Scudo Sports

İzmir

ne gibi bir eylemde bulunabılırz. bence sadece burda yazarak yada vıdeo koyarak yapmamız bıze bırsey kazandırmayacagı gıbı zamanda kaybettırecektır.
Bende TV ve Gazetecilere haber verilerek pankartlı eylem yapabılrıız.

Scudo
merhaba Sarper ben: karşıyaka'da oturuyorum.
Yol bısıkletı alıyorum. Bende ıdman ıcın yer arıyorum eger sızın ıcın uygun ıse bende sızınle gelebılırmıyım.

size ulaşmak ıcın maıl adresımı ve cep numaramı bırakıyorum sızden haber beklıyorm.

sarpergulsoy@gmail.com
555 293 91 32

Öncelikle merhaba karsıyakalı12 Çarşamba akşamı bisikletçileri hakkında bir kaç soru sormussunuz cevaplamak isterim. Grubun toplama yeri Özkanlar tansaş yanındaki cumhuriyet parkı. Grubun adındaki gibi çarşamba akşamları saat 20:30 da hareket ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde bir sonraki hafta nereye gidileceği konusuluyor zaten. Sizde fikir sunabiliyorsunuz. Eğer gruptaki diğer bisikletliler tarafındanda onaylanırsa gelecek hafta oraya tur ayarlanıyor. Daha detaylı bilgiyi facebooktaki Çarşamba Akşamı Bisikletçileri (ÇAB) adlı grubumuza üye olarak alabilirsiniz. Keyifli sürüşler :)

Benim pek umudum olmasa da herhangi bir ses duyurma eylemi olursa desteklerim. Neden umudum yok dedim? Şayet ne pasaporttaki bisiklet yolunda, ne de göztepe köprüsünün sahil değil de diğer yakasındaki bisiklet yolunda bisiklet yolu olduğunu belirten levha ve çizimler olmasına rağmen insanların yanyana 3-4 kişi yürümesinden ötürü bisiklet süremiyoruz. Sürmeye kalkınca da halktan tepki görüyor, milletin homurdanmasını çekiyoruz. Ayıplanıyoruz, sanki yaya kaldırımda 3 bisiklet yanyana sürüyormuşuz gibi.. Hatta bir defa tartaklanma olayıyla karşılaştık. Bisiklet yolunda bisiklet sürerken. Tüm bunlar İzmir'de oluyor üstelik. Genel anlamda daha modern bir hayat stili ile tanınır güya. Trafikte üstümüze sürenleri falan saymıyorum dahi. Trafiğe şikayet ettik ama biz birşey yapamayız çarpmadıktan sonra, dediler. Bisiklet sporuna ve bu sporla uğraşanlara saygı ve tüm bunlara karşı bir bilinç yaratmak baya zor görünüyor. Ancak bir çözüm yolu bulursanız İzmirli olarak destek olur, katılmaya gayret ederim.

İyi forumlar.

bu yazılı olan sayfaya yazı yazamıyorum.
zaten ayarlanan bır programda yok zaten bızım bu forum aracılıyla bırsy hazırlamamız mumkun deıl mı?

merhabalar kantar durağının karşısında oturuyorum. tur yapan varsa tanışmak amaçlı gelebilirim. keyifli paylaşımlar

@volkert

Burada bir düzeltme yapmak istiyorum.Öncelikle köprü üzerinden gidildiğinde liman "C" kapısı önüne çıkılıyor, çok önemli değil, asıl keşfim başka.

