döneceksiniz. Sanayii içinden geçip Doğumhastenesi arkasından Gürçeşme istikametinden Bucaya doğru namık kemal caddesi üzerinden devam edin. Hiç sağ sola dönmeden karabağlara ulaşırsınız.
1. Seçenek; ratm arkadaşın söylediği gibi hareket ederek zamandan ve efordan kazanabilirsiniz. Ama tabii ki bu günlük 8 TL, aylık yaklaşık 200 TL kentkart yüklemesine denk geleceğini de hesaba katmanız lazım.

Ben Boznova Kızılay mahallesinden Gıda çarşısına 20 Dk gibi bir sürede ulaşıyorum. Gıdadan bir kaç sefer Şirinyer Hipodrom arkasına gittim ve 12-15 dk sürdü. Sizi zorlayacağını düşünmüyorum ama gürçeşmede kısa bir az eğimli tırmanış yapacaksınız. Harici yollar akıcı ve az trafikli.

Adım Dursun
Karşıyaka'da oturuyorum.
Her gün Karşıyaka Montrö yapıyorum.
Hafta sonları Bostanlı kuş cenneti Kaklıç sasalı civarında geziyorum..

Aslında bir ara toplanıp bir tanışma partisi gibi birşey yapılabilir. Siz ne dersiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Helen
çok teşekkürler arkadaşlar yardımseverliğiniz için .. ne yazık ki hiç anlayamadım yolları, nedeniyse dogma buyume izmirli olmama ragmen bildiğim ksk bostanlı alsancak bornova yı hala çok karıstırırım:) izmirin diğer yerlerini hiç bilmiyorum ayda yılda bir gidiyorum ve toplu taşıma aracı kullandıgımdan yolcuklarımda genelde kitap okudugum için etrafımada hiç bakmıyorum. karabağlara toplu taşımaya bile tam olarak nasıl gidileceğinde emin değilim :) sanırım önce karabağları tanımaya baslamam gerekıyor bilemedim:(

@afidanci66

harita için çok teşekkürler.. halka pınar metorya kadar gelebildim haritadan sonra kayboldum :)

@kemal karga

:) Belki bir ara denk geliriz ben götürürüm o yoldan seni :) önümüzdeki hafta içi bir sabah şirinyere gideceğim. Bilgilendiririm buluşur gideriz :)

@afidanci66

eyvallah iyi olur ama işe yarın başlıyorum daha ilk günden ben bisikletle gidip adamaları heycanlandırmayım :)

18 kasım 2014 pazar günü izmir aydın otobaninda 2 bisikletli gördüm. Bisikletleri tam yüklüydü.tura cikmislar sanırım. Otoban bisiklete yasaktır ve çok tehlikelidir. Kurallara uyalım. Bende bisiklet kullanıyorum ama bu tür yerler uygun değildir. Kazasız ve keyifli sürüşler..

• Beğen
Tepkiler: Decsan ve Murat B.
Facebook üzerinden izmirle ilgili bir grup kurulabilir. Bisiklet forumun İzmir grubu gibi birşeyler.

kuruldu mu böyle bir grup :)
Ömercan bende Çiğlideyim sasalı bostanlı ve arabayla şu an basit rotalara katılabilirim :)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

konunun ayrıntısı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesindedir.
(link)

benim merak ettiğim,
1-Bisim bisikletleride bizim gibi saat kısıtlamalı mı metroya binecek?
2-Bisim bisikletleride biz gibi metroya binerken bisitlet için ücret ödeyecek mi?

Hergün altınyoldaki trafik yüzünden arabayla mavişehirden 30-45 dak. Gidiyorum alsancağa...
Keşke doğru düzgün korunaklı güzel bir bisiklet yolu olsada bisikletle gidebilsek,

Metro duraklarına bisim durakları konulacakmış. Metrodan çıktıktan sonra bisim ile ulaşım sağlanacak. Bisimlerin metroya girmesi gibi bir şey söz konusu değil. Metro duraklarının geneli bisiklet sürmeye uygun yerlerde değil. Trafiğin içinde sürmeleri gerekecek bu uygulama patlar gibi. ^^ Konakta zaten vapur iskelesinin dibinde bisim durağı var. Pilot uygulama noktası oraya yapmalaı saçma olmuş.

Artık inanmıyorum bu kandırmaca sözlere bisiklet dostu gibi görünmelere. Katlanır bisikleti katlı halde almayan zihniyet değişmedikçede inanmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@D.Mustafa

katlansada katlanmasada bisiklet bisiklettir sonuçta. senin bisikletini katladığını gören yaratıcı mucitler, yarın birgün benim arabam katlanır araba derse ne yapacak bu metro / izban a.ş. ??? :)

@Hamit E.
Hamit bey katlanırın amacı nedir o zaman? Otobüs vapur alıyor. İzban ve metro almıyor neden peki.

• Beğen
Tepkiler: Hamit E.
Sisteme bisikleti entegre etme adımı değil bu, kendi bisiklet projelerini para kazanır hale getirme çabası.

Bisikleti kent ulaşımına adapte etmeyi düşünen kent yönetimi, kesintisiz bisiklet yolunu (liman - Bayraklı geçişi özellikle) tamamlar, bu yola Bornovayı entegre eder, Kordon dışında Alsancak'a bisiklet yolları kazandırır, metro ve İzban'a bisikletle giriş saatlerini daha insaflı hale getirir, katlanır bisiklet problemini çözer.

Twitter'dan Büyükşehir Belediye'nin kent planlama uzmanına tam 5 kez liman Bayraklı geçişini sordum, her seferinde favlayıp (yani ilgileniyoruz demenin kibarcası) geçti. Bu söylediklerim atla deve işler değil ama maalesef adım atılmıyor. Pasaporttan Bornova'ya iş çıkışı kışın gitmek gerçekten tehlikeli haftada 2 gün gidiyorum ama ciddi stres biriktiren bir uğraş.

Maalesef kent yönetimi bizleri pek sallamıyor...

adamlar daha konak - göztepe vapur iskele arasına düzgün asfalt yapmadılar. ben trafik az ise yoldan gidiyorum yoksa bileklerim uyuşuyor, totom ağrıyor. sürekli tangır tungur

Geri