Scudo Sports

İzmir

@metin kurt
Yassak hemşerim. xD
Hem ailem izin vermiyor, hem de "zora alışalım ki; kolay olan refleksimiz olsun." xD

Scudo
Dün (15 Temmuz Çarşamba) Güzelbahçe Shell'e 100 metre kala saat 20 ila 21 de bisikletimde bir sorun çıktı. Onu halletmeye çalışırken, karşımdan iki profesyonel bisikletçi geçti. Sırt çantalıydılar. Bana yardım etmediler. Onların kim olduğunu öğrenmek isterim? xD Birbirimize yardım etmezsek ne olur bizim halimiz xD

@metin kurt
Şu sıralar Gaziemir'e gidemiyorum. Evi ilaçlamışlar. Güzelbahçe'de babaannemin yanında kalıyorum. Bir hafta sonra falan ancak.

Değerli arkadaşlar , dün aracımla akşam 9 civarı Sahilevlerine doğru giderken sizleri gördüm ve birazda üzüldüm ...

Nedeni ise , gidiş yönünü tamamen kapatmış olmanız idi ...

Ben arkadaşlarımla yaptığım gezilerde trafiğin akışını kesinlikle olumsuz olarak etkilememeye çalışırım , mümkünse trafiğe çıkmam ve kendi güvenliğimi de böylece maksimum seviyede korumuş oluyorum.

Neyse , ısrarla bisiklet konvoyunu geçmedim , belki rahatsız olup tek sıra halinde seyir edersiniz diye . Tabi bu arada düşünceli bir kişi çıkıp , neden bekliyorsun , çal kornayı tek sıra olsunlar dedi. Ama bunu bir kişinin değil , tüm grubun düşünmesi gerekiyor.

Saygı karşılıklı olur, bisiklet yollarına park eden araçlar tabiki büyük ayıp ediyor , ama birazda iğneyi bize de batırmamız gerekir diye düşündüm ;)

@guide

Vallahi objektif bir yoruma teşekür edip, naçizane 1-2 şey eklemeden geçemezdim.

Arkadaşlar kendi tarafımıza hep aşırı hassas davranıyoruz. Ama dışarıya geldi mi iş değişiyor. Böylece dikkat değil antipati çekmiş oluyorsunuz.

Bakın o esnada Allah korusun, günün yorgunluğu ile işten dönen birisi, normal şehiriçi sürati olan 40Km/s ile bile olsa birimize dokunsa kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Ve kanunen de suçlu olmaz. Çünkü kanun açıkça yazmış bisikleti kullanma kuralını "taşıt yolunda 2 bisikletten fazla yanyana gidemez" diye.

Biz kendimizi korumadıktan sonra bizi kimse korumaz

Bir başka konu şu bisiklet yoluna park eden araçlar konusu; arkadaşlar fotoğraflardan anladığım kadarıyla yer Mavişehir virajındaki Barınak Cafe'nin otoparkı. Yani orası bisiklet yoluna dahil değil. Ha düşünceli biri çıkıp ta 1 bisiklet geçecek kadar yer bile bırakmamıştır. Zaten öyle insanlar artsa bizim de huzurumuz artacak ama neredeee....

@guide

Merhaba,

Beyaz Renault marka araç olduğunu tahmin ediyorum.

Dediğinizde sonuna kadar haklısınız.

Millet olarak oldukça benciliz gibi geliyor bana.Her şartı kendi menfaatlerimiz için kullanmayayı seviyoruz.Hani yolları paylaşacaktık

Söylediğiniz grubun içerisinde bende vardım ve bu durumdan bende oldukça rahatsız oldum ve birçok arkadaşım da rahatsız oldu.

Sahil evlerine vardığımızda sevgili Muhlis kısa bir toplantı yaparak bu konuyu dile getirdi ve eleştirdi trafikte ve özellikle gece sürüşlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı olarak anlattı.

Ne değişti derseniz dönüş yolunda yine bazı aykırı arkadaşlar tarafından aynı durum yaşatıldı.

Söylemeyle malesef bazı şeyler olamıyor insanın içinde olmalı.

Yukarıda bir yazımda söylemiştim 50 yıl içinde anca düzene girer biz göremeyiz diye ama bu yaklaşım fazla iyimser olmuş gibi geliyor şu an belki torunlarımız bile göremeyecek.

Emniyetli ve keyifli sürüşler dilerim.

evet bende bir kez katıldım perşembe turuna tek sıra gitmekten nefret ediliyor sanki ben önümdekini güvenlik açısından geçmiyorum çoğu beni geçiyor bir de sohbet eden 2li 3 lü gruplar oluşuyo geriliyorsun en güzeli kaklıç mavişehir arası bisiklet yolu yapanlar cennetlik olsun ,trafiksiz stressiz ...

spokesman , evet beyaz renault vardı dün akşam bende , diğer aracım da yine beyaz renk olan vw polo , onu fark etmemiş olabilirsiniz , çünkü karşıdan gelen araçlar sebebi ile geçememiştim konvoyu :)

bu konunun konuşulmasına bisiklet sporuna gönül veren biri olarak gerçekten çok sevindim , tek sıra seyir etmek biraz hayal olabilir belki kısa sürede , ama en azından gündeme alıpta kişilerin aklında bile olması bile yeterli , en nihayetinde bu soruna bir çözüm gelecektir.

tek dileğim içimizden birine kötü birşey olmadan buna benzer olumsuz durumların önüne geçmektir. Malesefki illa kötü bir örnek olması gerekiyor bu gibi durumların önüne geçmek için :(

Herkese eğlenceli sürüşler dilerim , selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: spokesman
Yok tanımam. Ben 12 ye yeni geçtim. Yani eğer bu seneki 12 lerdense tanımam. Öyle çok popüler değilim okulda. xD Herkesi tanımam.

Değerli Dostlar,
18 Temmuz Cumartesi sabah 07.00 Üçkuyular iskele-Güzelbahçe-Üçkuyular iskele. Antrenman amaçlı, duraksız 2 saat içinde günü öldürmeden yapılacak bir tur .
Katılmak isteyen arkadaşlara duyurulur.
Muhlis bey ve ben orada olacağız.

Sağlıklı kalın,

Mustafa Dinç

Gaziemir bisiklet sürmek için pek iyi bir yer değil zaten. İnsanları çok saygısız. Güzelbahçe - Narlıdere civarları bu konuda çok daha eğitimli. Gaziemir'de sıkıştırıp duruyorlar. Gaziemir - Karabağlar civarı beyaz şahinliler kaynıyor. xD 10 bin liralık arabaya, 100 bin liralık modifiye yapan boş tipler dolu...

19 Temmuz 2009 pazar günü yapılacak olan EGE PEDAL Ulucak - Yakaköy Turu gelen istekler dorultusunda iptal edilmiştir.

Pazar günü Urla - Çeşmealtı TDDY kampına denize gidilecektir.

08:30'da Konak Vapur İskelesi önünde buluşulacaktır; Karşıyaka tarafından gelecekler saat 08:00'de Bostanlı ve Karşıyaka'dan vapurlara binecektir.

Tüm bisiklet dostlarına duyurulur.

Geri