Scudo Sports

İzmir

Merhaba,
Ben Ucyol/izmir den Nikos.17 yasindayim. Bisan Cyborg kullaniyorum. Her haftasonu ucyol alsancak guzergahindayim eslik etmek isteyen arkadaslarla seve seve yol yapabliriz =)

Esen kalin... :)

Scudo
Geçtiğimiz günlerde mimarlar odasında İzmir'in ulaşım planları ile ilgili bir söyleşide, büyükşehir belediyesinin önümüzdeki yıllardaki ulaşım sorunları ile ilgili vizyonu aktarılırken bisiklet yollarından hiç bahsedilmediğini, bir bisiklet kullanıcısının bisiklet yollarının yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine "bu konuda bir talep yok " şeklinde yanıt aldığını söyleşiyi dinleyen bir arkadaşımdan duydum. Ben orada bulunmadığım için duyumdan öte net bir bilgi veremeyeceğim,ancak söyleşinin yazılı dökümanlarına ulaşabilirsem buraya ekleyeceğim.

"bisiklet yollarına dair talebin olmaması" yanıtının trajikliği bir yana, belediyeler hazırladıkları planlarla ulaşım seçeneklerimizi belirlerler.Belediye bisiklet yolları yaparsa bisikletli ulaşım da o kentte yaşayan insanlar için ciddi bir ulaşım alternatifi haline gelir,bahsedilen talep de gün geçtikçe artar.

Sonuç olarak sanırım istekleri daha yüksek sesle haykırmak gerekiyor..

• Beğen
Tepkiler: shadowman3
Günaydın herkeslere , daha çok yeni merak saldım bisiklete ama çok mutluyum neden daha önce bisiklet almadım diye söylendim kendime :)

arefe günü İzmirdeki bayram hava durumununda gazına gelerek Trek 6000 bisiklet aldım ..

sanırım bayram boyunca 100 km ye yakın binmişimdir..

öncelikle sizden ricalarım tecrübeli arkadaşlar ,
seçimim iyimi satan kişi iyi bir model olduğunu söyledi ,
kıyafet konusunda yardımlarınız ki benim için çok önemli ,
birde olmazsa olmaz aksesurlar..

yardımlarınız için teşekkürler şimdiden:)

küçükyalı'dayım, mümkün olduğunca bisiklet kullanmak için çabalıyorum ama işlerden dolayı pek bi zamanım kalmıyor. Elimden geldiğince turlara katılmaya çalışıcam ;)

merhaba arkadaşlar karşıyaka/bahçelievlerde oturuyorum ve mosso slalom m-2 street bike kullanıyorum..Hemen hemen hergün bisikletin tepesindeyim hayatımın bir parçası haline geldi resmen.Bol pedallar izmir..

@Ali H.K

Merhaba Ali, foruma hoşgeldin. Forumda Urla civarından kimse var mı diye merak ediyordum, ben de Urla da oturuyorum belki birlikte turlayabiliriz.

Herkese merhabalar. Ben Erdem. İzmir'de yaşıyorum ve bir yarış bisikleti ile spora başlamak istiyorum. Mağaza ve model olarak tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Teşekkür ederim.

herkeze tekrardan merhaba arkadaşlar. 3 yılın ardından artık İzmirdeyim. arazide binmek isteyen arkadaşlardan haber bekliyorum.

iyi pedallar.

Herkese merhaba,

Arkadaşlar Cenk ben, Küçükyalı'da oturuyorum. Genelde İnciraltı-Alsancak arasında yol yapıyorum. Bu civarda olanımız vardır muhakkak, tanışmak, birlikte pedal çevirmek isterim.

Bende 2008 yılına ait Pinarello'nun Treviso modeli var.

Düzenlenicek gezi ve organizasyonlardan nasıl haber alıcam, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

Görüşmek üzere, iyi günler.

slm daha önce yazılan lisans için yazılan yazıları okudum,sağlık izin belgesini nerden alcaz..
aile hekimine gittim sağlık raporu istediğimde doktorun genelde verdiği izinler geri dönüyormuş tescil fişi gibi özel izin belgesi varmı?

• Beğen
Tepkiler: Yasin Kukur
İl spor müdürlüğünden aldığın kağıdın arka yüzünde doktorun doldurması gereken yer var. Oraya doktor sağlıklıdır diye imza atıyor ve kaşe basıyor. Ayrıca bir belge almana gerek yok.

@sadık öztürk

SLM BEN DE BUCADA OTURUYRUM. FIRSAT BULDUKÇA KISA TURLAR YAPIYRM.BİSİKLETİNİ ALINCA MESAJLAŞALIM.ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Merhaba İzmir Güzelyalıdayım.Çankayadaki işyerime hergün bisikletle gelip gidiyorum.Yaş 47

Herkeze merhabalar.