Mutlaka bilenler vardır; Meles deltasının körfeze döküldüğü yerdeki piknik alanının ucunda bir Yalıçapkını kuşu heykeli var.Altınyol'dan Konak tarafına doğru giderken görmüşsünüzdür, şu:

http://img230.imageshack.us/img230/2333/163picturels1.jpg

Bu heykele doğru giden yolun ucunda deniz kenarında betondan dümdüz bir zemin var.Bu zemini sola doğru takip ederseniz, yani limana giden beton köprünün ayaklarına doğru, kanalın karşısına geçmek için toprak bir dolgu yapıldığını göreceksiniz.Bu dolgu geçici olarak kanalda temizlik yapan iş makinaları için mi açıldı bilmiyorum. Belki orada belediye bir düzenleme yapar ve o geçişi betonlayarak bisiklet kullanımına açar.Oradan geçerek hiç köprü trafiğine girmeden Alsancak tarafına ulaşmak mümkün. Orayı geçtikten sonra toprak yol demiryolu ile limanın tel örgüsü arasından yaklaşık 200 metre falan devam ediyor ve liman D kapısı önünden demiryolunu geçip tekrar karayoluna çıkılabiliyor.

bende 1 haftadır bisiklet sürmeye başlayan biri olarak, üçkuyular konak arasında bisiklet yolunda bisiklet hariç herşey mevcut. birde fırça yiyoruz çiğdem yiyen ailelerden:) alsancak kordon da midyedi mısırcı ve mekanların sandale masaları bisiklet yolunda:) en iyisi asfalt...

merhabalar bende balçovadan, bugun urla yaptım tam 52 dk da girdim ortalama 24-26 km/s yaptım çok keyifliydi. sizce zaman olarak iyi mi? ama dönüş yolu çok güzel gidişe göre az daha zorlayıcı. keşke yanıma mayo alsaydım denize de girmek keyifli olurdu. gece 01.00 turlarına dahil olabiliyormuyuz?

güzel mesaj.sadece izmir degil ben butun ulkenin bisiklet yolu olmasını istiyorum.asfalt dada gozum yok toprak yolda olablir.naturel.birlikten kuvvet dogma tüm ulkenin bisikletseverleriyle mumkun olur.birlikten kuvvet dogma topyekun olmalı.birimiz hepimiz, hepimiz birimiz icin:D

Öncelikle merhabalar,
Dokuz Eylül Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve Spor bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nun ortak laboratuvarında Performans Ölçümleri yapılmaktadır. Vücut Kompozisyonu, Aerobik güç ölçümü (doğrudan, dolaylı) Anaerobik güç ölçümü (wingate,rast) bireysel anaerobik güç belirleme (laktat) testleri yapılan ana testlerden bazılarıdır. Özellikle Bisiklet ve Triatlon sporcularının dönem başı,ortası ve sonu ölçümleri; takibi ve yorumlanması yapılabilir.
Yukarıdaki testler Amatör olarak ilgilenenlerinde kendi seviyelerini görmelerini sağlamaktadır.

Vücut kompozisyonu belirleme
Solunum fonksiyon testi
Bazal metabolik hız
Aerobik güç (Kardiyopulmoner egzersiz testi)
Anaerobik eşik belirleme
Wingate Anaerobik güç testi
Sıçrama testleri (statik, ağırlıkla statik, countermovement, derinlik)
Sürat testleri (0-100 m arası bir ara derece ile beraber)
Reaksiyon testi
Çeviklik testleri (ajax shuttle, illinois agility, 505 agility, t-test)
Atış hızı testi
Anaerobik kapasite (koşu temelli anaerobik sprint testi)
Biyokimyasal analizler (GGT, Bilirubin, GOT, Kreatinin, GPT, K, Hemoglobin, Üre, Kolestreol, Ürik Asit, CK, Pankreatik Amilaz, Glukoz, Amilaz, HDL Kolesterol, Alkalen Fosfataz, Trigliserid)

Ekipmanlarımız

Sağlık grubu
Yasen ECG 903 A 12 kanallı elektrokardiyografi
Spirobank Spirometre
MD 300 Pulse Oksimetre
Kenz Pedometre-Adımsayar

Vücut komposizyonu grubu
Skinfold Kaliper Deri Kıvrım Kalınlığı Ölçer
G-Tech International Boy-Ağırlık Ölçer
Tanita UM 073 Vücut Yağ Yüzdesi Ölçer
Langen Messstab 5003 Ultrasonik Boy Ölçer
InBody 720 Vücut Komposizyon Analizörü
Mezuro
Kumpas

Ergometreler
Cosmed T150 Koşu Bandı
Monark 839 E Bisiklet Ergometresi
Monark 824 E Bisiklet Ergometresi
Monark 819 E Bisiklet Ergometresi
Monark 894 E Peak Bike Bisiklet Ergometresi

Dinamometreler
Takei Physical Fitness El-Pençe Dinamometre
Takei Physical FitnessSırt-Bacak Dinamometre
Takei Physical Fitness Jumpmetre

Polar saatler Polar RS 400 Kalp Atım Monitörü
Polar RS 800 Kalp Atım Monitörü
Polar S1 ivmeölçer
Fitmate Pro ile uyumlu göğüs bandı
Wingate peak power ergometre ile uyumlu göğüs bandı
Polar Fitwatch
Polar Xtrainer

Analizörler
Biosen C_Line Laktat Analizörü
YSI 1500 Sport Laktat Analizörü
Fitmate Pro O2 Analizörü
Reflotron Plus Biyokimyasal Analizör
Biopac MP100 Metabolik Analizör

Ölçüm Yardımcı Malzemeleri Q&Q Kronometre
Protech Kronometre
Termometre-Barometre-Higrometre
Otur-Uzan esneklik sehpası
Leica Disto D3 Lazermetre

Merhaba. Tüm bu testleri yaptırmak istiyorum diyelim. Testlerin tamamı ücretli mi? Ücretliyse tamamının toplam tutarı ne kadar? Bir kısmı ücretsiz ise hangileri? Yanıtlarsanız sevinirim...

0232 412 44 51 ya da 0232 412 4464 no lu hattan bilgi vereyim hocam. Dokuz Eylül Hastane yerleşkesinde fizyoloji anabilim dalı var Dekanlık Binası 6. kat orayada bekleriz.

Karşıyaka iskelesi ile Bostanlı iskelesi arasındaki bisiklet yolunu kullananlar; Karşıyaka belediyesine birer mail atalım mı?

Bu güzergahtaki bisiklet yolunda yeterince bilgilendirme levhası yok.Yerde bisiklet işareti de yok. Ayrıca yol üstünde yere sabitlenmiş çöp kovaları var. Otopark girişleri var.Bu girişlerdeki yol geçişinin dikkat çekici bir renk olması gerekir, araç sürücüsü dikkatli olsun. Bir de ksk önünde yelkenli park alanı nedeniyle mecburen kaldırım ve bisiklet yolundan başka yer kalmıyor.Buradaki yolun tamamen farklı bir renkte olmasını öneriyorum.Mesela kırmızıya boyayıp üzerine beyaz bisiklet işareti boyanmalı.

Ve tabi ki kendini piyasaya çıkarmış ergen tehlikesinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Dörderli beşerli gruplar halinde yan yana yürüyen, "önümüze gelene bin tekme" modunda giden bu kardeşlerimize bir gün uçarak bodoslama dalmayı planlıyorum.Uçan adam Sabri'den sonra televizyon ve intenet aleminin yeni kralı olabilirim."Psikopat bisikletçi yayalara uçarak kafa attı!" şeklinde bir haber okursanız şaşırmayın.

elbette gelebilirsiniz ... yarın çıkacak olan grup sabah saat 08.00 de göztepe iskeleden hareket edecek manzarakahveye gidip dönecekler uygunsanız katılabilirsiniz

@ReşitÇağırgan

Yarın dediğiniz bu sabah mı oluyor? Yani 8 temmuz pazar sabahı? 8 temmuza girdikten sonra post atmışsınız da teyit etmek istedim. Belki katılabilirim şayet.

Geri