Biz akdeniz üniversitesinde öğrenciyiz ve 15 tatilde izmire gelmeyi planlıyoruz. Ve tabiki bisikletlerimizide getircez. 2 gece 3 gün kalmayı düşünüyoruz ardından çeşme tarafına doğru gidicez.

İzmirde kalıcak ucuz bi hostel tarzında kalıcak bir yer biliyormusunuz ? ( Aynı zamanda bisikletler içinde uygun olabilicek).

Özellikle arazi tarzında izmirin etrafında gidilebilcek nereler vardır. Önerileriniz tavsiyeleriniz.

Yada bisiklet dışında başka neler yapabiliriz. (Süre zarfı kısa olsada )

Bütün yorumlar için şimdiden teşekürler..

Kalacak yer elbet bulunur ama güzel İzmirimizde gerçekten çok güzel tur yapılacak dağ,arazi,rota vs. var.Geldiğiniz zaman benim de okul tatil olursa size burada eşlik edebilirim.Özelden bir de mesaj yolladım.

İnternetden küçük bi arama sonucu şu rotaları buldum. Bunlar arasında özelikle tavsiye edecekleriniz. Ayrıca kış mevsimine en uygun rota hangisidir ??

Karşıyaka - Karagöl - Sarnıçköy - Sabuncubeli - Bornova - Karşıayaka 80 km TransAlp
Karşıyaka - Narlıdere - Çatalkaya - Kavacık - Ulamış - Güzelbahçe - Narlıdere - Karşıyaka 120 km TransAlp
Karşıuyaka - Gaziemir - Menderes - Efemçukuru - Yelki - Güzelbahçe - Narlıdere - Karşıyaka 142 km MTB Marathon
Karşıyaka - Bornova - Evka5 - İkizgöl - Çamiçi 65 km Transalp
Karşıyaka - Bornova - Evka3 - Çiçekliköy CrossCountry 58 km
Karşıyaka - Bornova - Kemalpaşa - Nif; Balıkçiftliği 135 km Transalp
Karşıyaka - Menemen - Emralem - Gökkaya - Dilekçeşmesi - Karşıyaka 65 km TransAlp
Karşıyaka - Karagöl 42 km Hill Climb
Karşıyaka - Karagöl - Ormaniçi - Emralem - Menemen - Karşıyaka 82 km TransAlp
Karşıyaka - Menemen - Foça DüzYol 138 km
Karşıyaka - Urla - Çeşmealtı DüzYol 104 km
Karşıyaka - İnciraltı - Güzelbahçe - Bademler DüzYol 103 km
Karşıyaka - Bornova - Sabuncubeli - Çiçekliköy - Kavaklıbel - Belkhave - Bornova - Karşıyaka MTB Marathon 118 km
Karşıyaka - Menemen - Emralem - Muradiye - Manisa DüzYol 118 km
Karşıyaka - Menemen - Emralem - Ormaniçi - Sarnıçköy - Sabuncubeli - Çiçekliköy - Kavaklıbel - Belkahve - Bornova - Karşıyaka MTB X Marathon 155 km
Karşıyaka - Örnekköy - Ağaçlandırma Sahası CrossCountry 11 km
Karşıyaka - Üçyol - Yeşilyurt - Tırazlı - Kavacık - Ulamış - Yelki - Güzelbahçe - Narlıdere - Karşıyaka Marathon 128 km
Karşıyaka - Gaziemir - Otoban - Değirmendere - Kaynaklar - Ormaniçi - Balıkçiftliği - Kemalpaşa - Bornova MTB X Marathon
Karşıyaka - Menemen - Karakaya - Çukurköy 105 km Marathon
Karşıyaka - Menemen - Bağarası - Pınarcık - Yeni Foça - Aliağa - Menemen - Karşıyaka DüzYol 142 km
Karşıyaka - Örnekköy - Mezarlık - 1. Çeşme - Gerilim Hattı Trail 18 km
Karşıyaka - Örnekköy - Yamanlar Köyü - Köy Mezarlığı - Gökkaya - Emralem XC 21 km
Karşıyaka - Örnekköy - 2. Çeşme - Vadi SingleTrack 16 km
Karşıyaka - Narlıdere - Yangın Yolu - Yangın Kulesi XC Hill Climb
Karşıyaka - Çiğli - Sasalı - Kuşcenneti Düz Yol 52 km

Bu arada yazı sahibi aybars beye ayrıca teşekür ederim.

Geri